Obama bukott egy rekesz sört a hokidöntőn

Vágólapra másolva!
2014 Winter Olympics. Freestyle skiing. Men. Ski cross Olympics HORIZONTAL 2014
2382461 Russia, Sochi. 02/20/2014 From left: Jean Frederic Chapuis (France), Armin Niederer (Switzerland), Jonathan Midol (France) and Yegor Korotkov (Russia) during the semifinal in the men’s ski cross at the XXII Olympic Winter Games in Sochi. Alexandr Kryazhev/RIA Novosti
Cikkünk folyamatosan frissül
A síakrobaták estek-keltek a most debütáló számban, félcsőben, Kanada 0-2-ről egyenlítve, a hosszabbításban nyerte meg a nőihoki-döntőt, az oroszok műkorcsolyában vigasztalódtak a hokicsapat nagy égése után. Ez történt Szocsiban csütörtökön.
09:01
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma

curling (1):
NŐK - bronzmérkőzés: Nagy-Britannia - Svájc 9.30, DÖNTŐ: Kanada-Svédország 14.30

északi összetett (1):
CSAPATVERSENY - NAGYSÁNC 9.00, 4X5 KM-ES SÍFUTÁS 12.00

jégkorong (1):
NŐK - bronzmérkőzés: Svájc-Svédország 13.00, DÖNTŐ: Kanada-Egyesült Államok 18.00

műkorcsolya (1):
NŐI KŰR 16.00

síakrobatika (2):
férfi krossz selejtező 8.45
férfi krossz nyolcaddöntő 10.30
férfi krossz negyeddöntő 11.05
férfi krossz elődöntő 11.25
FÉRFI KROSSZ DÖNTŐ 11.39
NŐI FÉLCSŐ selejtező 15.30, DÖNTŐ 18.30

09:25
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Palánknak csapódott, vége az olimpiájának

Lábsérülés miatt már nem léphet pályára a szocsi olimpián John Tavares, a címvédő kanadai jégkorong-válogatott csatára. A New York Islanders ponterős játékosa a lettek elleni, kínkeservesen 2-1-re megnyert szerdai negyeddöntőben csapódott a palánknak Arturs Kulda ütközése nyomán. Tavares az NHL-ben harmadik helyen áll a pontlistán (59 találkozó, 66 pont), ám Szocsiban nem ütött gólt és nem adott gólpasszt sem. A kanadaiak pénteken az ősi rivális amerikaiakkal találkoznak az elődöntőben. A másik ágon svéd-finn összecsapást rendeznek.

09:45
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Savchenko döbbenete

A műkorcsolyázók páros versenyének olimpiai bronzérmese, a német színekben Robin Szolkowy társaként induló Aliona Savchenko nem tudja függetleníteni magát az Ukrajnában történő eseményektől. Az ukrajnai születésű sportoló azt mondta, sohasem gondolta, hogy véres összecsapásokig fajulhat a helyzet.

„Ez nagyon szomorú” - idézte a Bild. „A családom közvetve nem érintett a történésekben, a szüleim és három testvérem Kijevtől 50 km-re él. Rendszeresen beszélünk egymással telefonon.”

10:04
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A kapitány elvitte a balhét

Miután az orosz hokiválogatott 3-1-re kikapott Finnországtól, és kiesett a hazai rendezésű olimpián, Zinetula Biljaletgyinov szövetségi kapitány össztűz alá került a sajtótájékoztatón.

"Hogy katasztrófa lenne a szereplésünk? Nevezzék, aminek akarják, szerintem csak egy sikertelen olimpia volt. Szakmailag nem akarok mélyen belemenni, legyen annyi elég, hogy kétszer annyi helyzetünk volt, mint a finneknek, de képtelenek voltunk értékesíteni őket, ennek ellenére én vagyok a felelős mindenért, elnézést a kilátogató 12 ezer szurkolótól. Egyenek meg élve, ha ettől jobb lesz, de én már a világbajnokságra koncentrálok."

10:26
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Kéztörés, irány Amerika!

Eltörött a bal keze Mats Zuccarellónak, a szocsi téli olimpián a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcon alulmaradt norvég jégkorong-válogatott csatárának. Klubja, a New York Rangers honlapján számolt be arról, hogy a játékos csontja nem mozdult el, már vissza is utazott a tengerentúlra.

Zuccarello - aki 43 pontjával vezeti a házilistát - csak a csoportmeccsek alatt lépett jégre az olimpián, és kihagyta az oroszok elleni keddi mérkőzést.

10:35
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Nem csak Szocsiban szívnak

A szokatlanul enyhe téli időjárás miatt a 2014/2015-ös idényre halasztotta valamennyi magyar szervezésű kupafutamát a Magyar Snowboard Szövetség. A tartós hóhiány nem kedvezett a sportágnak az idei szezonban. A Magyar Snowboard Szövetség 1989-es alapítása óta még soha nem volt példa arra, hogy egyetlen magyar kupafutamot sem tudott megszervezni.

Egyik magyar síterepen sem sikerült a leghidegebb hónapokban sem eleget hóágyúzni, így nem tudtak elegendő mennyiségű havat felhalmozni a snowboard parkokban, hogy megfelelő minőségű pályát alakítsanak ki.

10:49
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A kijevi zavargások kihatnak Szocsira is

Több ukrán sportoló hazautazott, illetve tervezi a hazautazását a szocsi téli olimpiáról a kijevi zavargások miatt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sajtófőnöke, Mark Adams csütörtökön elmondta: Szergej Bubka, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke teljes mértékben elfogadja, hogy vannak, akik a hazatérés mellett döntöttek.

A három napja kezdődött kijevi zavargásoknak már 28 halottja van, és több százan sérültek meg. A NOB szerdán nem engedélyezte az ukrán delegáció tagjainak, hogy fekete gyászkarszalagot viseljenek.

11:18
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Ez egy nagy szopás

Hatalmas csapásként élik meg az orosz jégkorongbarátok, hogy a világsztárokkal telitűzdelt válogatottjuk nem jutott a legjobb négy közé a szocsi olimpián, pedig előzetesen az egyik aranyérem-várományosnak számított.

A csapat a szerdai negyeddöntőben 3-1-re kikapott a finnektől, így sorozatban harmadik olimpiáján maradt érem nélkül, ráadásul legutóbb, Vancouverben is ebben a szakaszban búcsúzott.

Az egyik sztár, Pavel Dacjuk annyit jegyzett meg, hogy "belül teljes ürességet érez". Nem volt bőbeszédű Alekszandr Ovecskin sem, aki tulajdonképpen az egyik arca a játékoknak, és ő futhatott először a Szocsiba induló olimpiai lánggal még Athénban: "Ez egy nagy szopás" - fogalmazott az NHL góllövőlistájának vezetője.

11:49
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A németek ugrottak a legjobban

Az északi összetett csapatversenyének síugrását a németek nyerték, megelőzve az osztrákokat és a novégokat.

A 4x5 kilométeres sífutóváltóban a németeknek 7 másodperc lesz az előnyük Ausztria és 25 másodperc Norvégia előtt.

12:19
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A svájci a legnépszerűbb

Ahogy az olimpiákon már megszokott, úgy a szocsi téli játékokon is számos nemzeti ház várja a szurkolókat és érdeklődőket. Mind közül a legnagyobb természetesen az oroszoké, amely az Olimpiai Park szélén, nem messze a következő téli seregszemlét népszerűsítő Pjongcsang-háztól található. A 2700 négyzetméteres épület egyszerre több ezer látogatót tud fogadni. Itt amellett, hogy követni lehet az elsősorban orosz érdekeltségű számok közvetítéseit, relikviák vásárlására is lehetőség nyílik.

Nem mindegyik nemzeti ház nyitott a nagyközönség számára, az amerikaiba például csak a saját nemzetbeli, azaz útlevéllel rendelkező látogatók léphetnek be. A svájci ház ugyanakkor bárki számára elérhető, és az egyik legnépszerűbb az Olimpiai Parkban. Egyrészt az igen tetszetős, leginkább alpesi hüttére emlékeztető faépítményben Svájcra jellemző nemzeti ételeket lehet kapni, másrészt azt jó időben - amiből nincs hiány Szocsiban -, a ház előtti pázsitra kihelyezett hintaszékekben lehet elfogyasztani.

12:42
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Mit nekem egy megfázás?

Megfázása ellenére rajthoz áll pénteken a női műlesiklás címvédője, a német Maria Höfl-Riesch.
Ralph Eder, a német csapat szóvivője csütörtökön elmondta: a versenyző - aki a keddi óriás-műlesiklást még kihagyta - betegsége és légzési problémái ellenére reggel edzett, és biztosan elindul.

Höfl-Riesch Szocsiban eddig egy arany- (szuperkombináció) és egy ezüstérmet (szuper-óriásműlesiklás) gyűjtött. Mivel Vancouverben kétszer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára (műlesiklás és szuperkombináció), ezért ha újból aranyérmes lesz, akkor beérné az örökrangsorban a négy elsőséggel büszkélkedő horvát Janica Kostelicet.

Maria Hoefl-Riesch ismét nyerne Forrás: AFP
13:09
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Tömegbukás célfotóval

Hármas francia siker született síkrosszban, Jean-Frederic Chapuis győzött, megelőzve Arnaud Bovolentát és Jonathan Midolt. Az egyik negyeddöntőben minden idők talán legizgalmasabb befutóját láthatták, az utolsó ugratón szinte mindenki elesett, és bukás közben csúsztak be a célba, ahol célfotó döntött Korotkov, Norberg és Pellinen között, előbbi javára. A nem mindennapi célbaérés a Facebook-oldalunkon megtekinthető.

13:35
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Elkelt a női curlingbronz

A brit női curlingválogatott bronzérmes lett a szocsi téli olimpián, miután a csütörtöki helyosztón 6-5-re legyőzte a svájci csapatot. A döntőt 14.30-kor játssza Kanada és Svédország.

14:01
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Aranyat ért a bravúros hajrá

Norvégia nyerte az északi összetett csapatversenyt. A Moan, Klemetsen, Krog, Graabak összeállítású együttesnek a síugrás után, a 4x5 kilométeres sífutás előtt 25 másodperc volt a hátránya a németek mögött, de sikerült megelőzniük őket. A Frenzel, Kircheisen, Rydzek, Riessle német egység lett az ezüst-, a Klapfer, Bieler, Gruber, Stecher osztrák négyes pedig a bronzérmes.

14:39
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Farkas a szállodában!

Kate Hansen amerikai szánkós feltöltött a YouTube-ra egy videót, amelyen szerinte egy farkas látható a szobája előtt a szállodában.

15:01
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Hobbiból az olimpián

Antonio Jose Pardo Andretta egykor bórkerként dolgozott, jelenleg bankár, hobbiból pedig elindult az olimpián alpesi síben. A 43 éves sportember az első venezuelai síelő olimpikon. Sokáig nem is tartott a futama, gyorsan elesett, de - mint mondta - nem ő tehet róla. Részletek és a bukás itt.

15:25
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Szállj!

A későbbi győztes francia Jean Frederick Chapuis (balra), a harmadik helyezett helyezett francia Jonathan Midol (balról a második), honfitársa, Jonas Devouassoux (jobbról a második) és az osztrák Andreas Matt repül a síakrobatika férfi krosszversenyének negyeddöntőjében.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

15:51
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Herceg magyar felmenőkkel

Eddig tizenöt világbajnokságon és öt téli olimpián vett részt Hubertus von Hohenlohe, de 55 évesen, Szocsiban is rajthoz akar állni. A magyar felmenőkkel rendelkező herceg Mexikó színeiben műlesiklásban indul, tervei szerint utoljára. A sportember hihetetlen életútjából bővebben itt olvashat.

16:18
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Nem lesz német biatlonarany?

1976 óta először fordulhat elő, hogy olimpiai aranyérem nélkül marad a német sílövő-válogatott. A küldöttség eddig egy ezüstnél tart, azt férfi 20 km-en Erik Lesser nyerte, és már csupán két váltószámban van vissza.

A legsikeresebben nyolc éve, Torinóban szerepeltek a németek, akkor a triplázó Michael Greis vezérletével öt aranyat, négy ezüstöt és két bronzot nyertek. De még négy éve, Vancouverben se panaszkodhattak, hiszen Magdalena Neuner két elsősége mellett egy ezüst és két bronz volt a mérleg. Az olimpiák történetében a legsikeresebb német biatlonos Ricco Gross (4 arany, 3 ezüst, 1 bronz), Sven Fischer (4-2-2), illetve Kati Wilhelm (3-3-1) volt.

16:30
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Svájci bronz női hokiban

Ugyan két harmad után Svédország még 2-0-ra vezetett, a svájci nőijégkorong-válogatott az utolsó húsz percet 4-1-re nyerve megfordította az állást, és megszerezte az olimpiai bronzérmet.

Eredmény, nők, jégkorong, bronzmérkőzés:
Svájc - Svédország 4-3 (0-1, 0-1, 4-1)

16:57
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Keszler kitűzői

Ahogy közeledik a szocsi téli olimpia vége, úgy egyre többen kezdik begyűjteni az örök emléket jelentő relikviákat, s ezek közül szokás szerint a kitűzők bizonyulnak a legnépszerűbbnek. Legyen szó szurkolókról, sportolókról vagy újságírókról, mindenki általában az akkreditációs kártyáján gyűjti a különböző nemzetek, illetve a szocsi téli játékok hivatalos jelvényeit.

A magyar csapatból a rövidpályás gyorskorcsolyában a női váltóval pontszerző, hatodik helyen végzett Keszler Andrea jár az élen, neki már nagyjából húsz különféle kitűzője van. A gyűjteménye nemcsak a résztvevő országok olimpiai bizottságai által a szocsi játékokra kiadott jelvényeket tartalmazza, hanem például a szocsi kabalafigurákat ábrázolót is.

A 24 éves versenyző elmondta, nincs kedvence a kollekciójából, de szereti a kitűzőket, mert kicsik, könnyű tárolni őket a nyakbavaló akasztón, illetve jó néhány darab személyes emléket jelent.

17:15
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A műkorcsolyázók folytatják

A női műkorcsolyázók a kűrrel folytatják a versenyüket. A rövid program után a címvédő dél-koreai Kim Ju Na áll az élen, de előnye mindössze néhány tizednyi az orosz Agyelina Szotnyikova és az olasz Carolina Kostner előtt.

17:24
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Izgalmas a curlingdöntő

A tízből hét end ment le a női curlingdöntőben, és jelenleg 3-3-ra áll a kanadai és a svéd csapat csatája.

17:29
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Amerikai vezetés a félcsőben

Az első kör ment le a síakrobaták női félcső számának selejtezőjéből, és egyelőre az amerikai Brita Sigourney vezet 87,00-as pontszámmal. Mögötte honfitársnője, Maddie Bowman áll 85,60-nal.

17:32
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Így néz ki egy hokipálya ünneplés után

Sisakok, kesztyűk és botok hevertek mindenfelé, a svájci női hokisok ugyanis minden felesleges felszerelést ledobtak, hogy kellően megünnepeljék azt, hogy a svédek legyőzésével övék lett a bronzérem.

17:44
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

4-3 Kanadának

A nyolcadik endet 1-0-ra nyerte Kanada a női curlingdöntőben, és két enddel a vége előtt 4-3-ra vezet.

17:47
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A nőkről szól az este

A női curlingesek döntője ebben a pillanatban is zajlik, a nőihoki-döntő 18 órakor kezdődik, a női síakrobaták félcső versenyszámában jelenleg a selejtező megy, és a döntő 18.30-kor indul. A női műkorcsolyázóknál a kűröket mutatják be a versenyzők, így összesen négy arany vár még ma gazdára.

17:59
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Érik a kanadai arany

A női curlingdöntőben Kanada az utolsó end előtt 6-3-ra vezet Svédország ellen.

18:06
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Sikongató nők a jégen

A női curlingdöntő utolsó endje 0-0-val zárult, így Kanada 6-3-ra győzött Svédország ellen, és ezzel 1998 után ismét olimpiai aranyérmet nyert a sportágban. Kanada mind a 9 csoportmeccset, majd az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, úgyhogy maximálisan megérdemli az aranyérmet. A kanadai nők sikongatva, ugrálva, ölelkezve ünnepeltek, a svédek pedig egymást vigasztalták.

18:12
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Kialakult a döntő mezőnye

Lezajlott a női síakrobaták félcső számának selejtezője, amely után négy amerikai, két francia, két svájci, egy kanadai, egy ausztrál, egy új-zélandi és egy japán folytathatja az érmekért.

18:35
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Van látnivaló

A síakrobaták félcső száma is szerepelne az olimpia leglátványosabb versenyeit felvonultató összeállításában. Akik itt elindulnak, azokat az sem zavarja, hogy egy-egy rosszul sikerült mozdulatnak csúnya esés is lehet a vége. A képen trükköző kanadai Rosalind Groenewoud is ott lesz a 12 fős döntőben.

18:48
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Mindenki kapott virágot

A női curlingtorna dobogósai, a kanadai, a svéd és a brit csapat tagjai mosolyognak virággal a kézben.

18:57
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Szakadt a szalag

Súlyos térdsérülést szenvedett John Tavares, a kanadai hokiválogatott csatára, akit a lettek elleni, 2-1-re megnyert meccsen Arturs Kulda lökött a palánkra. Tavares térdében elszakadt a belső oldalszalag, illetve a porc is megsérült, így várhatóan ebben az évben már nem léphet jégre.

19:05
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Semmire nem emlékezett a bukás után

A britek síakrobatája, Rowan Cheshire nagyot esett edzésen, így nem tudott ott lenni a félcső selejtezőjében, pedig előzetesen az első ötbe várták. Cheshire azt mondja, a bukás után semmire nem emlékezett, és már csak a kórházban tért magához. "Visszanéztem az esést, és brutális volt, olyan voltam, mint egy rongybaba. Korábban is estem már, de ez volt a legdurvább" - nyilatkozta a BBC-nek.

19:20
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Obamáék fogadása

Már tart a nőijégkorong-torna döntője, amelyet a két legerősebb csapat, az Egyesült Államok és Kanada vív. A két ország férfi csapatai pénteken az elődöntőben találkoznak majd, és Stephen Harper, Kanada miniszterelnöke a Twitteren ajánlott fogadást Barack Obamának, az amerikai elnöknek. Obama állta a fogadást, így a győztes meccsenként egy rekesz sörrel gazdagodik.

19:37
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Egy esés, egy kizárás

Az ausztrál Amy Sheehan elesett az egyik mutatvány közben a női síakrobaták döntőjében, így mindössze 15 pontot kapott az első futamára. Az élen jelenleg a az új-zélandi Janina Kuzma állt 77,00-s pontszámmal. A francia Anais Caradeux a második futamban már nem indul majd, mert nem kapott pontszámot az elsőben.

19:45
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Öt kiállítás, nulla gól

Lement az első harmad a nőijégkorong-döntőben, az USA és a Kanada meccsén gól egyelőre nem esett. Votl viszont öt kiállítás, három Kanadánál, kettő az amerikaiaknál.

19:54
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Csúnya seb a síakrobata orrán

Az amerikai Angeli Vanlaanen is nagyott esett a női síakrobaták félcső nevű számában, az egyik ugrás után arccal fogott talajt. Elég nehezen szedte össze magát, és az orrán egy nagy seb éktelenkedett, de a közönség így is hatalmas tapssal jutalmazta. A pontszámán (13,80) azonban tükröződött, hogy nem sikerült az igazira a futama.

20:00
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A döntőhöz spéci korong dukál

A jelenleg is zajló nőihoki-döntőt egy különleges, aranykoronggal játsszák.

20:04
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Lement az első futam

A női síakrobaták félcső számának döntőjében az első futam után az amerikai Maddie Bowman vezet 85,80-as pontszámmal, mögötte a francia Marie Martinod a második 84,80-nal.

20:16
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Vezet az USA

A második harmadban mindössze három percet kellett várni az első gólra a nőihoki-döntőben, Meghan Duggan szerzett vezetést az amerikaiaknak.

20:20
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Elesett a nagy esélyes

A női műkorcsolyázóknál a budapesti Eb-n győztes, mindössze 15 éves orosz Julija Lipnyickaja kétszer is elesett a kűr során, úgyhogy lemondhat az éremről szőtt álmairól.

20:26
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Bowman lett az aranyérmes

Az amerikai Maddie Bowman lett az aranyérmes a női síakrobaták félcső számában, miután a második futamban 89,00-es pontszámot kapott. Bowman korábban kétszer győzött a téli extrém sportágak seregszemléjén, az X Gamesen, így nem meglepetés a győzelme.

A második helyezett a francia Marie Martinod (85,40) lett, aki egyszer már visszavonult, de két éve visszatért. A bronzérmes a japán Onozuka Ajana (83.20) lett.

20:34
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Egy harmadra a győzelemtől

Az amerikai nőijégkorong-válogatott 1-0-ra vezet két harmad után a címvédő Kanada ellen. Kanada eggyel többet lőtt kapura (17-16), de egyelőre nem bír az amerikai kapussal.

20:38
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Már csak ketten vannak hátra

Az amerikai Ashley Wagner és a dél-koreai Kim Ju Na van már csak hátra a női műkorcsolyázóknál. Jelenleg az orosz Agyelina Szotnyikova vezet 224,59 ponttal, a kűrjére 149,95 pontot kapott.

20:53
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Verik a címvédőt

A kanadai nőijégkororng válogatott még egyetlen meccset sem vesztett el az olimpiákon, de a 16 éves veretlenségi sorozat a végéhez érhet, mert az USA Alex Carpenter góljával már 2-0-ra vezet.

20:56
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Szotnyikova az olimpiai bajnok

A női műkorcsolyázóknál a rövid program után éllovas dél-koreai Kim Ju Na 144,19 pontot kapott a kűrjére, így az orosz Agyelina Szotnyikova lett az olimpiai bajnok, aki a kűrre majdnem hat ponttal többet kapott. Az olasz Carolina Kostner lett a harmadik.

21:08
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Az első orosz nő, akinek sikerült

Szotnyikova előtt korábban egyetlen orosz nő sem tudott nyerni téli olimpián a női műkorcsolyázóknál.

21:15
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Kanada szépített

Brianne Jenner góljával a címvédő egy gólra felzárkózott a nőijégkorong-döntőben. De már csak három és fél perc van hátra.

21:20
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Már 2-2

Kanada bemondta az all-int, lehozta a kapust, és ez a húzás bejött, 55 másodperccel a vége előtt Marie-Philip Poulin egyenlített. A kapus Shannon Szabados pedig vissza is korcsolyázott a kapu elé. Úgy néz ki, 2-2 után hosszabbítás dönt majd.

21:33
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

20 perc a hosszabbítás

És a hirtelen halál szabály van életben, vagyis akármelyik csapat szerez gólt, vége a döntőnek.

21:48
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Alig maradtak a jégen

Az amerikaiak egy kiállítás miatt 4 a 3-ban támadhattak - volna. Kiküldték ugyanis Jocelyne Lamoureux-t is, így most három-három mezőnyjátékos van mindkét csapatból a jégen.

21:53
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Eldőlt!

A rendes játékidő végén a kanadai egyenlítőgólt szerző Marie-Philip Poulin szerezte a hosszabbításban azt a gólt, amivel csapata 3-2-re fordított, és ezzel olimpiai bajnok lett!

21:59
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Kanadai zsinórban negyedszer nyert

A 3-2-es fordítás azt jelenti, hogy Kanada egymás után negyedszer nyerte meg az olimpiai nőijégkorong-tornát.

22:05
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Obama bukott egy rekesz sört

Az amerikai elnök a kanadai miniszterelnökkel, Stephen Harperrel fogadott egy rekesz sörben a nőijégkorong-döntő eredményére, így most Harper dörzsölheti a tenyerét, miután a kanadai csapat 0-0-2-ről győzött. Pénteken jön az újabb kanadai-amerikai csata - ezúttal a férfiak elődöntőjében.

22:20
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki győztesek

Kanada két aranyérmet is gyűjtött a téli olimpia csütörtöki versenynapján: női csapata curlingben és jégkorongban is megnyerte a döntőt.

A csütörtöki győztesek:
curling, női torna: Kanada - részletek itt

északi összetett, csapatverseny:Norvégia (Magnus Hovdal Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Jörgen Graabak)

jégkorong, női torna: Kanada - részletek itt

műkorcsolya, női verseny: Agyelina Szotnyikova (Oroszország) - részletek itt

síakrobatika, férfi krossz: Jean Frédéric Chapuis (Franciaország)

síakrobatika, női félcső: Maddie Bowman (Egyesült Államok) - részletek itt

22:24
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Norvégia az éremtábla élén

Az éremtáblázat állása:
arany ezüst bronz
Norvégia 10 4 7
Egyesült Államok 8 6 11
Németország 8 4 4
Oroszország 7 9 7
Kanada 7 9 4
Hollandia 6 7 9
Svájc 6 3 2
Fehéroroszország 5 - 1
Franciaország 4 4 7
Lengyelország 4 - -
Kína 3 2 1
Svédország 2 6 4
Ausztria 2 6 2
Csehország 2 4 2
Szlovénia 2 1 4
Koreai Köztársaság 2 2 1
Japán 1 4 3
Finnország 1 3 -
Nagy-Britannia 1 - 2
Szlovákia 1 - -
Olaszország - 2 6
Ausztrália - 2 1
Lettország - 1 2
Horvátország - 1 -
Kazahsztán - - 1
Ukrajna - - 1

Női lesiklásban két győztest avattak, férfi szuper-óriásműlesiklásban pedig két bronzérmes volt.

22:28
2014. február 20.
Vágólapra másolva!

Zárás

Szocsiban már péntek van, úgyhogy zárjuk a napi hírfolyamot. Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk pénteken is!