Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy hasonlóan Ellen MacArthurhoz Olivier de Kersauson sem tudja megdönteni Geronimo nevű vitorlásával Bruno Peyron földkerülő gyorsasági rekordját a Jules Verne Trophy keretében.

A brit hölgy Kingfisher II nevű trimaránja hétfőn árboctörést szenvedett, így kénytelen kikötni Perth-ben, hogy elvégezzék a szükséges javításokat. Az még kérdéses, hogy ezután folytatja-e útját.

De Kersauson több, mint kétnapos előnyt "adott le" Peyronhoz képest. A Horn-fokot még 1 nap és 10 órával hamarabb kerülte meg a francia hajós, mint tavaly honfitársa, ám a Falkland-szigeteket elhagyva tovább lassult. Amíg Peyron ezen a szakaszon 24 óra alatt 504 mérföldet tett meg, addig de Kersauson csak 352-t.

MacArthur nem dönti meg Peyron csúcsát/sport/x-mag/20030224macarthur.htmlMacArthur ütközött a Jóreménység fokánál/sport/x-mag/20030219macarthur.html

A Jules Verne Trophy-t 1985-ben alapították, az ötletet a híres francia író "80 nap alatt a Föld körül" című regénye adta. Peyron tavaly tavasszal 64 nap 8 óra 37 perc és 40 mp alatt teljesítette vállalkozását.

Jellemző a vállalkozások jelentős kockázatára, hogy az eddigi 12 kísérletből nyolc sikertelen volt.