Vágólapra másolva!
A spanyol Juan Robles Marchena díjhajtásával megkezdődött Kecskeméten a vasárnapig tartó négyesfogathajtó-világbajnokság.

A Széktói-stadion mintegy 3 ezer fős közönsége nagy tapssal jutalmazta az első produkciót. Másodjára rögtön egy korábbi világbajnok, a német Michael Freund következett, aki nagyszerűen hajtotta fogatát, s a papírformának megfelelően jobb pontszámokat kapott a bíráktól, mint az előtte induló riválisa.

Dobrovitz József mutatkozott be elsőként a magyarok közül a Kecskeméten zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon: a nagy presztízsű aacheni viadalon egyéniben harmadik, csapatban első helyen végzett hajtó 46,24 hibaponttal 14 hajtó után a negyedik a díjhajtásban.

A Vecsés SE versenyzője azért szedett össze a vártnál több hibapontot, mert lovai a megállásnál bizonytalankodtak, majd egyikük tolatás helyett előre akart elindulni.

A Fintha Gábor szövetségi kapitány csapatában is helyet kapó Dobrovitzot jelenleg az amerikai Chester Weber (38,88 hibapont), valamint két egyéni világbajnok, az 1992-ben győztes német Michael Freund (39,36) és a holland címvédő Yjsbrand Chardon (45,12) előzi meg.