Vágólapra másolva!
Fantasztikus magyar sikereket hoztak a szlovákiai fekvenyomó-világbajnokság vasárnapi záróversenyei: a nőknél Závodszky Tímea a 90 kg-os kategóriában, a férfiaknál Mészáros László a 125 kg-osok között harcolta ki világcsúccsal a vb-aranyérmet.

A Botond Gym SE erőemelője, Závodszky 175.5 kilós teljesítménnyel fél kilóval a régi felett - ért el új rekordot, s érdemelte ki versenyzői pályafutásának negyedik világbajnoki címét.

Mészáros, akinek klubja a Fitness 2000 SE, előbb 300 kilón biztosított, majd második fogásra már 307.5 kg-ot kért, sikeres gyakorlata pedig a vb-győzelem mellé eleve új világrekordot jelentett. Ezt módosította harmadik próbálkozásával még tovább, 317.5 kg-ra a kiváló magyar versenyző, akinek a mostani a harmadik világbajnoki elsősége.

Az erőemelés önállósult ágának trencséni csúcsviadalán a női 82.5 kg-os súlycsoportban két magyar is indult, Óvári Mariann (Pápai Húsos Kinizsi SE) 132.5 kilóval a 4., Nánási Nikoletta (Tiszaújvárosi FSK) 127.5 kilogrammal az 5. lett.

A valódi "nehézfiúk", a plusz 125 kg-ban indulók sorában ott volt és végig harcban állt a dobogóért Keszeg Norbert. A magyar bajnok végül 315 kilós Európa-rekordon fejezte be a viadalt, ez az eredmény pedig a második helyhez segítette hozzá a Pápai SE sportolóját.

A magyar válogatott tagjai a vb három napja alatt 2 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttek, három világrekordot is felállítottak. Érthetően értékelt a világeseményt a helyszínen végigkövető és ott versenybíróként is közreműködő Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke úgy, hogy a csapat várakozáson felül helyt állt, nagyon sikeresen szerepelt.