Vágólapra másolva!
Két nap bőséges esővel kísért "böjt" után csütörtökön ismét nyárias idő fogadta a 6. TVK triatlon-nagyhét sorrendben következő programjainak résztvevőit és érdeklődőit. A tiszaújvárosi Dísztavon megrendezett heteskenu-verseny nyitányát jelentette a "Nagyheti hetes" elnevezésű csapatversenynek, mely pénteken a hétfejű sárkány-futással, szombaton pedig a "Tavi Vad Küzdelemmel" folytatódik.

A hét tagú csapatokra, számszerint 36 egységre csütörtökön mintegy 200 méter lelapátolása várt. A kenukat, melyekben az amatőr és egykori profi sportolók mellett baráti társaságok és céges csapatok - köztük a főtámogató TVK Rt. gárdája - is helyet foglaltak, párban indították a házigazdák. A parton a különböző szurkolótáborok igyekeztek mind jobb teljesítményre sarkallni kedvenceiket, melynek hatása mesebelinek bizonyult: "hol volt, hol nem volt". A vízi alkalmatossággal ugyanis több gárdának is meggyűlt a baja, ami jobb esetben sima vereséget, rosszabb esetben viszont - kényszerszünetet jelentő - torpedózást hozott. A döntőben a "Katasztrófa" és a "Rettenthetetlenek" mérkőztek egymással, győzött az előbbi egység.A maratoni hosszúságúra nyúlt kenus-csata után a főtéren előbb egy nívós táncest szórakoztatta a publikumot, melyen a Gimnasztráda és a Tempo Táncklub tagjai működtek közre. Ezt követően jött a Flexi-bár fittness-bemutató, majd a Fiesta együttes adott fergeteges koncertet a nagyszínpadon. A nap hangulatos karaoke-partyval fejeződött be.

A pénteki folytatásban - a már említett "hétfejű sárkány-futáson" túl - 18 órától rendezik meg az egyre nagyobb országos ismertségnek örvendő Jabil 1/3 Maraton utcai futóversenyt. A profik számára komoly pénzdíjjal jutalmazott 14 kilométeres erőpróbát persze bárki abszolválhatja. Az egyéni indulási lehetőség mellett a négy tagú váltók is nevezhetnek a belvárosban kijelölt 3,5 km-es körön életre hívandó viadalra.

Közeledve a vasárnapi 8. ITU-TVK triatlon Világkupához, egyre több csapat foglalja el helyét tiszaújvárosi szálláshelyén. A kazah olimpikonok szerdán, a japánok tegnap érkeztek meg. Az igazi nagyüzem pénteken várható, amikor is jönnek többek között az ausztrálok, belgák, britek, hollandok, új-zélandiak, csehek, olaszok és spanyolok is.