Vágólapra másolva!
Szombaton Budapesten, a Kongresszusi Központban rendezik meg a Musclemania és Fitness Universe Európa-bajnokságot, amely nem egy szokványos testépítő- és fitneszversenynek, hanem igazi show-nak ígérkezik.

A verseny négy kategóriában zajlik: a Musclemania testépítés, a Fitness Universe fitnesz, a Ms. Bikini Universe szépségverseny, valamint a Model Universe modellverseny mezőnye vonul majd a színpadra, s a legjobbak kvalifikálják magukat a november 19-21. közötti kaliforniai világbajnokságra.

A "Musclemania" kezdetben, a kilencvenes évek elején még csak az Egyesült Államokban rendezett versenyeket, mára viszont már Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában is megvetette a lábát. A verseny célja többek között az egészséges táplálkozás fontosságának megismertetése, az ifjúság egészséges életmódra való nevelése, s ehhez kapcsolódva az ifjúság figyelmének felhívása a sport tisztaságára, amelyet az Eb-n a kötelező doppingvizsgálat is igyekszik elősegíteni.

A Fitness Universe Pageant ugyancsak nemzetközi szinten szervezendő esemény és az Egyesült Államokban piacvezető ESPN televíziós csatorna egyik legnépszerűbb show-műsora, amelyet a földkerekség 160 országban vesznek át, többek között Kínában, Brazíliában, Argentínában, Mexikóban, Kanadában, Japánban, Indiában, Ausztráliában, Oroszországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban.

Az Európa-bajnokság Magyarországon első ízben 2004. október 23-án 10 órától 18 óráig kerül megrendezésre Budapesten a Kongresszusi Központban. A belépőjegyek 4000 forintba kerülnek, a verseny pontos leírása a musclemania.hu honlapon található.

Az Eb-t több athéni olimpiai bajnokunk, így a birkózó Majoros István, a sportlövő Igaly Diána, valamint a kajakozó Storcz Botond és Kammerer Zoltán is megtiszteli jelenlétével.

Fábik Tibor