Vágólapra másolva!
A felnőttek között Kuttor Csaba 38. helye lett a legjobb magyar eredmény az Új-Zélandon, Queenstownban vasárnap befejeződött rövid (olimpiai) távú triatlon világbajnokságon. A vb után válogatottunk tagjai közül senki sem tudott előrébb lépni a világranglistán, de Kuttor (39.) és Molnár Erika (71.) jelenleg így is olimpiai kvótát érő helyen áll.

A vb-n az ausztrál, amerikai és új-zélandi versenyzők játszották a főszerepet. A férfiaknál az ausztrál Peter Robertson lett a világbajnok, Kuttor Csaba 38., Hóbor Péter 46., Ágoston Szabolcs 54. lett. A nőknél is ausztrál elsőség született, Emma Snowsill révén, Molnár Erika 41., Edöcsény Nóra 46., Walkó Andrea 48. lett. A vb után elkészített legfrissebb világranglistán a férfiaknál Kuttor Csaba 39., Lipták Tamás 81., Ágoston Szabolcs 87., Hóbor Péter 94., Varga Szabolcs 95. A nőknél Molnár Erika 71., Walkó Andrea 95., Edöcsény Nóra 101., Szabó Zita 120. Sajnálatos, hogy a vb eredményeit figyelembe véve egy kivétellel minden versenyzők visszaesett, csupán Edöcsény őrizte meg a 101. helyét.

A jövő évi athéni olimpián a triatlon versenyeken (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) 50 férfi és 50 női versenyző indulhat. Ami a kvótaszerzésért zajló harcban bennünket leginkább érint: a 2004. évi vb után a világranglistáról 39 versenyző, de nemzetenként maximum csak három fő juthat ki az olimpiára. A jelenlegi állás szerint Molnár Erika és Kuttor Csaba is ott lehetne Athénban, azaz a két kvóta esélyünk megmaradt, de ezt egyáltalán nem lesz könnyű valóra váltani.

Fábik Tibor