Vágólapra másolva!

A bázisugró hódeszkás

A huszonöt éves Szörényi Csaba tíz évvel ezelőtt került kapcsolatba az extrémsporttal. Ekkor kezdett el snowboardozni, s 1995-ben már komoly versenyeken is indult. Volt magyar bajnok és kupagyőztes is; kategóriája a freestyle, azaz a szabadstílus.

Amikor elkezdett hódeszkaversenyeken is indulni, rákapott egy másik extrémsportra, az ejtőernyőzésre. Azóta rendszeresen ugrik, s az a terve, hogy három-négy éven belül versenyezni fog. Az ejtőernyőzés egy speciális válfaját, a bázisugrást is kipróbálta, sőt gyakorolja is. A bázisugrók alacsony magasságokból, fix objektumokról (például épületek tetejéről, tornyokból, hidakról stb.) vetik alá magukat, amit a hatóságok (bár nem illegális) nem mindig néznek túl jó szemmel. Szörényi Csaba elmondta, Budapesten is ugrottak már nem egyszer.

Kiegészítő sportágként mountain bike-ozik, falat mászik és szörföz - ezekben a sportágakban nem tervez versenyen indulást, arra már nem lenne ideje. Annál is inkább, mert mint elmondta, manapság Magyarországon nem lehet megélni az extrémsportokból, ezért a családi vállalkozásban is dolgoznia kell. A sport melletti ?szabadidejében" hűtőházi ajtókat készítő cégüknél dolgozik.

Nem titok, hogy idén díjat is kapott elszántságáért. Ez azért is nagy szó, mert hazánkban idén díjaztak először extrémsportolókat egész éves munkásságukért. A kérdésre, hogy szerinte miért éppen rá esett a Fundango zsűrijének választása az öt jelölt közül, Szörényi Csaba azt mondta, valószínűleg azért, mert ő számított a legsokoldalúbbnak. Több sportágban is otthon van, és az egyikben, a snowboardban elég komoly eredményeket is elért.

(Arany-Média)

Korábban az [origo]-ban:

Díjazott extrémsportolók

Ajánlat:

baselogic.com