Vágólapra másolva!
Vasárnap kilencedik alkalommal a Margitszigeten rendezik meg az Ablon női futógálát, ahol a versenyzők három különböző távon mérhetik össze tudásukat.

Elsőként 10 és 11 órakor a 3,6, majd délben a 10 km-es táv mezőnye rajtol. Az utóbbit idén először párban (5,7-4,3 km) is lehet teljesíteni. A futás mellett két kilométeres gyaloglás - amelynek rajtja negyed 12-kor lesz - szerepel a programban.

A startpisztoly minden esetben a Központi úton dördül el, a cél pedig a Margitszigeti Atlétikai Centrumban lesz. A küzdelem előtt a sportolók közös aerobikedzésen melegíthetik be izmaikat.

A legnagyobb érdeklődésre a 10 km tarthat számot, ahol a hazai élmezőnyből is többen rajthoz állnak. A Haladás VSE-Perfect Media országos csúcstartója, Kálovics Anikó címvédőként érkezik a Margitszigetre, és mindent megtesz azért, hogy a korábbi három diadalához (2000, 2002, 2003) újabbat szerezzen.

A verseny napján reggel nyolc órától lehet nevezni a Centenáriumi Emlékmű környékén kialakított versenyközpontban, a Margitszigeten.