Vágólapra másolva!

Augusztus 25-26-án ismét megbénul Nagyatád közlekedése. A szokásoknak megfelelően ezúttal is nyár végén rendezik a hosszú távú triatlon országos bajnokságot. A kétnapos eseményre több ezer embert várnak. A profik mellett ugyanis rengeteg amatőr áll majd rajthoz, akiknek egyetlen cél lebeg a szemük előtt: megcsinálni, vasemberré válni.

Nagyatád hangulatát épp ez adja. A műkedvelők hihetetlen akarása, mintegy tanúbizonyságot téve, hogy akaraterővel sokszor a legyőzhetetlen is legyőzhető. A nagyatádi Ironman programja ezúttal is háromnapos. Augusztus 24-én, pénteken a Művelődési Házban délután háromtól már lehet nevezni. Hétkor pedig már tésztapartizni is. Egy órával később Kropkó Péter japán élményeiről tart beszámolót. Szombaton a nevezés kilenc órától folytatódik, majd délután egytől "Az Ironman - egy kis tudomány" címmel kerekasztal-beszélgetés kezdődik.

Szombat délután - a Városi Strandon - maga a verseny is kezdetét veszi. Igaz, ekkor még csak a bennfentes gyerekek állhatnak rajthoz. A délután fél ötkor kezdődő Ironkid triatlonon (200 m úszás, 6 km kerékpározás, 1,5 km futás) a versenyzők, a szervezők '87-ben és utána született csemetéi versenyezhetnek. Ezek után a támogatók sem ússzák meg. A szponzoroknak rendezett VIP triatlon (100 m úszás, 30 km kerékpározás, 800 méter futás) délután ötkor indul. Este hétkor az Ironman Nagyatád ünnepélyes megnyitójával zárul a szombat.

Az Ironman (3800 m úszás, 180 km kerékpározás, 42,195 km futás) vasárnap hajnali 7 óra 40 perckor rajtol a Gyékényesi bányatónál. Az úszás után a versenyközpont a Városi Strandnál lesz. Aki nem érzi magát elég felkészültnek, az váltóban is teljesítheti a távot. Aki pedig csak úszni tud, az sem marad program nélkül: a strandon délelőtt 11 órakor 10 kilométeres úgynevezett CET-rend versenyt rendeznek, ahol ugyancsak a táv teljesítése a legfontosabb. Az Ironman befutójára délután négy órától lehet számítani; persze az amatőrök között akad majd olyan, aki csak este kilenc óra körül vánszorog be a célba. De mint mondtuk: a célba érés a fontos! Az ünnepélyes eredményhirdetés este tizenegy órakor kezdődik.

A verseny nevezési irodájának telefonszáma: (06-30) 200-2150.

Korábban:

Honnan indultak a vasemberek?