Vágólapra másolva!
Magyar Jet-ski Szövetség

A Jet-ski Formula-1 versenysorozatot tavaly alapították meg a közép-európai országok jet-ski szövetségei. Idén két verseny került megrendezésre: a Szlovák Nagydíj Pozsonyban és a Lengyel Nagydíj Gdyniában, a Balti-tengeren. A versenysorozat záró futama a Magyar Nagydíj. A három verseny összesített ponteredménye együtt adja a 2001. évi Jet-Ski Formula-1 végeredményét.

A Magyar Nagydíjon három kontinens 13 nemzetének (magyar, osztrák, dél-afrikai, lett, szlovén, szlovák, cseh, kanadai, lengyel, német, francia, jugoszláv, horvát) 60 versenyzője indul a RUNABOUT 785 modified és a RUNABOUT 1200 modified kategóriákban, a 16 évestől egészen az 54 évesig.


A verenyzők szombaton fél 10-től fél órán keresztül szabadedzést tartanak, amit ünnepélyes megnyitó követ. Délután kötelező edzés, elődöntők és a reményfutamok következnek. Vasárnap a kötelező edzéseket a döntők követik. A látványos programot freestyle bemutatók is színesítik, hiszen vízre szállnak a magyar jet-ski akrobaták, hogy produkciójukkal elkápráztassák a közönséget.

A Magyar Nagydíjjal egyidejűleg kerül megrendezésre a motorcsónak FORMULA-2 Európa-bajnoki és az S-850 magyar bajnoki futam is. Idén magyar résztvevői is lesznek az Eb-nek. Három, a nemzetközi motorcsónaksportban már nevet szerzett honi versenyzőkért szurkolhat a magyar közönség; Mihaldinecz Rudolf, a Forma-3 kategória többszörös világbajnokának, ifj. Sándor Péter Forma-3 világbajnoknak és Cserni Bélának.

Korábban:

Czeller Béla győzelme a Jet-Ski Eb-futamon

Az utolsó futam a Lánchídnál lesz