Vágólapra másolva!
A spanyolországi Zamorában, a maratoni kajak-kenu világbajnokság második napján öt páros számot rendeztek a magyarok abszolút főszereplésével: három arannyal gyarapodott az éremkollekció, összesen eddig négyet szereztek a mieink.

A felnőttek között világbajnoki címet szerzett a Csay Renáta, Szonda Kornélia kajakos és a Györe Attila, Csabai Edvin kenus duó. Az ifjúsági női kajakosok között az Ábrahám Réka, Bartha Diana kettős bizonyult a legjobbnak. Csay Renáta és Szonda Kornélia szinte nyomasztó, több mint hat és fél perces különbséggel nyert, érdekesség, hogy a mögöttük második német hajóban ült a síkvizi olimpiai bajnok Anett Schmuck is. A Gál Zoltán, Szigeti Gergely és a Berecz Anikó, Groholy Babett (ifi k-2) pár egyformán második lett, a Gilányi Zsolt, Kolozsvári Gábor (c-2) kettős a harmadik helyen végzett.

A magyarok összesen négy arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyertek Zamorában, a pontversenyben a házigazda spanyolok (109) mögött másodikok lettek (105). "Minden elismerést megérdemelnek a győztesek és a helyezettek, változatlanul magas színvonalú Magyarországon a sikersportágnak ez az ágazata is" - értékelt Kadler Gusztáv, a szövetség alelnöke, a csapat vezetője.

Eredmények:
Felnőttek, nők, k-2:
1. Csay Renáta, Szonda Kornélia
2. Schmuck, Pontzen (német)
3. Przybylska, Michalek (lengyel)
...7. Harkay Orsolya, Hudy Bernadett
férfiak, k-2:
1. Veras-Larsen, Fjeldheim (norvég)
2. De Nijs, Te Linde (holland)
3. Busto Fernandez, Martinez Gomez (spanyol)
4. Szakály Viktor, Bauer Gyula
c-2:
1. Csabai Edvin, Györe Attila
2. Jirasky, Machac (cseh)
3. Gilányi Zsolt, Kolozsvári Gábor

Ifjúságiak, nők, k-2:
1. Bartha Diana, Ábrahám Réka
2. Berecz Anikó, Groholy Babett
férfiak, k-2:
1. Nielsen, Kragh (dán)
2. Gál Zoltán, Szigeti Gergely
...8. Környei Mihály, Makk Márton