Vágólapra másolva!

Fedett görpark nyílik Óbudán

Terembe kerültek az utcai sportosok. Jó hír ez nekik, hisz a tél beköszöntével mondhatni semmi esélyük sincs a szabad ég alatt edzeni. "A gördeszkások legnagyobb ellensége a tél, a hideg és a víz, amely rettentő balesetveszélyes" - hangsúlyozta Tóth Erik második generációs gördeszkás, aki tizenhárom éve hódol a sportágnak.

Az idei évben a Váci úti Westend City Center parkolóházának a tetején néhány hónapig már működött egy sátortetővel fedett 600 négyzetméteres görpark, ám azt ősszel lebontották. A megszűnt pálya helyett december 8-tól egy 2500 (!) négyzetméteres óbudai fedett görpark nyitja meg kapuit.

"Rajtunk kívül álló okok miatt kellett lebontanunk a Váci úti bevásárlóközpont tetején lévő parkot, de nem tétlenkedtünk, hamar találtunk másik helyszínt" - mondta Kelemen Zoltán ötletgazda. A III. kerület, Bojtár utca 49-59. szám alatt található csarnok hivatalos megnyitója december 8-án, szombaton 10 órakor lesz.

A 142 méter hosszú, 18 méter széles és 8 méter belmagasságú hangárban 25-30 eszköz áll a deszkások rendelkezésére. A csarnok első felében a BMX-esek is helyet kapnak. A belépő 400 forint lesz fejenként; bérletet egyelőre nem lehet vásárolni, de januártól azt is tervezik. A csarnok télen-nyáron látogatható lesz. Péntekenként délután 15 órától 20 óráig, szombaton és vasárnap, illetve a téli szünetben pedig délelőtt 10 órától este 22 óráig tartanak nyitva. Ez idő alatt két biztonsági ember és egy elsősegélynyújtó személy vigyáz a sportolókra.

Ajánlat:

700 négyzetméter mászófelülettel gazdagodott Újpest