Vágólapra másolva!
Ejtőernyős ugrással ünnepelte a boldogító igen kimondásának 60. évfordulóját egy 80 év fölötti amerikai pár az Indiana állambeli Greensburgban. Mindketten szerencsésen túlélték a gyémántlakodalmi produkciót.

A 88 éves Albert McDaniel és hűséges hitvese, a 81 éves Esther népes családjuk és számtalan barátjuk aggódó pillantásaitól kísérve a hét végén hajtotta végre az ünnepi aktust.

A látványos lakodalmi esemény után Albert bácsi bevallotta, hogy bizony érzett némi szorongást zuhanás közben. Esther néni, aki egyébként félig vak, őszintébb volt, ő azt is elárulta, hogy egész idő alatt remegett a lába. De abban egyetértettek, hogy a különleges eseményt különleges tettel kellett emlékezetessé tenni.

A vállalkozó kedvű pár néhány hónappal ezelőtt egy újságcikkből szerzett tudomást a "Soha nem késő" alapítványról, amely azt ígérte leendő klienseinek, hogy megvalósíthatják "életük álmát". Mint Esther McDaniel elmesélte, az ajánlat idejében jött, épp akkortájt, amikor egy reggel Albert keserűen megjegyezte, hogy egy ideje nagyon unalmas az életük, már semmi izgató nem történik velük. Kapva kaptak tehát az alkalmon, hogy kicsit "feldobják" magukat.

A ritka páros ritka teljesítményéről beszámoló AP hírügynökség azért elárulta, hogy a gyémántugrás nem volt teljesen előzmény nélkül való: Esther és Albert korábban sokat sportolt, jártasságot szerzett a vadvízi evezésben, s alkalmanként ejtőernyős leckéket is vett.