Vágólapra másolva!

Guinness-rekordra készülnek a korfballosok

A Magyar Korfball Szövetség az év utolsó napjaiban Guinness-rekord kísérletet szervez a világ leghosszabb korfballmérkőzése kategóriában. A 2002 perces korfball-show keretében ráadásul 24 órás folyamatos korfballmérkőzést is rendeznek. "A műfajban egyébként hasonló rekordot nem jegyeznek. Az eseményen a magyar NB 1-es mezőny valamennyi csapata képviselteti magát, de nagy számban érkeznek külföldi játékosok és szurkolók is" - tudtuk meg a szövetség sajtóságtól, Nagy Bandortól, valamint azt is, hogy az esemény fővédnöke a Holland Királyság Nagykövetsége lesz.

Az eseményt Felcsúton a sportcsarnokban (Fő út 175.; 25 percre Budapesttől, az M1-es bicskei lehajtójánál) rendezik. A program a hivatalos megnyitóval december 30-án 14 óra 38 perckor (!) kezdődik. Az első bemutató mérkőzést 15 órakor indítják, majd ezt követően lesz dobóverseny (16 óra 30 perckor) és amatőr mérkőzés (17 óra 45 perckor) is. A Guinness-rekord 19 órakor kezdődik és 31-én este 7 óráig tart. A rekord felállítása után bulikorfball, vetélkedők és bolond mérkőzések lesznek - egészen éjfélig. A Himnusz meghallgatása után a buli tovább folytatódik - akár 2002 percen át.

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel vár a szövetség. Akik nem ismerik még a sportágat, azoknak elmagyarázzák, bemutatót tartanak, de akár be is lehet állni korfballozni. Bővebb információ a (06-30) 992-2005-ös számon kérhető.

Korábban: