Vágólapra másolva!
Immáron hagyományosnak mondható, hogy az idén is megrendezik az elmúlt években nagy sikert aratott "Előzd meg a fogaskerekűt!" elnevezést viselő futóversenyt. A családok mellett a XII. kerületi iskolák nebulói is versenyeznek egymással a szeptember 26-i rendezvényen.

Nem csupán futva, hanem kerékpárral is meg lehet tenni a négy kilométeres távot. A szintkülönbség 325 méter, a profik pénzdíjban, az amatőrök és a gyerekek ajándéktárgyakban részesülnek. Rajt hagyományosan a János Kórház parkolójában, a cél pedig a Fogaskerekű Széchenyi-hegyi végállomásán lesz. Nevezni a helyszínen és előnevezéssel, szeptember 17-ig a XII. Kerületi Szabadidősport Központban (Csörsz utca 14-16.) lehet.

Előnevezéssel a felnőttek 700, a gyerekek 400 forintért indulhatnak, ez az összeg a helyszíni nevezéskor 1000 és 500 forint. Az első 150 teljesítménytúrázó, kerékpáros és futó emlékpólót kap ajándékba, ezen kívül minden versenyző sorsoláson vesz részt, s díjazzák a mezőny legidősebb és legfiatalabb indulóját is.

A szervezők ezúttal is több száz versenyzőre és érdeklődőre számítanak, a kerékpárosok 10.25 órától, a futók 11-től rajtolnak, a célba érkezőket aztán különböző programok várják a Fogaskerekű végállomásán.

Bánki József