Vágólapra másolva!
Sikerült megőriznie világbajnoki címét nekifutásos csigaköpésből a francia Alain Jourdennek, bár elmaradt önmaga legjobbjától.
Forrás: MTI
A sporteszköz


Jourden immár visszavonhatatlanul a csigaköpés nagyágyúja, bár jócskán, több mint egy méterrel elmaradt idei teljesítményével saját világrekordjától, amely 10 méter 40 centi. A bajnok felfedte, hogy egy teljes hetet keményen edzett a versenyre.

A versenyzők amúgy élő csigát köpnek. Beveszik szájukba, nyelvükkel beigazítják a köpéshez optimális szögbe, majd a húszméteres távon nekifutnak és kiröpítik szájukból a csúszó-mászót. Mindenkinek három kísérlete van.

Az idei világbajnokságot mintegy kétezres tömeg izgulta és üvöltözte végig, a sportág azonban még mindig nem szerepel az olimpián.

A viadalon amúgy brit és svéd csigaköpési csúcsok is születtek, de ezek messze elmaradnak Jourdenétől. A britek legjobbja 5 méter 82 centire volt képes, a svédeké pedig mindössze 4 méter 8 centire.

A vb további eredményei: a nők mezőnyében 4 méter 10 centis volt a leghosszabb köpés, a 10 éven aluliaknál pedig 3 méteres.