Vágólapra másolva!

Extrém sportok napja lesz szombaton

Évek hosszú sora alatt nehezen harcolták ki maguknak a létjogosultságot az extrém sportok. A nyolcvanas években, amikor is előbukkantak az első "hírhozók" Magyarországon, csak kevesen vették komolyan ezeket a száguldozó, repülő és kunsztoló figurákat. Ez azonban nem kizárólag hazai "betegség", a világon mindenütt nehéz volt elfogadtatni azokat a szélsőséges sportokat, melyek egyre nagyobb tábort állítanak maguk mögé. Aztán pár éve fordult a kocka, kezdték elismerni az "extrémeket". Ezt bizonyítja az is, hogy augusztus 25-én újra megrendezik az Extrém sportok napját a Pólus Center parkolójában.

A programokra délelőtt 10 órától délig lehet nevezni, vagyis feliratkozni a listára, hiszen a részvétel ingyenes. Nyeremények azonban akadnak bőven. A versenyek délután 13 órakor kezdődnek. Lesz BMX, snakeboard, görkorcsolya és gördeszka viadal a félcsőben illetve a funbox-ban, mászófal, triál parádé, de elmaradhatatlan program a görhoki és graffiti is.

A versenyszámok között folyamatos bemutatók is gondoskodnak a tömegek szórakoztatásáról. Lesznek profi BMX-esek, láthatunk majd streetfighter show-t, snakeboard és görkori bemutatót. Újdonságnak számít a kaszkadőr előadás, az utcai kosárlabda, a paintball, a háromdimenziós kerék és a gumiasztal is.

Természetesen az esemény elmaradhatatlan kelléke az egész nap dübörgő zene és Az idő urai esti koncertje. Az alkalmat az ISM is kihasználja, és drogprevenciós programokat szervez a helyszínen.