Vágólapra másolva!

A tériszony legyőzésének módszere

A siklóernyőzés a legjobb módszer a tériszony elfelejtésére - állítják a fedémesi (Heves megye) siklóernyős szakosztály vezetői, akik tandíjmentes alapfokú képzést szerveznek hölgyeknek.

Az akció célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fiúk körében oly népszerű sportágra. A tériszony ellen kitűnő a siklórepülés, ráadásul fogyasztó, szórakoztató és egészségmegőrző sportág. Szakosztályunk az oktatást, a felszerelés használatát és a vizsgáztatást díjtalanul vállalja, augusztus 2-e és 19-e között, a fedémesi siklórepülő oktatóparkban - tájékoztatott az Észak-magyarországi Siklóernyős Szakosztály vezetője, Zsédely László.

A 16 éven felüli hölgyeknek mindössze az egyesület regisztrációs díját kell befizetniük, mert ez tartalmazza a balesetbiztosítást, az elméleti tananyag sokszorosított példányát és az okmányok költségeit.

A sikeresen vizsgázók repülési naplót kapnak, amely a gépkocsivezetői jogosítványhoz hasonlóan hivatalos okmány, és igazolja, hogy a képzést elvégzettek legálisan repülhetnek az ország arra alkalmas területein.

A Heves megyei Fedémes térségében ideális dombvidék található, amely alkalmas kezdő siklóernyősök kiképzéséhez és van olcsó szálláslehetőség is. A nyári időszak az intenzív termikképződés miatt általában a haladóknak való. (A termik a napsugárzás hatására egyenetlenül felmelegedő levegőben létrejövő feláramlás, amely gyakran okoz légörvényt.) Ám a kezdőket a nap termikmentes időszakában oktatják, a délelőtti és a késő délutáni órákban.

A bentlakásos képzés résztvevőinek oktatása elég intenzív. A környéken elég sok a domb, lehet választani közülük, hogy adott időben hol a legideálisabbak a szélviszonyok a gyakorlásra.

A résztvevőknek a hatékony képzés ellenére marad annyi szabadidejük - ígérik a szervezők - hogy megtekintsék a környék turisztikai nevezetességeit. Később a továbbképzésre is van mód.