Vágólapra másolva!
Akik az elmúlt hét végén megijedtek az akkor még meglehetősen hűvös Balatontól, s nem mertek nekivágni a tóátúszásnak, azok most vasárnap minden bizonnyal jóval kellemesebb víz- és léghőmérsékleti viszonyok között próbálkozhatnak a Balatonfüred és Tihany közötti 3,6 kilométeres Vodafone öbölátúszáson.

A Magyar Marathon Klub immár 12. alkalommal rendezi meg Balatonfüred és Tihany közötti öbölátúszást, s a rendezők reményei szerint vasárnap megdőlhet az eddigi 5847 fős részvételi csúcs. A rekordjavításhoz természetesen elengedhetetlen a jó időjárás, de az előrejelzések szerint a hét végén kellemes viszonyok várják a próbálkozókat: a levegő hőmérséklete 26-28, a vízé 23-24 Celsius-fok körül várható. (Nem úgy, mint az elmúlt hét végén a tóátúszás mezőnyét...) A verseny reggel 9 órakor a balatonfüredi Probio strandról indul, ahol 14 óráig várják a vállalkozó szellemű úszókat, profikat és amatőröket egyaránt. A táv 3,6 kilométer, az időeredményeket vonalkódos leolvasó rendszer segítségével állapítják meg.

Forrás: ORIGO


Az öbölátúszásra a nevezési díj a helyszínen 2000 forint, ami azonban gyakorlatilag megtérül: minden induló a rajt előtt úszósapkát kap, a célban pedig emblémázott pólót vehet át. A legjobbakat vásárlási utalványokkal és emléktárgyakkal külön is díjazzák.

Fábik Tibor