Vágólapra másolva!
Nyolc hónapos terhesen is ugrani akart Marija Uszova orosz ejtőernyős, mert - mint mondta - szerette volna, ha születendő gyereke még világrajötte előtt átérezné a szabadesés, majd a lebegés és ereszkedés fenséges élményét.

Barátnői, oktatói igyekeztek lebeszélni Uszovát az ugrásról, de mindhiába - írta az esetről beszámoló SZMI.ru orosz internetes újság. Így tehát a kismama a következő alkalommal csatlakozott társaihoz, majd amikor rá került a sor, még egyszer ellenőrizte felszerelését, vett egy mély levegőt, és kilépett a helikopter ajtaján.

Zuhanás közben egyszer csak Mása lába megborzongott, hasában erős fájdalmat érzett.

"Kezdődik! - gondoltam rémülten, és csaknem beleőrültem abba, hogy esetleg elveszíthetem a gyerekemet. Megrántottam a gyűrűt, és felkiáltottam: Istenem, segíts! Összeszorítottam a lábaimat, de ezenkívül egyszerűen nem tudtam, mit csináljak. A tetejébe még feltámadt a szél, és forgatni kezdett. Magamra már egyáltalán nem gondoltam, csak arra, hogyan mentsem meg a gyermekemet, akinek csak két hét múlva kellett volna megszületnie" - mesélt jóval később azokról az óráknak tűnő percekről Uszova.

Tapasztalt sportoló lévén sikeresen és épségben földet ért a fűves terepen, ahol az odasiető orvosok villámgyorsan intézkedtek, látva, hogy megkezdődött a szülés. Éppen csak beértek Marijával a kórházba, és megszületett az égből pottyant jövevény. "Kislány" - ez volt az utolsó szó, amit Masa még hallott, mielőtt elájult volna.

A szülőotthonban tért magához, férjét látta egy nagy csokor rózsával meg az ápolónőt, aki egy bömbölő pólyát tartott a kezében. "Larisza lesz a neve, az ógörögben ez sirályt jelentett. A férjem egyetértett" - emlékszik vissza Marija, immár boldog nyugalommal.