Vágólapra másolva!
Nem kísérte szerencse a világ legjobb széllovasait - akik először látogattak el Magyarországra - a balatonaligai Nestea PWA szörf Világkupán, ugyanis megfelelő erősségű szél hiányában csupán egyetlen, nem hivatalos futamot lehetett rendezni.
Forrás: [origo]


Ebben a versenyben a férfiak között az angol Ross Williams bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Vk-ban vezető ausztrál Steve Allent és a lengyel Michael Polanowskit. A nők mezőnyében meglepetésre a csupán 19 éves bolgár Pepa Mavrodieva győzött, a második helyen az ausztrál Allison Shreeve, a harmadikon a 2003-as világbajnok, lengyel Dorota Staszewska végzett.

A PWA racing Vk augusztus 10-én Gran Canarián kezdődött, majd a balatoni forduló után Németországban (szeptember 25.-október 3.) folytatódik, és Franciaországban (október 17-23.) zárul. A Profi Szörf Szövetség (PWA) sorozata tulajdonképpen a széllovasok Forma-1-e, hiszen amíg az olimpián szigorúan szabályozzák a deszkák és vitorlák méreteit (Mistral kategória), addig a Vk-ban a gyártó cégek is versenyeznek, így folyamatos a fejlesztés (Formula kategória).

A magyarországi megméretésen 18 nemzet versenyzői mérték össze tudásukat.