Vágólapra másolva!

Petőváry 61-szeres válogatott jóbarátjával, Ambrus Tamással vállvetve rendezi a II. Kalomterm strandpóló-bajnokságot, amelynek a névadó építési vállalkozás mellett az ISM, a Creditexpress, a Kékkuti ásványvíz és a Coty Hungary illatszer-, valamint az Avanglion napszemüvegmárka a támogatója. Petőváry, az olasz élvonalban szereplő Bogliasco sztárja ezúttal nem száll vízbe, megteszi viszont ezt – többek között – Sugár Sándor, a bajnok Honvéd-Domino érőssége vagy az Olaszországban (Canottieri Napoli) profiskodó Regős Áron és Binder Szabolcs.

A mérkőzések délelőtt 11-től orrvérzésig – na jó, sötétedésig – zajlanak a hagyományosnál kisebb alapterületű (15x10 m) pályán, melynek két végén a klasszikusnál fél méterrel keskenyebb és 10 cm-rel alacsonyabb kapukba kell bejuttatni a pirinyó (női méretű) labdát. A parton tiszteletét teszi újdonsült Európa-bajnok női válogatottunk, a vizit bizonnyal alaposan emeli a rendezvény rangját és – ami nem mellékes - nézettségét.

Jövő héten, szerdától vasárnapig a Róma és Nápoly közötti tengerpart egy hangulatos öblöcskéjében rendezik a strandpóló világbajnokságot, melyen a magyar válogatott – Tóth László, Tóth Imre, Bíró Attila, Sugár, Vincze Balázs és még néhány nagyágyú vezérletével természetesen részt vesz. És megint csak természetesen: győzelmi esélyekkel.

Ch. Gáll András

(SZTÁR Sport)