Vágólapra másolva!

Tizenegyedszerre teljesíthető a már hagyományos rakparti kéttusaverseny, a Canada Dry duatlongála. Az április 14-én, vasárnap rajtoló futamokra érdemes minél előbb nevezni, hiszen a szervezők az indulók létszámát limitálták. Rajthoz állni két távon összesen öt futamba lehet. Az I. futam résztvevői 2 kilométer futással indítanak, majd 8 kilométert kerékpároznak, s végül levezetésként még 1 kilométert futnak a budai alsó rakparton. A II-IV. futamok indulói 3 kilométert futnak, majd 8 kilométert kerekeznek, s végül egy 1,5 kilométeres futás után érnek célba a Batthyány téren. Külön távon indulnak a meghívott versenyzők, akik 2 kilométer futás és 6 kilométer kerékpározás után még 1 kilométert futnak.

A versenyt 10 órakor az I. futam serdülő, gyermek és újonc résztvevői nyitják. Őket 11 órakor a II. futam női versenyzői követik, majd egy órával később a III. futam felnőtt férfiakból álló gárdája következik. A IV. futam 20 év alatti és szenior férfi indulói 13 órakor rajtolnak. 14 órakor pedig a meghívott profi versenyzőké a terep. A férfiak mezőnyében olyan sportolók állnak majd rajthoz, mint Hóbor Péter, Bellus Áron, Landthaller Zoltán, Kárpáti Gábor, Árki Péter vagy Kerekes Ábel. A női fronton pedig kiélezett küzdelem várható, hiszen Hubai Tímea, Weisz Georgina és Harsányi Zsuzsanna mellett Molnár Erika is biztosan rajthoz áll, s valószínűleg Csomor Erika is részt vesz a versenyen.

Nevezni péntekig 1100 forint ellenében, illetve az I. futamra 200 forint ellenében lehet. A helyszínen, a Batthyány téren váltott rajtszámok 1500 forintba, illetve 400 forintba kerülnek majd. Az I. és III. futamra az első 200, a II. és IV. futamra az első 300 nevező jelentkezését fogadja el a Budapest Sportiroda. Előzetesen jelentkezni személyesen a Dózsa György út 1-3. szám alatti irodában lehet 9 és 17 óra között. További információ a (06-1) 273-0939-es telefonszámon kérhető.

Korábban:

Három nap sport a Duna mentén