Vágólapra másolva!
Újabb elismerésben részesült a Kecskeméten rendezett augusztusi négyesfogathajtó-világbajnokságon csapatban aranyérmes Lázár Zoltán, Dobrovitz József, Kecskeméti László, valamint Fintha Gábor szövetségi kapitány. A kiváló versenyzőket és a szakembert ezúttal a honi lovasszövetség (MLSZ) köszöntötte.

Farkas Sándor elnök és Fugli Károly főtitkár egy díszes emlékplakettet és oklevelet adott át a sportembereknek, akik százezres nagyságrendű pénzjutalomban is részesültek.

A sajtóbeszélgetéssel egybekötött szerdai eseményen természetesen szóba került az egyéniben győztes német Michael Freund doppingesete is, ugyanis amennyiben Mary nevű lovának pozitív tesztje miatt kizárják, Lázár egyéniben is világbajnok lesz. Az A próba a nyugtatóként használt valériánsavat mutatta ki, s ha ezt a B teszt igazolja, akkor a nemzetközi szövetség várhatóan két héten belül meghozza a magyarok számára valószínűleg kedvező döntését. "Persze hogy örülnék az aranyéremnek, azonban én inkább a pályán szeretek nyerni" - mondta sportszerűen Lázár.

A csapattagokkal kapcsolatban még kiderült, hogy legközelebb október 30-án, a fedeles országos bajnokság első, hortobágyi fordulójában indulnak versenyen. Érdekesség, hogy Kecskeméti ezúttal csak kettesfogatot irányít majd.

A fedeles Világkupára világranglista-helyezése alapján kvalifikációt nyert Lázár és Dobrovitz beszámolt arról, hogy a sorozat mely állomásain vesznek részt. Mindketten ott lesznek november 20-21-én a stuttgarti és a jövő március 19-20-ai 's-hertogenboschi viadalon, míg előbbi még a december 29-30-án esedékes mecheleni versenyen, utóbbi pedig november 6-7-én Hannoverben próbál szerencsét.

Az MLSZ arról is beszámolt, hogy nagyszerű magyar sikerek születtek egy másik, kevésbé ismert szakágban, a távlovaglásban. Hosszú Dalma a junioroknál összesítésben első, míg Varga Kata a felnőtteknél negyedik lett az idén beindított, hét állomásból álló Közép-európai Kupában.