Repülős tragédia Katarban, fél évet kapott a pólós

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi, korábbi olasz miniszterelnököt két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától
Cikkünk folyamatosan frissül
Hewitt a 600. győzelmére hajt Indian Wells-ben, Berlusconi nem akarja eladni a Milant, Gibraltáron sem könnyű kapitánynak lenni, a pólós Vindisch Ferenc féléves eltiltást kapott. Tragédia Katarban, lezuhant Nádas Tamás műrepülő-világbajnok gépe.
10:03
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Rommá verték a Lakers-t

A Los Angeles Clippers 48 pontos különbséggel győzte le vendégként városi riválisát, a Lakerst az NBA csütörtöki játéknapján, amelyen a San Antonio Spurs megverte tavalyi nagydöntős ellenfelét, a Miami Heatet.A Lakers vereségének mértéke rekordot jelent a két csapat párharcát tekintve, az eddigi csúcs 1979-ben született, akkor a Lakers diadalmaskodott 46 ponttal a Clippers felett.A Spurs közben elsősorban a 23 pontig és 11 lepattanóig jutott, 37 éves Tim Duncan vezetésével győzte le a Miamit, amellyel szemben alulmaradt a tavalyi nagydöntőben. A San Antoniónak ez volt a szezonbeli első sikere a négy legjobb mutatóval rendelkező riválisaival szemben, eddig nyolc meccsből nyolcat elbukott az Oklahoma City, az Indiana, a Houston és a Miami ellen.


Eredmények:
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 94-142
San Antonio Spurs-Miami Heat 111-87
Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder 128-122

 

10:09
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

NHL: otthon kapott ki a Detroit

A címvédő Chicago Blackhawks kiütéses győzelmet aratott hazai pályán az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

Eredmények:
Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 6-1
Boston Bruins-Washington Capitals 3-0
Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 1-3
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 1-3
Nashville Predators-St. Louis Blues 1-2
Detroit Red Wings-Colorado Avalanche 2-3 - hosszabbítás után
Dallas Stars-Vancouver Canucks 6-1
Phoenix Coyotes-Montreal Canadiens 5-2
Edmonton Oilers-New York Islanders 3-2 - hosszabbítás után
San Jose Sharks-Pittsburgh Penguins 5-3

10:14
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Tenisz: 24 órás rekordkísérlet

A tavaly indult kezdeményezés nyomán ismét 24 órás rekordkísérlet színhelye lesz március 22-én és 23-án a budapesti Molnár Teniszakadémia.

Az akció során 6-7 edző folyamatosan ad teniszórákat a jelentkezőknek, akik maguk dönthetnek a - minimum ötezer forintos - tarifáról. A befolyó összeget a szervezők a Bátor Tábor beteg gyermekeinek támogatására fordítják, emellett a nézőktől is szívesen fogadnak adományokat.Tavaly 150-en jelentkeztek, és másfél millió forintot gyűjtöttünk. A rendezvényből akkor lehet bejegyzett Guinness-rekord, ha sikerül több mint 250 embert teniszre oktatni" - mondta az MTI-nek Molnár Balázs, a Virág Benedek utcai centrum vezetője, hozzátéve: a kezdeményezésben tevékenyen részt vesz a tavaly visszavonult Szávay Ágnes is.A jelentkezési határidő március 21.

10:17
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Hewitt közel a 600. győzelemhez

A korábbi világelső Lleyton Hewitt három szettben legyőzte honfitársát, Matthew Ebdent az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló tenisztornán, s ezzel egy sikerre került attól, hogy profi pályafutása 600. győzelmét arassa. Az aktív játékosok közül eddig csak a svájci Roger Federernek és a spanyol Rafael Nadalnak sikerült túljutnia ezen a számon. A 33 éves Hewitt következő riválisa a 17. helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson lesz.

1. forduló (a 64 közé jutásért):
Hewitt (ausztrál)-Ebden (ausztrál) 7:6 (7-2), 3:6, 6:3
Rosol (cseh)-Lajovic (szerb) 6:7 (2-7), 7:5, 6:4
Monaco (argentin)-Polansky (kanadai) 6:4, 6:7 (5-7), 6:4
Mathieu (francia)-Ginepri (amerikai) 6:2, 6:3
Smyczek (amerikai)-Sock (amerikai) 6:4, 1:6, 6:4
Harrison (amerikai)-Golubjov (kazah) 6:4, 7:5
Chardy (francia)-Williams (amerikai) 7:6 (7-5), 7:5
Falla (kolumbiai)-Delbonis (argentin) 6:3, 6:4
Roger-Vasselin (francia)-Becker (német) 6:4, 6:2
Sztahovszki (ukrán)-Kubot (lengyel) 6:4, 7:5
Vesely (cseh)-Sijsling (holland) 3:6, 6:4, 7:6 (7-1)
Russell (amerikai)-Young (amerikai) 4:6, 6:1, 6:2
Stepanek (cseh)-Isztomin (üzbég) 6:1, 3:6, 6:1
Giraldo (kolumbiai) - Gimeno-Traver (spanyol) 6:3, 4:6, 6:4
Karlovic (horvát)-Bogomolov Jr. (orosz) 6:4, 6:4

10:30
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Berlusconi: a Milan nem eladó!

"Biztosíthatok mindenkit, a hírek nem igazak, nem keresünk vevőt a Milannak" - nyilatkozta Sivlio Berlusconi egy csütörtöki könyvbemutatón. A korábbi olasz miniszterelnök azért szólalt fel az ügyben, mert a héten a Bloomberg megszellőztette, hogy a klub megbízott egy céget megfelelő vevők felkutatásával. Berlusconi cáfolta, hogy ilyesmi történt volna.

A Milan Berlusconi cégeinek kálváriája, és az elnök-tulajdonos hatalmának visszaesése óta egyre komolyabb gondokkal küzd, időről időre felmerül, hogy a városi rivális Interhez hasonlóan tőkeerős befektetőket keresnek a klub élére.

Silvio Berlusconi Forrás: AFP/Filippo Monteforte

10:40
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Gibraltár a gibraltáriaké!

Az UEFA legfiatalabb tagszövetségénél balhé van. Miután Gibraltár első hivatalos meccsén 0-0-ra végzett Szlovákiával, a szurkolók roppant bizakodó hangulatban várták a következő meccseket, de Feröer-szigetek (4-1) és Észtország (2-0) is simán lépte le Gibraltárt. 

A szurkolóknak az nem tetszik, hogy Allen Bulla szövetségi kapitány angol származású (de a gibraltári szereplésre jogosult) játékosokkal rakta tele a keretét. A szlovákok ellen még csupa helyi játékos alkotta a csapatot (Roy Chipolina csapatkapitány vámtiszt, a kapus, Jordan Perez pedig tűzoltó civilben), a szurkolók pedig egyáltalán nem örülnek David Artell (Wrexham), Reece Sythe (Wycombe) és az egykor a Derby-ben, a Sotonban szerepelt Danny Higginbothamnak, aki egyébként a szövetségi kapitány unokaöccse. Gibraltár Németország, Skócia és Írország ellen lép majd pályára az Eb-selejtezőkben. 

11:27
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Pogbáért 70 milliót ajánl a PSG

A vecchiasignora.it (roppant jól értesült Juventus-szurkolói csoport) úgy tudja, Andrea Agnelli elnök egy párizsi konferencián mondott beszéde után leült a PSG tulajdonosaival, akik szóban megtették első ajánlatukat Paul Pogbáért, a Juve 21 éves francia zsenijéért. A hírek szerint a francia klub 70 millió eurót ajánl a játékosért, akinek évi 8 milliós fizetést adna. Az olasz bajnok kényelmes helyzetben van, hiszen Pogbáért a Real Madrid is komoly ajánlatra készül, állítólag Angel Di Maria és Luka Modric játékjoga mellé 30 millió eurót adna.

Paul Pogba, (még) Juventus Forrás: AFP/Olivier Morin

12:03
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Hat évet kapott a Birmingham tulaja

Pénzt mosott. Sokat

12:32
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Thiago nem tartozik semmivel a Barcának

"Hálás vagyok a Barcelonának, de nem tartozom semmivel a klubnak" - nyilatkozta az El Paísnak Thiago Alcantara, a Bayern München játékosa. "Saját akaratomból hagytam ott a Barcelonát, senki nem tartott fegyvert a fejemhez. Bárhova mentem volna, ahol nem csak a padot melegíthettem. Úgy éreztem, nem bíznak bennem eléggé." 
A spanyol játékos 12-szer lépett pályára a Bayern Münchenben, két gólnál jár. 

12:58
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Ter Stegen ára 10 millió + 2 barátságos meccs

Ha még hivatalos bejelentést nem is tettek a felek (a Barcelona meg akarja várni, míg jelenlegi kapusa, Victor Valdés megnevezi következő csapatát), a katalán sajtó már annyira biztosra veszi Marc-André ter Stegen érkezését, hogy már a körülbelüli árát is tudni vélik. Több forrás is megírta ma, hogy a Barca 9-12 millió eurót fizet a 21 éves német kapusért, és az áron felül két barátságos meccset is lekötöttek a Borussia Mönchengladbachhal. 

13:15
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Moyes nyílt levélben szaggatja ingét

A gyenge szezont futó Manchester United nyáron kinevezett edzője, David Moyes nyílt levélben köszöni meg a szurkolók biztatását. A menedzser azzal kezdi, hogy "bár tudtam, milyen nehéz feladatra vállalkozom, ekkora nehézségekre a szurkolóinkhoz hasonlóan én sem számítottam", majd gyorsan hozzáteszi, a teljes stábbal együtt azon vannak, hogy "kompenzálják a szurkolókat."

Moyes nagyon megdicséri a szurkolókat, idegenben a legjobb tábornak tartja őket, és persze az Old Traffordon is kitesznek magukért, majd jön a Nagy Igazság is: "Könnyű dolog szurkolni egy klubnak, amikor nyerőben van, de sokkal nehezebb, amikor rosszul alakulnak a dolgok. Ezért tartjuk nagyon sokra szurkolóink feltétlen ragaszkodását!" Moyes hozzáteszi, csak erősebbé teszik a csapatot a nehézségek, és azzal zár, hogy "nincs kétségem, hogy hamarosan újra nagy győzelmeket aratunk együtt." A teljes levél angolul itt.

Fáj az élet Forrás: AFP/Ian Macnicol

13:45
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Magyar csapat a Superbike-vébén

A sorozat történetében első magyar csapatként szerepel a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában a BMW Toth Team, amely két hazai pilótával, ifj. Tóth Imrével és Sebestyén Péterrel vágott neki az idei szezonnak. A gárda több mint egy évtizede vesz részt vb-ken, előbb a gyorsaságimotoros-vb 125 és 250 köbcentiméteres kategóriájában volt érdekelt, majd 2010-től a Superbike-vb Supersport géposztályában indult.A Superbike-vb csúcskategóriájában 1000 kcm-es gépekkel versenyeznek a pilóták, de a mezőny két részre oszlik, a tuningolt és az úgynevezett EVO motorokra, utóbbiak a költségek csökkentése miatt inkább az utcai motorokhoz hasonlóak. A magyar csapatban Tóth Imre a gyári superbike-, Sebestyén Péter pedig az EVO-motorral áll rajthoz. Mindkét pilótának ez az első olyan idénye, amelyben 1000 kcm-es gépet irányít.

Az idénynyitó ausztrál verseny időmérőjén Sebestyén bukott, s meg kellett műteni a térdét, Tóth pedig teljesítette előzetesen kitűzött célját, mindkét futamon célba ért, sőt, az elsőn egy hellyel csúszott le a pontszerzésről. "Büszke vagyok arra, hogy első magyar csapatként szerepelünk a vb-n a Superbike kategóriában. Bízom benne, hogy rövidesen a pályán tudjuk bizonyítani, méltóak vagyunk arra, hogy a legjobbak között versenyezzünk" - mondta az MTI-nek idősebb Tóth Imre, a csapat tulajdonosa és vezetője.A Superbike-vb mezőnye az idén 14 helyszínre látogat el, a következő két futamra április 13-án kerül sor a spanyolországi Aragónban.

14:10
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Csak elővételben lehet jegyet venni az örökrangadóra

A rendőrség döntése miatt lehet kizárólag elővételben jegyet váltani a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati MTK-Ferencváros mérkőzésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki tájékoztatása szerint. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője azt mondta az MTI-nek: a hatóság előzetesen felmérte a helyszínt és a körülményeket, s ezután határozott úgy, hogy a Hidegkuti Stadionban szombaton már ne áruljanak belépőket.

"A mostani adatok alapján jól fogynak a jegyek, elképzelhető, hogy telt ház lesz, az interneten ráadásul a készlet erejéig még a mérkőzés napján is meg lehet vásárolni a belépőket" - nyilatkozta Sipos Jenő, aki hangsúlyozta, az MLSZ arra kéri a szurkolókat, hogy csak akkor menjenek ki a Hidegkuti Stadionba, ha rendelkeznek érvényes jeggyel, a helyszínen ugyanis már semmilyen módon nem juthatnak belépőhöz.

15:02
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Neymar szerénytelenül osztja

Mármint a gólokat. Ennyire.

15:25
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Az aranyra és a győzelemre kerestek

A szocsi téli olimpia ideje alatt az arany volt a legkedveltebb szó a Twitter közösségi oldalon, amelyet elsősorban a kanadaiak és az amerikaiak használtak a vizsgált időszakban - derült ki az IBM felméréséből.

Az amerikai számítástechnikai cég lengyelországi szoftver-laboratóriuma által elvégzett elemzés szerint február 7. és 18. között 5 604 188 Twitter-bejegyzés kapcsolódott az olimpiához, az arany szó ezek közül 458 662-ben volt fellelhető, a második leggyakrabban használt kifejezés pedig a győzelem volt (216 715).

A felhasználók nemzetiségét vizsgálva kiderült, hogy a tweetek majdnem fele a kanadaiakhoz és az amerikaiakhoz köthető, előbbiek az összes bejegyzés 24, utóbbiak a 20 százalékát adták. Aktívak voltak még ebből a szempontból a britek (9 százalék), valamint az ausztrálok, a franciák, az indiaiak és a japánok is (6-6 százalék).

Az ibm.com oldalon nyilvánosságra hozott elemzés szerint a bejegyzések 78 százalékát angol nyelven írták, a leggyakrabban megemlített sportolók ranglistáján Shaun White kétszeres olimpiai bajnok amerikai hódeszkás végzett az élen, az ő nevét 65 858 tweetben lelték fel a kutatók, bár ezúttal nem nyert érmet. Honfitársa, a szintén hódeszkás Sage Kotsenburg - aki a szocsi olimpia első aranyérmese lett - 53 291 bejegyzésben volt megemlítve, Jenny Jones brit hódeszkással kapcsolatban pedig 51 998 tweet született.

15:40
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Gyászol a magyar súlyemelősport

Hosszantartó, súlyos betegség után, életének 80. évében pénteken elhunyt Balogh István, a súlyemelősport első magyar Európa-bajnoki érmének szerzője. Haláláról a család tájékoztatta az MTI-t.

Balogh István az 1957-es katowicei Eb-n pehelysúlyban lett második összetettben. Aktív pályafutása befejezése után edzőként dolgozott tovább az egykori Csepel SC-nél. Számos tanítványa sikerrel képviselte a magyar színeket a különböző világversenyeken, érdemei elismeréseként mesteredzővé választották.

15:58
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Ennél nincs bátrabb fejes

Aki bemutatja: Anthony Caceres, az ausztrál bajnokságban szereplő Central Coast Mariners játékosa. Cacerest az sem zavarta, hogy amíg az ellenfél becsúszva érkezett a labdára, ő fejjel előre vetődött oda. Csak amiatt lehetett szomorú, hogy a csapat a lelkesedése ellenére is kikapott 3-1-re a Melbourne-től.

16:13
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Kártérítést akar az Arsenal

Az angol lapok azt írják, az Arsenal nem megy el szó nélkül Jack Wilshere sérülése miatt, és 600 ezer fontos kártérítést szeretne az angol szövetségtől. Wilshere-nek a dánok elleni felkészülési meccsen tört el egy csont a bal lábfejében, és Arsene Wenger, az Arsenal edzője pénteken jelentette be, hogy a középpályás 8 hétre kidőlt.

A londoni klubnál különösen amiatt mérgesek, mert Wilshere nem lett egyből lecserélve a sérülése után. A kiesése pedig nagy érvágás a klubnak, amely harcban áll a bajnoki címért, és a Bajnokok Ligájában is versenyben van még, igaz, kétgólos hátránnyal utazik a Bayern elleni müncheni visszavágóra.

16:23
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A hódeszka Miklós Editje

Gyarmati Panka a hatodik helyen végzett a hódeszkások slopestyle (trükkös akadályverseny) szakágának Világkupa-sorozatában.

A Magyar Snowboard Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a 21 éves Gyarmati az utolsó állomáson, az ausztriai Murauban a negyedik helyet szerezte meg. A magyar hódeszkás a második legjobb eredménnyel, a maximális 100 pontból 92,5 ponttal jutott a döntőbe. Utolsó edzésén azonban bokasérülést szenvedett, ám így is a negyedik helyen zárta a megmérettetést.

Gyarmati a 25. volt a világranglistán a szocsi téli olimpia előtt, így éppen lemaradt az ötkarikás játékokról.

16:37
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Mit csinált Messi 2 éve ezen a napon?

Öt gólt szerzett a Barcelona-Leverkusen BL-nyolcaddöntő viszsavágóján, ami előtte senkinek nem sikerült a BL-ben. A Barcelona 7-1-re nyert hazai pályán, és 10-2-es összesítéssel jutott tovább.

16:59
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Kegyelmet kérnek az elítélt focistának

Több vezető román politikus egyetért azzal, hogy Traian Basescu román államfő részesítse kegyelemben Gheorghe Popescu 115-szörös volt válogatott labdarúgót, akit adócsalás miatt három év és egy hónap börtönbüntetésre ítéltek a héten.

Popescut kedden ítélték el jogerősen, a volt sportoló még aznap jelentkezett önként a börtönben. Popescuval a román sportélet számos szereplője szolidarizált, de vezető román politikusok is kiálltak mellette. Crin Antonescu, a román ellenzéki liberális párt elnöke kijelentette: Popescu Románia igazi nagykövete volt.

"Vannak pillanatok, amikor meg kell tanulnunk értékelni nemzeti jelképeinket, és állást kell foglalnunk, ha életük során nehéz helyzetbe kerültek" – mondta Antonescu. A volt sportoló kegyelemben részesítésével Victor Ponta román miniszterelnök is egyetért, aki kifejtette, hogy magánemberként aláírja azt a petíciót, amit a sportcsillag érdekében fogalmazott meg egy román klubvezető. Ponta ugyanakkor hozzátette, közméltóságként nem foglalhat állást az ügyben.

A volt futballista első fokon három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, később a bíróság szigorította a szankciót és szabadságvesztésre ítélte. Popescut csak Traian Basescu államfő részesítheti kegyelemben elnöki rendelettel. Popescut és a román labdarúgó másik hét ismert vezetőjét azzal vádolták, hogy 1999 és 2005 között 1,5 millió dollárral károsították meg a román államot azáltal, hogy 12 román labdarúgó külföldi eladásakor elhallgatták az üzletek valós értékét. A vádirat szerint négy román futballcsapatot több mint 10 millió dolláros kár ért a tranzakciók nyomán, mivel a pénz az ügyészek szerint a vádlottak számlájára került.

17:15
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Cole nem játszhat

Ashley Cole megsérült a Chelsea edzésén, így nem játszhat a szombati, Tottenham elleni bajnokin. Ezt José Mourinho jelentette be a pénteki sajtótájékoztatóján, amin azt is elmondta, hogy azért lenne fontos a Spurs elleni győzelem, mert akkor a Chelsea bebetonozná a helyét az első négy között. Ami csak azért hangzik viccesen, mert jelenleg éppen első a csapat, vagyis sokkal inkább a bajnoki címért van harcban, mint azért, hogy befér-e a BL-indulást garantáló első négybe.

17:28
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Horvát újonc a felcsúti U17-es tornán

Kialakult a hagyományos, húsvéti Puskás Suzuki-kupa U17-es labdarúgótorna hatcsapatos mezőnye, amelyben újoncként a horvát Dinamo Zagreb is szerepel.

A rendező Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának pénteki beszámolója szerint idén április 18. és 21. között kerül sor a tornára, amelyen állandó résztvevőként a házigazda mellett ott lesz a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz és a Budapest Honvéd. Megerősített kerettel érkezik majd a tavaly hatodikként végzett ausztrál küldöttség: a Melbourne Football Institute ezúttal lényegében Victoria állam korosztályos válogatottjaként szerepel majd a tornán.

Mivel a román Hagi Akadémia a torna idején fontos bajnoki rájátszásmérkőzéseket játszik, így helyette a világ egyik legjobb utánpótlás-nevelő műhelyének tartott Dinamo Zagreb lesz a mezőny hatodik tagja. Az idei, sorrendben hetedik tornának különlegességet ad, hogy a döntő a felcsúti Pancho Aréna hivatalos nyitómeccse lesz.

17:39
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A legkisebb hokikapus

Kovács Katica még csak nagycsoportos óvódás, de már lejátszotta az első hokimeccsét. Itt láthat róla képet.

17:48
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A diagnózis: májrák

A tavaly visszavonlt angol teniszezőnő, Elena Baltacha bejelentette, hogy májrákkal kezelik. A 30 éves, ukrán származású Baltacha nem nyert WTA-tornát pályafutása során, legjobb világranglista-helyezését 2010. szeptemberében érte el, amikor a 49. volt.

18:10
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A csoportelsőség másodlagos

A csoportelsőségért játszik a címvédő és már biztos négyes döntős Győr a nőikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A Győr jelenleg egy ponttal vezet a trónkövetelő montenegrói Buducsnoszt Podgorica előtt, a rangadót azonban idegenben kell megvívnia vasárnap. A két együttes február elsejei győri összecsapásán 23-23-as döntetlen született, ebben az idényben ez az egyetlen pontvesztése nemzetközi porondon a magyar bajnoknak.

"Számomra a vasárnapi meccsen a legfontosabb a győzelem, az ebből fakadó csoportelsőség másodlagos. Nagyon örülök, hogy veretlenek vagyunk a BL-ben, és ezt mindenképpen szeretnénk megtartani, tovább javítani a játékunkat, hogy a négyes döntőbe topformában érkezzünk. A Podgorica  talán a legerősebb ellenfél a mostani mezőnyben, ők sem kaptak még ki, nemcsak idén, hanem gyakorlatilag a tavalyi, tőlünk elszenvedett vereségük óta tartják a veretlenségüket. Nagyon jó formában vannak, így nagyon összeszedetten kell játszanunk, hogy sikerüljön az újabb siker, de bízom a csapatban" - nyilatkozta Ambros Martin, a Győr edzője.

18:33
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Bocs, de a lányokat szeretem

A Sun nevű angol bulvárlap bejelentette, hogy a vasárnapi számában felfedi, ki az az angol válogatott focista, aki a saját neméhez vonzódik. Persze egyből elkezdődött a találgatás a közösségi oldalakon, és Ashley Cole, valamint Luke Shaw is a Twitter-oldalán cáfolta, hogy róla lenne szó.

"Sajnálom, hogy csalódást okozok nektek, de engem szigorúan csak a csajok érdekelnek" - írta Ashley Cole. "Nyugodjon meg mindenki, nem én vagyok az" - ezt pedig Shaw tette ki a Twitter-oldalára.

A slusszpoén: a Sun később közleményben jelezte, szó sem volt arról, hogy terveztek volna ilyen témájú cikket.

18:47
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Sarapova jót akar a férfiaknak

Marija Sarapova azt szeretné, hogy a nőkhőz hasonlóan a férfiak is háromszettes teniszmérkőzéseket vívjanak a Grand Slam-tornákon. "Sokkal izgalmasabbá lehetne tenni a meccsek elejét, mert nagyobb jelentősége lenne az első játszmának, ami a három nyert szettre menő mérkőzéseknél nem mondható el" - nyilatkozta Sarapova.

A 26 éve orosz klasszis érvként azt is elmondta, hogy egy ötszettes, több órán tartó meccs nagyon megterhelő a szervezetnek, és sokkal nehezebb utána a regenerálódás. Ellenben ha csak két nyert szettre mennének a találkozók, az a játékosok pályafutását is meghosszabbíthatná.

Nem értett egyet Sarapovával Andy Murray, a britek játékosa aki szerint a legnagyobb tornákon pont a mentális és fizikai tényezők döntenek, márpedig ezek jobban érvényesülnek egy három nyert szettig tartó mérkőzésen.

19:00
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Egy győzelem, két remi

Balogh Csaba megszerezte második győzelmét a jereváni sakk Európa-bajnokság pénteki, ötödik fordulójában, a másik két magyar, Polgár Judit és Almási Zoltán döntetlent játszott.

Balogh a sötét bábukat vezetve az 56. lépésben késztette a parti feladására az ukrán Valerij Neverovot. Polgár és Almási egyaránt világossal szerzett fél pontot, előbbi az örmény Arman Pasikjannal, utóbbi pedig a fehérorosz Alekszej Alekszandrovval ült asztalhoz.

Öt játéknap után a magyarok közül a női világranglistát vezető Polgár, illetve Balogh egyaránt 3,5 pontot gyűjtött, míg Almásinak 3 pontja van.

19:12
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A női kapitánynak sem sikerült

Döntetlennel debütált a magyar nőilabdarúgó-válogatott kispadján Markó Edina szövetségi kapitány, ugyanis együttese pénteken 2-2-es eredményt ért el a házigazda horvátok ellen az Umagban zajló nemzetközi tornán. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyarok góljait Sipos Lilla és Vágó Fanni szerezte.

eredmény:
Horvátország - Magyarország 2-2 (0-1)

19:48
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Az egyik Iváncsik elmegy

Iváncsik Tamás a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hét év után távozik Veszprémből. Erről részletesebben itt olvashat.

20:05
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

A Pécsé a bronzérem

A PEAC-Pécs végzett a harmadik helyen a női kosárlabda Közép-európai Ligában, miután a bronzmérkőzésen 64-58-ra nyert a horvát Novi Zagreb csapata ellen.

Az NB I alapszakaszával párhuzamosan rendezett KEL-ben öt magyar, öt szlovák és egy horvát együttes vett részt. Az első helyen a Final Four házigazdája, a Kosice végzett 18/2-es győzelmi mutatóval, a második a Sopron (14/6), a harmadik a PEAC (14/6), a negyedik a Novi Zagreb (13/7) lett.

20:36
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Fél évet kapott egy magyar pólós

Azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltást kapott a debreceni Vindisch Ferenc a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottságától a Vasas elleni, egy héttel ezelőtti találkozón történetek miatt. Klubtársa, Sasa Misic három mérkőzésen nem szerepelhet. (Részletek itt.)

21:19
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Meghalt a magyar műrepülőbajnok

Néhány héttel a 45. születésnapja előtt, pénteken délután elhunyt a többszörös magyar műrepülőbajnok Nádas Tamás, amikor Katarban egy repülőnapon a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant. (A részletekről itt olvashat.)

21:48
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Kizárnák Oroszországot a focivébéről

Oroszország kizárását kezdeményezte az idei világbajnokságról az ukrajnai intervenció miatt pénteken a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) két amerikai szenátor.

Mark Kirk és Dan Coats republikánus szenátor levélben fordult Joseph Blatter FIFA-elnökhöz, és Oroszország tagságának felfüggesztését, valamint az orosz válogatott kizárását kérte a brazíliai vb-ről. A politikusok ugyancsak kezdeményezték, hogy a FIFA fossza meg Oroszországot a 2018-as vb rendezésének jogától.

A szenátorok a FIFA szabályaira hivatkoztak, amelyek megtiltják, hogy bármely ország ellen politikai vagy etnikai alapon diszkriminációt alkalmazzanak. Kirk és Coats precedensként emlékeztetett arra, hogy a FIFA korábban felfüggesztette Jugoszlávia tagságát, emiatt az ország annak ellenére nem vehetett részt 1992-ben az Európa-bajnokságon, hogy kvalifikálta magát, míg az 1994-es vb selejtezőjében el sem indulhatott.

"Mivel Oroszország hasonlóképpen tanúbizonyságot tett a FIFA alapelveinek és a nemzetközi jog arcátlan semmibevételéről, reméljük, egyetért abban, hogy nem érdemli meg azt a megtiszteltetést, hogy akár házigazdája legyen egy világbajnokságnak, vagy akár részt vegyen rajta" - írták Blatternek a szenátorok.

A FIFA egyelőre nem válaszolt a levélre.

22:09
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Pápa-Mezőkövesd 1-1

NB I, 19. forduló: Pápa-Mezőkövesd 1-1 (gól: Csizmadia 89., illetve Menougong 78.). A Pápa 40 éves kapusa, Szűcs Lajos a 40. percben kivédte Melczer 11-esét.

22:19
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Kassai kosársiker a Sopron ellen

A házigazda Kassa nyerte a női kosárlabda Közép-európai Ligát, miután a fináléban 70-63-ra legyőzte a Sopront. Az NB I alapszakaszával párhuzamosan rendezett KEL-ben öt magyar, öt szlovák és egy horvát együttes vett részt. Az első helyen a Final Four házigazdája, a Kosice végzett 18/2-es győzelmi mutatóval, a második a Sopron (14/6), a harmadik a PEAC (14/6), a negyedik a Novi Zagreb (13/7) lett.

Döntő:
Kosice (szlovák) - Uniqa Euroleasing Sopron 70-63 (19-10, 16-13, 20-17, 15-23)
legjobb dobók:
Perkins 23, illetve Hawkins 20

22:52
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az atlétikai vb

Férfi súlylökésben az amerikai Ryan Whiting, női ötpróbában pedig a holland Nadine Brörsen győzött a Sopotban zajló fedettpályás atlétikai világbajnokság nyitónapján. A vb két magyar indulója egyaránt szombaton lesz érdekelt. Baji Balázs a 60 méter gát előfutamaiban áll rajthoz, míg Márton Anita a súlylökés selejtezőjében szerepel szombaton délelőtt.

Győztesek:
férfi súlylökés: Ryan Whiting (amerikai) 22,05 m
női ötpróba: Nadine Brörsen (holland) 4830 pont

23:29
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Miklós Edit ob-t nyert Ausztriában

A lesiklásban olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit a számára legidegenebb szakágban, műlesiklásban is győzött az ausztriai Hinterstoderben zajló alpesi sí magyar bajnokságon. Az 52 kapuból álló pályán a férfiaknál Kékesi Márton bizonyult a leggyorsabbnak.

23:45
2014. március 7.
Vágólapra másolva!

Vége

Vége a mai sportos hírzuhatagnak, viszlát szombaton.