Vágólapra másolva!
Vasárnap 31. alkalommal kerül sor a világ egyik legrangosabb maratoni versenyére, a Berlin-maratonra, amelyen idén is remek eredményekre lehet számítani.

Az augusztusi olimpia közelsége miatt ugyan több nagy sztár, így a német fővárosban tavaly világcsúcsot (2:04:55 ó) futott kenyai Paul Tergat lemondta a részvételt, ennek ellenére nagyon erős mezőny gyűlik össze.

Rajthoz áll például a tavasszal Rotterdamban a világ idei legjobb eredményét (2:06:14 ó) elérő, szintén kenyai Felix Limo, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy megdönti Tergat rekordját.

Limónak az óra mellett elsősorban honfitársaival kell majd megküzdenie vasárnap, akik közül Wilson Onsare, Fred Kiprop és a 2002-es győztes Raymond Kipkoech is 2:07 órán belüli idővel rendelkezik.

A nőknél idén is japán siker várható, igaz, a címvédő Hasimoto Jaszukó nem indul. Távollétében Sibui Joko és Ominami Hiromi számítanak a legnagyobb esélyeseknek.

A szervezők idén több mint 35 ezer indulóra számítanak a futóversenyen. A győztesek 30 ezer euróval gazdagodnak, míg a világcsúcs további 50 ezret ér.