Vágólapra másolva!

Kerékpáros hegyi időfutam kötelező repetával

Biztosan sokan unják már a monoton egysíkú országúti tekerést. Most itt a lehetőség: augusztus 20-án hegyre fel! Nem kell semmi mást tenni, mint Somoskőújfalutól elindulni, majd 3,8 kilométer távolság és 180 méter szintemelkedés után Salgóbányánál célba érni. Az aszfaltozott úton a szervezők garantálják, hogy kevesen maradnak majd nyeregben. Hiszen aki tempósan szeretne feljutni a hegyre, annak fel kell majd állnia a nyeregből, és úgy tekerni.

A Daewoo-Salgó Kupa Hegyi Időfutam már bevált eseménynek számít; immár ötödik alkalommal rendezik meg, szokásos helyen, a szokásos időpontban. A versenyen bárki indulhat, lehet mountain bike-al és országútival is nevezni. A regisztrációs díj 400 forint, amiben már benne van a verseny utáni Gulyás-Party is.

A verseny szépsége, hogy a hegymenetet kétszer kell teljesíteni. Az első futam délelőtt 10 órakor indul, a második pedig egy órával később. A kerékpárosok egyenként indulnak. A kemény kaptatóval megáldott verseny után aztán sokan rájönnek majd: nem is olyan unalmas az országúti kerékpározás.

Részletekkel a szervező Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület szolgál a (06-30) 913-9610-es számon. A vonal végén Kotroczó Nándor főszervező, és egyben kerékpáros versenyző ad hasznos információt.

Korábban:

Nyílt hegyikerékpáros verseny Pátyon