Vágólapra másolva!
Ismét lecsapott egy sportolóra minden szörföző rémálma: a cápa. Hawaii szigetén, a Makula Beachen a tizenhárom éves Bethany Hamiltont támadta meg a tengeri fenevad. A hatalmas tehetségnek tartott Bethany a támadás következtében elvesztette bal karját, de életben maradt. Ám több mint valószínű, hogy ígéretes sportpályafutását már nem járhatja végig.

Hamilton kisasszony éppen a deszkáján feküdve pihent, mikor egy több mint négyméteres cápa támadt rá. A ragadozó először megütötte a vállát, majd miután a kislány leesett deszkájáról, megpróbálta a víz alá rántani. Rövid harc után a cápa végül leharapta bal karját és egy nagy darabot a szörfdeszkából. Közben Bethany segítségért kiáltott, majd megpróbált deszkájára felfekve kievezni a partra. Végül a parti mentők mentették ki.

Hamiltont azonnal Kauába, a Wilcox Memorial kórházba szállították, s megműtötték. Miután felébredt az operáció után, már fel is kelt ágyából, sétált egy keveset, majd amikor teljesen magához tért kijelentette: felépülését illetően optimista. Bethany egyébként azzal vétette észre magát az idén nyáron, hogy fiatal kora ellenére megvert nála jóval idősebb szörfösöket is, a szörf Mekkájában, Hawaiion, két helyi versenyen. Ezzel felkerült a Hanalei Surfing csapat jelöltjei közé is. Ez a csapat a múltban már olyan sztárokat nevelt ki, mint a világbajnok Andy Irons vagy Keala Kennelly.