Szakítottak az olimpiai bajnokok

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Öregfiúk-bajnok az Újpest, miután idegenben verte a Fradit, két világbajnok is kimaradt Benedek Tibor vízilabda-keretéből, szinte már Stanley Kupa-győztesnek mondható a Los Angeles Kings. Vb-híreink között olvashat a labdáról, a trófeáról és egy környezetbarát taturól. Egyébként létezik környezetszennyező tatu? 
10:03
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Benedek két vb-győztest is kihagyott

Benedek Tibor két világbajnok pólóst hagy itthon az olaszok elleni tesztmeccs előtt, Bátori Bence és Decker Ádám is kimaradt a pólóválogatott keretéből. Helyettük Angyal Dániel és az ősztől újra Egerben szereplő Erdélyi Balázs utazik, egy poszton még gondolkozik a szakember. Rómába azért megy 14 pólóssal a válogatott, mert három center is tagja a keretnek, és várhatóan a Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Tóth Márton hármasból kell egyiküknek – vélhetően az utóbbi kettőből valakinek – lemondania a Dubai utazásról.

10:06
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Szinte már bajnok a Kings

A vendég Los Angeles Kings 3-0-ra nyert New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, így 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Jonathan Quick 32 védéssel járult hozzá a sikerhez. A következő felvonást magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak New Yorkban. A 2012-ben bajnok kaliforniai együttes az első két, hazai pályán megvívott összecsapást egyaránt hosszabbításban nyerte - ráadásul mindkét alkalommal kétgólos hátrányból fordított -, így megőrizte pályaelőnyét.

Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:

New York Rangers-Los Angeles Kings 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
gól: Carter (20.), Muzzin (25.), Richards (38.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Los Angeles javára.

10:43
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Ghána oktatott

A ghánai labdarúgó-válogatott fölényes győzelmet aratott a dél-koreai csapat felett világbajnoki felkészülési mérkőzésen, Miamiben. Az afrikai együttesben Jordan Ayew mesterhármast ért el, a negyedik gólt pedig Asamoah Gyan szerezte a hétfői mérkőzésen. A ghánaiak a németekkel, a portugálokkal és az amerikaiakkal, a dél-koreaiak pedig a belgákkal, az algériaiakkal és az oroszokkal szerepelnek egy csoportban a csütörtökön kezdődő brazíliai világbajnokságon. A negyedik percben combsérülést szenvedett Majeed Waris, az ő helyére állt be Jordan Ayew.

Eredmény:
Ghána-Koreai Köztársaság 4-0 (2-0)

10:49
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Vb-gyorshírek ömlesztve

Környezetbarát tatu a kabalafigura, a labdát mosógépben tesztelték, a trófeát pedig tényleg megérné lenyúlni

11:03
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Káp-rá-za-tos!

Na, ez védés, kérem szépen. 

11:31
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Szétment az olimpiai bajnok kajakpáros

Felbomlik a Dombi Rudolf, Kökény Roland olimpiai bajnok kajakpáros. Mindketten más egységben folytatják a versenyzést - amint arról Szilárdi Katalin, a bajnokpár eddigi edzője nyilatkozott a jochapress.hu oldalnak.

"Sajnos, ez a fejlemény nem egyik napról a másikra jött létre. Roland a londoni olimpiai győzelem után rögtön úgy döntött, hogy egyéni edzéseit Kiss Istvánnal folytatja, aki ugyan szintén remek csoportot edz, de így én Rolandnak csak a párosbeli munkáját láthattam" - kezdte Szilárdi Katalin. - Ez alapvetően nem szerencsés helyzet, hiszen a páros edzéseket csak a teljes edzésmunkával összefüggésben értelmes dolog tervezni. Sem az egyesben mért időit, sem az orvosi mérések eredményeit nem ismertem már ebben az időszakban, és ez szakmai szempontból sok bizonytalansági tényezőt hordozott magában" - folytatta az edző, hozzátéve, hogy ami a páros edzéseit illeti, azokat Kökény Roland mindig nagyon fegyelmezetten elvégezte. A szakítás előzményei között lehet említeni, hogy már a tavalyi eredmények sem voltak meggyőzőek - az Eb-n ötödik, a vb-n harmadik volt a 2012-es londoni játékokon 1000 méteren győztes egység -, majd az idei, szegedi világkupán színvonalas mezőnyben és szoros küzdelemben ugyan, de lemaradt a dobogóról a páros.

"Ami azonban ezen a hétvégén történt, a versenyszám feladása a cél előtt 180 méterrel, az sajnos már lezárja a párosuk történetét" - utalt Szilárdi Katalin a szegedi válogatóra, melyen pénteken, Dombi és Kökény a versenyből gyakorlatilag kiszállva utolsóként ért a célba. A jövőben Dombi Boros Gergellyel szeretne versenyezni, akivel a szegedi vk-n 500 méteren minimális különbséggel kapott ki a győztes szegedi párostól, a válogatón pedig egy-egy második és harmadik helyezést szerzett, 500, illetve 200 méteren. Nem hivatalos értesülés szerint Kökény egy új összetételű négyesben tenné próbára magát.

11:51
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Sérülések a kéziválogatottban

Ujjsérülés miatt kérdéses Gulyás Péter szereplése a szlovénok elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőn, de rajta kívül másik három játékos is sérüléssel bajlódik a férfi kézilabda-válogatottban. Szalafai Gábor utólag bekerült a keretbe. A két gárda vasárnapi, veszprémi találkozója 25-22-es hazai sikert hozott. A csapat két nap pihenőt kapott, és szerdán folytatja a munkát.

A szakvezetés keddi tájékoztatása szerint Gulyás Péter állapota a legsúlyosabb, neki a bal keze egyik ujjában lepattant egy csontdarab, és sérülése kérdésessé teszi vasárnapi, velenjei szereplését. Zubai Szabolcs lábizomsérüléssel bajlódik, míg Ilyés Ferenc a kezére kapott ütést. Harsányi Gergely térde a mérkőzés elején kiugrott, fájdalmai ellenére tudta folytatni a játékot. Valamennyi kézilabdázó megkezdi a felkészülést szerdán Veszprémben a visszavágóra, ám Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívta a keretbe Szalafai Gábort, a B.Braun Gyöngyös jobbszélsőjét is.

12:17
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Az úszóklasszis súlyos balesete

Balesetben gerincsérülést szenvedett Amy Van Dyken hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszónő. A 41 éves Van Dyken még péntek este bukott quadjával. Szerencséjére férje, Tom Rouen - a Denver Broncos korábbi amerikaifutballistája - mellette volt, ő értesítette a mentőket, akik a sérültet helikopterrel egy arizonai kórházba szállították, ahol megműtötték. Állapota stabil.

Van Dyken az 1996-os atlantai olimpián 50 méter gyorson és 100 méter pillangón, valamint a 4x100-as gyors- és a 4x100-as vegyesváltó tagjaként lett aranyérmes. Ő volt az első amerikai női sportoló, aki egy olimpián négyszer állhatott fel a dobogó felső fokára. A 2000-es sydneyi játékokon két váltóban újfent aranyérmes lett.

12:34
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Podolski aludt, Schweinsteiger trollkodott

Pózolj szunyókáló csapattárssal!

12:56
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Újabb kanadai hokis Miskolcon

Keegan Dansereau személyében újabb kanadai jégkorongozó érkezik a Miskolci Jegesmedvékhez. A klub honlapján jelentette be kedden, hogy a 26 éves csatárral sikerült megállapodnia. Dansereau 2003 és 2009 között hat szezont húzott le az egyik legjobb kanadai junior ligában, a WHL-ben. Itt kitűnő teljesítményt nyújtott, 311 mérkőzésen 241 pontot ért el (108 gól, 133 gólpassz), így a 2009/10-es idényben az NHL közvetlen előszobájában, az AHL-be került, ahol 26 meccsen 4 gól és 3 gólpassz volt a teljesítménye.

Később Svédországba költözött, ahol legutóbb a harmadosztályban jutott szóhoz, 39 meccsen 16 gólt lőtt és kiosztott 15 asszisztot. Majoross Gergely vezetőedző csapatához a nyáron eddig két kanadai érkezett, a kapus Thomas Heemskerk és a védő Jesse Dudas.

12:59
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Újabb kanadai hokis Miskolcon

Keegan Dansereau személyében újabb kanadai jégkorongozó érkezik a Miskolci Jegesmedvékhez. A klub honlapján jelentette be kedden, hogy a 26 éves csatárral sikerült megállapodnia. Dansereau 2003 és 2009 között hat szezont húzott le az egyik legjobb kanadai junior ligában, a WHL-ben. Itt kitűnő teljesítményt nyújtott, 311 mérkőzésen 241 pontot ért el (108 gól, 133 gólpassz), így a 2009/10-es idényben az NHL közvetlen előszobájában, az AHL-be került, ahol 26 meccsen 4 gól és 3 gólpassz volt a teljesítménye. Később Svédországba költözött, ahol legutóbb a harmadosztályban jutott szóhoz, 39 meccsen 16 gólt lőtt és kiosztott 15 asszisztot. Majoross Gergely vezetőedző csapatához a nyáron eddig két kanadai érkezett, a kapus Thomas Heemskerk és a védő Jesse Dudas.

13:03
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Nincs értelme büntetőkre készülni

Semmit sem ér készülni, külön edzeni a tizenegyesrúgásokra, vagy elemezni az ellenfél büntetőit - véli José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának portugál trénere."Ne is említsék nekem a tizenegyeseket, én azokat mind elvesztettem" - kezdte a Portóval és az Internazionaléval Bajnokok Ligája-győztes portugál szakember, aki a brazíliai világbajnokság idején a yahoo tanácsadójaként tevékenykedik. Elmondása szerint ő mindent megpróbált, de semmi értelme nem volt.

"Edzettünk rá, nem edzettünk rá. Tanulmányoztam az ellenfél büntetőit, hogy milyen százalékban hova rúgják a tizenegyeseket az egyes játékosok, hova vetődik a kapus és hova nem. Mindent kipróbáltunk, és tudják, mi az én összegzésem? Az történik, amit ő akar" - mutatott az ujjával az ég felé. Emlékeztetett rá, hogy madridi időszakában azért nem nyert BL-t, mert a 2012-es elődöntőben Cristiano Ronaldo, Kaká és Sergio Ramos is büntetőt hibázott a Bayern München ellen. Öt évvel korábban, hasonló eset fordult elő vele a Chelsea-nek a Liverpoollal szembeni BL-elődöntőjében.

"Mindent megszerveztem, a mérkőzés vége előtt tíz perccel pályára küldtem legjobb tizenegyeslövőnket, Geremit, aki addig egyszer sem hibázott. Ott persze igen" - elevenítette fel a hét éve történteket. Az egyetlen párbaj, amelyből pozitívan jött ki, az Inter edzőjeként az AS Roma elleni olasz Szuperkupa-mérkőzésen, 2008-ban zajlott le: "Micsoda szerencse volt: Totti kihagyta a büntetőjét" - szolgált magyarázattal a számára szokatlan végkimenetelre.

13:26
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Hogy lesz ebből nyitómeccs?

Az utolsó pillanatokig dolgoznak a labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában. A csütörtöki Brazília-Horvátország találkozóig még hátra van egyes szektorokban a székek rögzítése, a külső terekben fém- és famunkálatokat kell elvégezni, valamint a VIP-páholyban is akad teendő.  "Több mint 300 munkásunk van, akik naponta 24 órát dolgoznak, hogy mindennel elkészüljünk időre" - mondta az építkezés egyik vezetője. Az eredeti határidő múlt év december 31-e volt a stadion átadására.

14:06
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Kíváncsi vagy, ki nyeri a vébét?

Ha a keret értékét nézzük, ha a játékosok fizetéséből következtetünk, ha a FIFA-koefficiens dönt, és így tovább. Mindegyikre itt van a válasz

15:28
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

A Nike beleerősített

Ez egy nagyszerűen sikerült reklám(szerű izé)

15:46
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Vb-bronzot szereztük tekvondóban

Kotsis Edina bronzérmes lett a tekvondósok Kínában zajló egyetemi világbajnokságán az 57 kg-osok kategóriájában. A 2011-es Universiade harmadik helyezettjének sikeréről a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatta az MTI-t kedden. A beszámoló szerint az Eszterházy Károly Főiskola tanulója látványos csatákat vívott, s csak az elődöntőben tudta egy tajvani versenyző megállítani.

15:56
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Gesink kihagyja a Tourt

Szívpanaszai miatt sokat hagyott ki, ezért nem indul a július 5-én rajtoló Tour de France-on Robert Gesink holland kerékpáros. A Vuelta a Espanán kétszer hatodik (2009, 2012), a tavalyi Touron 26. bringásnál május elején diagnosztizáltak rendellenességet. Amint a cyclingnews című szaklap kiemeli: Gesink egyeztetett csapata, a Belkin vezetőivel, és úgy döntöttek, idén nem nevezik a francia körversenyre. A 28 esztendős kerekes ebben az évben az ománi körversenyen ötödik, az ausztrálon hatodik volt összetettben, tavaly megnyerte a Québeci GP-t, 2012-ben pedig a kaliforniai körversenyen győzött.

16:23
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Dupla Balatonátúszást rendeznek

Zamárdi és Tihany között vasárnap másodszor rendezik meg az I love Balaton 2x elnevezésű viadalt, az egyetlen olyan Balaton-átúszást, amelyen a résztvevők oda-vissza teljesíthetik a távot, s közben félúton a szárazföldön, a tihanyi apátság árnyékában pihenhetnek. A szervezők keddi közlése szerint kifejezetten az úszáskedvelő amatőrökre gondolva választották a rendezők a Balaton egyik legszebb részét a felfrissülésre. A résztvevők Zamárdiból, a Keszeg utcai szabadstrandról rajtolva tesznek meg két hosszt a Balatonban a tihanyi Garda-strand érintésével, az össztáv 4,5 kilométer. Kísérőhajók 70, bóják 100 méterenként biztosítják az útvonalat.

A strandon 8.00 és 13.00 között érkezési sorrendben indítják a versenyzőket. Férfi és női összetettben az első három helyezett pénzdíjazásban részesül, a 4-5. helyezettek tárgynyereményt kapnak. Online nevezés a http://ilovebalaton2x.hu/online-elonevezes oldalon biztosított, de a helyszínen is lesz rá lehetőség. A szervezők másfél-kétezer indulót várnak az átúszásra.

16:32
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Még mindig fura látvány

Ahogy Pippo Inzaghi nem a szögletzászlóhoz rohan a gólja után, vagy szenvedélyesen vitatkozik a lest ítélő bíróval, asszisztenssel, hanem öltönyben feszít edzőként. A Milan új edzője kedden Adriano Galliani alelnökkel ebédelt, de ott volt Mauro Tassotti is, aki marad másoedzői státuszban, ahogy az Allegri és Seedorf idején is volt.

17:25
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Székesfehérvár-rali hét év után

Hét év után rendeznek újra Székesfehérvár-ralit szombaton és vasárnap, 2002 óta Magyarországon először vegyes burkolaton – hangzott el az országos bajnokság idei második futamának székesfehérvári sajtótájékoztatóján. A viadalon szombaton murván, vasárnap aszfalton versenyeznek, a táv 150 kilométer lesz, amelyet tizenkét gyorsasági szakasz alatt kell teljesíteni.

17:49
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Babos továbbment

Babos Tímea bejutott a második fordulóba a Birminghamben zajló, 710 ezer euró (215,5 millió forint) összdíjazású füvespályás nőitenisz-tornán. A magyar játékos a selejtező második fordulójában ugyan kikapott, ám visszalépések miatt - szerencsés vesztesként - mégis lehetőséget kapott a főtáblán, amelynek első fordulójában kedden két szettben, 1 óra 26 perc alatt, 6:3, 6:4-re legyőzte az új-zélandi Marina Erakovicot.

A múlt héten vállsérüléssel küszködő Babosnak ebben az évben ez volt mindössze a második győzelme egy WTA-verseny főtábláján, még április 1-én a mexikói Monterrey városában nyert utoljára. A magyar játékosnak nincs sok ideje a pihenésre, ugyanis még a délután folyamán a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban is érdekelt lesz. Babos ellenfele egyesben a legjobb 32 között a 11. helyen kiemelt amerikai Madison Keys lesz.

17:51
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Elfogadhatatlan az RTL Klub lépése

A Magyar Kézilabda Szövetség magyarázatot vár az RTL Klubtól, amiért a csatorna vasárnap, a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőn a rendes játékidő letelte előtt megszakította a közvetítést, így a szurkolók nem értesülhettek a találkozó végeredményéről. A részletekről itt olvashat.

18:02
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Ilyen lesz a Győr Aréna

18:23
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Fucsovics továbbjutott Szicíliában

Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba az olaszországi Caltanissettában zajló, 106 ezer euró összdíjazású férfitenisz-tornán. Az ATP honlapja szerint a szicíliai versenyen a világranglistán 199. magyar játékos három szettben, hatalmas izgalmak után győzte le a szabadkártyás, hazai közönség előtt szerepelt Giunluca Nasót (289.). A nyíregyházi teniszező következő ellenfele a brazil Joao Souza (150.) lesz.

Eredmény, 1. forduló:
Fucsovics Márton - Giunluca Naso (olasz) 6:3, 3:6, 7:6 (7-5)

18:59
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán visszatért

Az Ujpestfc.hu portál szerint hivatalossá vált, hogy sportigazgatóként tér vissza a Szusza-stadionban a futballcsapat szurkolóinak egyik nagy kedvence, Kovács Zoltán. A 20-szoros válogatott csatár tagja volt többek között az 1997-1998-as bajnokcsapatnak, összesen 100 bajnoki gólt szerzett lila-fehérben. 2009 júliusától utánpótlás-vezetőként dolgozott a Megyeri úton, 2010 januárja és 2011 nyara között pedig sportigazgatóként szolgálta a klubot, az előző szezonban pedig szintén sportigazgatóként segítette Ligakupa-győzelemhez a DVTK együttesét.

19:15
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Bevállalós angolok

Az angol válogatott kát játékosa, Daniel Sturridge és Danny Welbeck nem tétovázott, amikor a riói Complexo Esportivo da Rocinha edzőközpontban alkalmuk nyílt arra, hogy kipróbálják a capoeira nevű brazil harcművészeti játékot.

19:32
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Javult Pintér állapota

Sokat javult az állapota Pintér Attilának, a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetőjének a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint. "Pintér Attila kórházban fekszik, de az orvosok tájékoztatása szerint fokozatosan kap erőre, és ha nem történik váratlan fejlemény, akkor hamarosan hazaengedik. A kapitánynak ugyanakkor továbbra is nyugalomra és pihenésre van szüksége a mielőbbi gyógyuláshoz" - olvasható az MLSZ oldalán.

Pintér Attila elmondta: már vissza tudta nézni a kazahok legyőzéséről készült felvételeket, ami nagyban javította kedélyállapotát és az is sokat segített neki, hogy rengetegen keresték meg szombat óta - játékosok, kollégák, szurkolók kívántak neki mielőbbi jobbulást. A szakember szombaton, a kazahok ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkőzést megelőzően lett rosszul és nyombélfekéllyel kórházba került, ezért nem lehetett ott a csapattal a Puskás Ferenc Stadionban. A szombaton elvégzett orvosi beavatkozás során a panaszokat kiváltó okokat megszüntették.

20:07
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Király ajánlja csapattársát

Két évet még mindenképpen védene az 1860 Münchennél, aztán pedig a Haladásban fejezné be pályafutását Király Gábor. A 90-szeres válogatott kapus a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, szermélyesen még nem ismeri még új edzőjét, Ricardo Monizt, a Fradi által kiszemelt Benjamin Lauthot viszont szívesen ajánlja a magyar csapatnak. A részletekről itt olvashat.

20:15
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Joe Cole: Aston Villa

A korábbi angol válogatott Joe Cole az Aston Villa labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 32 esztendős középpályás két évre írt alá a birminghami klubhoz, amely ingyen szerezte meg, mivel lejárt a szerződése a West Ham Unitednél.

"Szerencsés vagyok amiért kiváló karriert tudhatok magam mögött, de még vannak céljaim, amiket el akarok érni" - mondta a futballista, aki 56-szor húzhatta magára a címeres mezt. A korábban a Liverpoolban, a Chelsea-ben és a Lille-ben is szerepelt játékos a második nagy igazolása az Aston Villának, amely múlt héten a svájci válogatottal a csütörtökön kezdődő világbajnokságra készülő Philippe Senderost szerezte meg.

20:42
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Fisher New Yorkban

Derek Fisher lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knicks vezetőedzője. A 39 éves sztár 18 idény után, az idén vonult vissza az aktív játéktól. A kispadon Mike Woodsont váltja, akivel a csapat - négy év után először - nem jutott be a rájátszásba. A legutóbb az Oklahoma City Thundert erősítő Fisher öt bajnoki címet szerzett a Los Angeles Lakersszel a legendás Phil Jackson irányítása alatt, aki ismét a főnöke lesz, mivel jelenleg a Knicks klubelnöke. A New York legutóbb 1973-ban volt NBA-bajnok, Phil Jacksonnal a soraiban.

20:50
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Reus három hónapja

A sérülése miatt a csütörtökön kezdődő világbajnokságról lemaradó Marco Reusnak a vártnál is többet, három hónapot kell kihagynia. A Borussia Dortmund futballistájának péntek este az örmények ellen 6-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen kifordult a bokája, az első orvosi vizsgálatok pedig megállapították, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, felépülését akkor közel két hónapra jósolták. Markus Braun kluborvos azonban a részletesebb vizsgálatok után úgy vélte, szeptemberig nem játszhat a 25 éves futballista, akinek helyére Shkodran Mustafi került a német válogatott vb-keretébe.

21:10
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Bronzérem a vívó-Eb-ről

Gémesi Csanád bronzérmet nyert a férfi kardozók keddi versenyében a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A részletekről itt olvashat.

21:43
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Azeri tulajdonos Sheffieldben

Hafiz Mammadov azeri üzletember kedden megvásárolta az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Sheffield Wednesday csapatát.

"Elégedett és büszke vagyok, hogy sikerült megvennem ezt a csodálatos klubot. Szenvedélyes futballszurkoló és az angol labdarúgás nagy tisztelője vagyok" - mondta az egyesület honlapján az új tulajdonos, akinek nem ez az első klubja, ugyanis övé az azeri FC Baku és a francia élvonalban érdekelt Lens is. Mammadov attól a Milan Mandarictól vette át a klubot, aki 2010 decemberében lett az 1867-ben alapított Sheffield Wednesday tulajdonosa. Az üzlet részleteit, amelyet még az angol ligának jóvá kell hagynia, nem hozták nyilvánosságra. A sheffieldiek 2000-es kiesésük óta nem szerepeltek a Premier League-ben.

21:44
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Babosék három meccslabdáról kaptak ki

Babos Tímea kedden búcsúzott párosban a Birminghamben zajló, 710 ezer euró (215,5 millió forint) összdíjazású füves pályás nőitenisz-torna első fordulójában. A WTA honlapja szerint a magyar játékos oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal döntő rövidítésben kapott ki a második helyen kiemelt ausztrál Casey Dellacquától és Ashleigh Bartytól úgy, hogy a találkozó hajrájában három meccslabdája is volt.

Babos néhány órával korábban egyesben - szerencsés vesztesként főtáblára kerülve - legyőzte az új-zélandi Marina Erakovicot, ellenfele a legjobb 32 között a 11. helyen kiemelt amerikai Madison Keys lesz.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Ashleigh Barty, Casey Dellacqua (ausztrál, 2.) - Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia) 5:7, 7:6 (7-3), 12-10 - döntő rövidítés

21:45
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Cabecao, a pszichoteknős

Emlékeznek még Paulra, az oberhauseni polipra? A négy évvel ezelőtti futballvébé egyik legnagyobb sztárja a német válogatott minden mérkőzésének végeredményét helyesen tippelte meg. Ezen felbuzdulva a brazilok is megtalálták a maguk kabalaállatát, Cabecaót (azaz Nagyfejű) a harmincéves teknőst. A részletekről itt olvashat.

22:35
2014. június 10.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyit mára a sport híreiből.