Vágólapra másolva!

Csúcsrészvétel mellett zajlott le a keddi kerékpárverseny

Szombaton délután két versenyt is rendeznek Tiszaújvárosban, hiszen a világkupán a nők és a férfiak külön versenyben mérik össze erejüket. A hölgyeké az elsőbbség alapon a gyengébb nem rajtol korábban, ők 13.30-kor vetik bele magukat a sajószögedi Tolnai-tó vízébe, ahol az első számot, az 1500 méteres úszást kell teljesíteniük. Ugyanezt a férfiak 16.15-kor teszik meg, majd ők is - a második tusa részeként - Tiszaújváros szomszédjából tekernek be kerékpárjaikon a verseny fő színhelyére, Tiszaújváros központjába (10 km), majd a kijelölt, lezárt, 5 km-es pályán hat kört teljesítenek. A célba pedig a 10 km-es futás után érkeznek meg a versenyzők, akik közül a tavalyi indulók rutinból teljesíthetik a pályát, lévén az nem változott az előző évihez képest.

És, hogy kiket láthatnak azok, akik szombati programjukként a Világkupa-futam megtekintését választják? Az előzetes nevezések arról tanúskodnak, hogy az indulók száma tekintetében a mostani verseny felülmúlja a tavalyit, hiszen a szerda délig befutott nevezések nyolcvan fölött vannak, szemben a 2000. évi 73-mal. Az idén eddig 20 ország triatlonosai jelezték, hogy részt vesznek a négy európai Világ-kupa futam (Rennes, Lusanne, Palermo, Tiszaújváros) legkeletibb versenyén. Bár a két nem előzetes nevezési listája a hölgyeknél még nem érte el a tavalyit - eddig ,"csak" 28-an regisztráltak -, a férfiaknál monstre mezőny lesz, hiszen a legkevesebb 58 induló (ennyien regisztrálták magukat eddig) előre láthatóan hatalmas versenyt fog produkálni. A férfiak mezőnyében a tavalyi futam első öt helyezettje is versenybe száll.

A nagyobb neveket azonban a hölgyek mezőnyében lehet felfedezni. A nagy szám a két felnőtt világbajnok külön - és várhatóan az első helyért is folyó, - versenye lesz. Ugyanis ebben az évben is üdvözölhetjük a tiszaújvárosi futamok háromszoros győztesét (1998, 1999, 2000), az ausztrál Loretta Harropot, aki az aktuális világranglistán a második helyen áll, valamint a tavalyi verseny második helyezettjét, az amerikai Siri Lindleyt, aki jelen pillanatban vezeti az ITU hivatalos világranglistáját. Kettőjük közül Lindley már megérkezett Tiszaújvárosba, Harrop pedig holnap várható.
Továbbá a rajtnál minden bizonnyal jelen lesz egy holland Európa-bajnok - Wieke Hoogzaad - és egy junior világbajnokságot nyert német sportoló, Joelle Franzman is.

A következő napokban az alábbi sport programok kerülnek megrendezésre:
Augusztus 16., csütörtök:
- Duatlon Váltó
- Ideje: 18.00 óra
- Helye: Triatlon Világkupa futópályája (2km), kerékpárpályája (4 km), futópályája (2km).
- Gimnasztráda Válogatott

Augusztus 17., péntek:
- JABIL 1/3 Maraton,
- Ideje: 17.00 óra
- Helye: Tiszaújváros, Városháztér

Korábban:

Egy hét a triatlon jegyében