Vágólapra másolva!
Augusztus 31. és szeptember 5. között első alkalommal látogatnak el a világ legjobb széllovasai - köztük a címvédő amerikai Micah Buzianis - Magyarországra, a Nestea PWA szörf Világkupa keretében.

A Balatonaligán sorra kerülő verseny a sorozat második állomása, amelyre 40-50 profi indulót várnak, s öt hazai szörfös is kipróbálhatja tudását a legjobbak között. Előbb kedden és szerdán az amatőrök viadalát bonyolítják le, majd a profik négynapos, 35 ezer eurós összdíjazású vetélkedése következik.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a Hawaiion élő Micah Buzianis elmondta, hogy Olaszországban, egy tavon készül a számára szokatlan balatoni körülményekre. Hozzátette: a csúcsfejlesztésű szörföknek köszönhetően kis szélben is jó sebesség érhető el, erősebb szélben pedig akár 50 km/órás sebességgel száguldhatnak az indulók.

A PWA racing Vk augusztus 10-én Gran Canarián kezdődik, majd a balatoni forduló után Németországban (szeptember 25.-október 3.) folytatódik, és Franciaországban (október 17-23.) zárul. A Profi Szörf Szövetség (PWA) sorozata tulajdonképpen a széllovasok Forma-1-e, hiszen amíg az olimpián szigorúan szabályozzák a deszkák és vitorlák méreteit (Mistral kategória), addig a Vk-ban a gyártó cégek is versenyeznek, így folyamatos a fejlesztés (Formula kategória).