Vágólapra másolva!
Látványos kunsztokra készülnek Európa legjobb wakeboardosai a hétvégi, dunaharaszti Európa-bajnokságon. A magyarok is jó eséllyel szállnak vízre, elkél tehát a szurkolás!

Az évekkel ezelőtt lelkesen próbálkozó hobbiból wakeboardozó fiatalokból mára öreg rókák lettek. Rögös utat jártak be, hiszen nem csak a vízen, az életben is talpon kellett maradniuk. Nem volt pálya, nem volt lehetőség, és ebből adódóan mindenkinek mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, ha hódolni szeretett volna az extrém sportágnak. Ma már könnyebb helyzetben vannak a hullámlovagok. Óriási fejlődés, hogy hazánkban négy kábelpályán (Dunaharaszti, Siófok, Balatonfüred, Győr) és több motorcsónakos vízisíklubban (Dunavarsány, Tisza-tó, a Duna gödi szakasza) is lehet már wakeboardozni. S az sem kis szó, hogy a hazai szövetség idén Magyarországra hozta az Európa-bajnokságot.

A pénteken, 23-án kezdődő, háromnapos viadalt Dunaharasztiban, az Universum kempingben (Alsónémedi út) rendezik. A kontinensbajnokságon tíz ország közel száz versenyzője indul, a magyarok 21 főt neveztek. Kirsch György, szervező-versenyző elmondta: a hölgyeknél Horváth Kingának érdemes nagyon szurkolni, ugyanis esélyesként száll vízre. Kirsch a magyarokat dobogóra várja.

Augusztus 23-án 19 órakor lesz a hivatalos megnyitó, majd a verseny első futama másnap, szombaton 9 órakor kezdődik. A délutáni futam 15 órakor indul, tehát egész napos program várja az érdeklődőket. Vasárnap 10 órától az elődöntő, 14 órától pedig a döntő zajlik. A nézőknek a belépő a kemping területére 470 forintba kerül.