Vágólapra másolva!

Tekeregjünk Tárnokon!

Évadzáró kerékpáros tájékozódási versenyét rendezi az Érdi Benta SE kerékpáros szakosztálya, a Tekergők. A szeptember 9-i helyszín Tárnok lesz, ahol a szokásos 15 kilométeresre tervezett távra három-négy órás menetidőt engedélyeznek a szervezők.

Hogy miért nem fix a táv és a szintidő? Nos, aki még nem volt "tekeregni", most megtudhatja, miért más ez a verseny, mint a többi. Ahhoz, hogy itt esélyesen állj rajthoz, a kerékpárod mellett valamilyen íróeszközre is szükséged lesz. Tájékozódni ugyanis egy titkosított térkép alapján kell, amit lépésről lépésre fejtenek meg az indulók. A térképhez pedig különböző tesztkérdések is tartoznak, de akad olyan feladat is, ahol fekete tulipánokat kell számlálni. A biztos befutáshoz azonban még ennyi sem elég, fura ellenőrzőpontokat is fel kell jegyezniük a kerekeseknek. Így már azt hiszem, érthető, hogy miért nincs pontos kilométer és limitidő maghatározva.

A játékos versengés rajtja 10 órakor lesz Tárnokon az Egészségház előtt (Rákóczi utca). Eredményhirdetés pedig délután 16 órakor várható a célállomáson, a Tárnoki-tónál. Itt lehet majd részt venni az ügyességi vetélkedőn is. A verseny és az éves értékelés után pedig igazi paprikás krumpli party vár a résztvevőkre.

Nevezni a helyszínen kilenc és tíz óra között lehet. Felnőtteknek 500 forint a térkép, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 250 forint a kaland. Indulni egyénileg, két- vagy háromfős csapatban, illetve családi együttesekben lehet. További információ Csengeri Zsolttól és Attilától kapható a (06-20) 417-9626-os telefonszámon.

Korábban: