Vágólapra másolva!
Négy magyar sportoló küzd Rióban december 5-én a Red Bull Giants of Rio váltó-csapatversenyen. Harmincnál több országból érkeznek résztvevők Rio de Janeiróba, az év egyik leglátványosabb és legextrémebb sportversenyére.

Az Atlanti-óceánban Kropkó Péter, a hazai vasember négy km-t úszik a hullámok között, Stépán Zsolt a Copacabana homokjában ugyanennyit fut, Melts András pedig 45 km-es távot teljesít hegyikerékpárral Rio belvárosában, és a Tijuca Nemzeti Park dzsungelében.

Végül Ujhelyi Balázs, sárkányrepülőnk, a stafétabotot átvéve, a híres Krisztus-szobor megkerülésével kezd, majd az Ipanema-strandon landol. A résztvevő 30 ország sportolói között olimpiai érmeseket, valamint különféle sportágak világbajnokait is megtaláljuk majd.

Ott lesz a hegyikerékpározás olimpiai aranyérmese, Julien Absalon, a szintén olimpiai bajnok úszó Ryk Neethling és a világ legjobb sárkányrepülői közül Manfred Ruhmer és Guido Gehrmann. A látványban nem csak a brazil strandolók és a turisták részesülhetnek, hiszen a versenyt itthonról is nyomon követhetjük élőben, december 5-én, 17 órától a www.redbullgiantsofrio.com oldalon.