Atomtenisz, bombagólok, Neymar-pánik

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Mocsai-csapat megszerezte első győzelmét, a Fradi 5-1-es sikerrel avatta Dollt, Ronaldo Sevillában varázsolt, Melbourne-ben a hőségnek vége, de a nagy esélyesek menetelésének még nem. Roma és Coma nyerte a Dakart, kikapott a Bayern. Ez történt szombaton.
11:15
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

A hátukon is elvitték volna az autót

Dési János az 57. időt motorozta a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali tizenkettedik szakaszán, ezzel összetettben az 53. helyen áll. Az autósoknál a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió pénteken ötvenhatodikként ért célba, az összetettben pedig a negyvenhetedikek.

"Ez a szakasz volt a mumusunk, két éve itt estünk ki, majd tavaly sikeresen megcsináltuk. Most kettő-egy az állás a javunkra, azt kell mondjam, annyira elszántan indultunk csatába, hogy ha kellett volna, a hátunkon hozzuk ki a Toyotát" - viccelődött a célban Sebestyén Sándor. "A sziklás részen ma is volt egy defektünk, a homokot pedig nagyon széttúrták az előttünk haladók, így minden kilométernek megvolt a maga szépsége. Aki az utolsó szakasz végén ott lesz Valparaísóban, az messzemenőkig megérdemli. Bár a szerencsének is megvan a szerepe, rengeteg befektetett munka, precíz háttércsapat, jó technika is kell. Gyorsan kell dönteni a rizikós helyzetekben, de azt gondolom, végig tudtuk tartani magunkat az előre lefektetett taktikához és egyenletesen mentünk. - összegzett Sebestyén.

Szombaton La Serenából Valparaísóba hajt a mezőny a viadal utolsó szakaszán. Az autósoknál a tizenegyszeres győztes Stéphane Peterhansel várja az élről az utolsó etapot, míg a motorosoknál Marc Coma vezet.

11:20
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Murray, Federer, Sarapova: tovább

Nem buktak a nagy sztárok az Australian Open 3. fordulójában, a férfiaknál Andy Murray és Roger Federer is simán nyert, akár csak a nőknél a harmadik kiemelt Marija Sarapova. Nagy változás volt a korábbi napokhoz képest, hogy az óriási hőséget a játékosok szempontjából sokkal kedvezőbb időjárás váltotta fel.

Babos Tímea is jó napot zárt, miután párosban győzni tudott Petra Marticcsal a tavalyi döntős ellen. Erről bővebben itt olvashat.

férfi egyes, 3. forduló:
Murray (brit, 4.) – F. López (spanyol, 26.) 7:6, 6:4, 6:2
Federer (svájci, 6.) – Gabasvili (orosz) 6:2, 6:2, 6:3
Berdych (cseh, 7.) – Dzumhur (bosnyák) 6:4, 6:2, 6:2
Dimitrov (bolgár, 22.) – Raonic (kanadai, 11.) 6:3, 6:3, 6:4, 7:6
Bautista-Agut (spanyol) – Paire (francia, 27.) 6:2, 6:1, 6:4
Robert (francia) – Klizan (szlovák) 6:0, 7:6, 6:4

női egyes, 3. forduló:
Sarapova (orosz, 3.) – Cornet (francia, 25.) 6:1, 7:6
A. Radwanska (lengyel, 5.) – Pavljucsenkova (orosz, 29.) 5:7, 6:2, 6:2
Jankovics (szerb, 8.) – Nara (japán) 6:4, 7:5
Muguruza (spanyol) – Wozniacki (dán, 10.) 4:6, 7:5, 6:3
Halep (román, 11.) – Diasz (kazah) 6:1, 6:4
Stephens (amerikai, 13.)–Szvitolina (ukrán) 7:5, 6:4
Cibulková (szlovák, 20.) – Suárez-Navarro (spanyol, 16.) 6:1, 6:

11:23
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Fradi-zászló a koporsón

Szülővárosában, Port Fortinban helyezték végső nyugalomra Akeem Adamset, aki 22 évesen hunyt el. A Ferencváros egykori Trinidad és Tobagó-i védője szeptember 22-én még játszott az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, majd három nappal később, egy edzés után súlyos szívinfarktust kapott.

Többször is megműtötték, majd vérellátási zavar és fertőzés miatt amputálni kellett a bal lábát, amely egy időre elhárította a közvetlen életveszélyt, később azonban végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála, amely után kómába esett, és már nem lehetett segíteni rajta.

Adams koporsóját a trinidadi zászló mellett egy Fradi-zászló borította.

11:28
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Azarenka nagyon sietett

A második helyen kiemelt Viktorija Azarenka mindössze egy játékot engedélyezett az osztrák Yvonne Meusbergernek az Australian Open harmadik fordulójában.

Azarenka kereken egy óra alatt végzett, és készülhet a következő meccsére, amelyen az amerikai Sloane Stephens lesz az ellenfele, aki tavaly ugyanitt Serena Williamset lepte meg.

11:32
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Hanga jól célzott távolról

A Hanga Ádámmal felálló spanyol Laboral Kutxa Vitoria 83-76-ra kikapott az olasz EA Milan vendégeként a férfikosárlabda Euroliga középdöntőjében.

A magyar légiós - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 15 percet töltött a parketten, ez alatt 6 pontot (két triplát) szerzett, továbbá két lepattanót és három gólpasszt gyűjtött.

"A negyedik negyed végére vissza tudtuk hozni a meccset, ami pozitívum, a győzelemhez viszont kevés volt. Kevés labdából gazdálkodtam, nem is kaptam sok lehetőséget. Óriási élmény telt ház előtt játszani egy ilyen kaliberű olasz sztárcsapat ellen, örülök, hogy hibátlanul céloztam kintről" - nyilatkozta a 24 éves kosaras az MTI-nek.

11:41
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Nadal most kezd

A világelső Rafael Nadal zárja a napot Melbourne-ben, a spanyol klasszis a francia Gael Monfils ellen játszik a 3. fordulóban. Két hete a dohai torna döntőjében találkoztak, akkor Nadal nagyon hamar megnyerte az első szettet, majd Monfils nagyot küzdve, rövidítés után egyenlített, végül a döntő szettet Nadal 6:2-re húzta be. Eddig összesen tizenegyszer találkoztak egymással, és Nadal fölényesen vezet kilenc sikerrel.

Még két meccs zajlik jelenleg, az egyiken Tsonga már két szett előnyben van honfitársa, Simon ellen, míg a másikon a japán Nisikori húzott el 2-0-ra az amerikai Young ellen.

Nadalék meccsét az Eurosporton, Tsongáét az Eurosport 2-ön lehet élőben követni. Hogy még mi lesz még ma a tévében, azt itt lehet megnézni.

11:55
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Ebben legalább vezet a MU

Bár a bajnokságban rég nem szerepelt ilyen rosszul a Manchester United - csak a hetedik helyen áll 21 forduló után -, van egy kategória, amelyben a legjobb Angliában.

A Mirror egy olyan táblázatot közölt, amely az Amazon, a világ egyik legnagyobb online vásárlóoldalának statisztikáira épít, és azt mutatja meg, melyik klub részesül a legtöbb bevéltelből a merchandisingból, vagyis az ajándéktárgyak eladásából.

Ezen a listán a MU áll az élen, a Chelsea-t és a Liverpoolt megelőzve, a PL-ben éllovas Arsenal pedig negyedik ebben a rangsorban. Érdekesség, hogy a másodosztályú Leeds úgy áll a hetedik helyen, hogy a Manchester Cityt is megelőzi.

12:10
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Kézilabda nagyságú volt a heréje

Bár a legtöbb sajtótermék Neymar sérüléséről számolt be a Getafe-Barcelona kupameccs után, a hazaiak egyik játékosa is idő előtt fejezte be a meccset. Alexist a 36. percben kellett lecserélni, amikor egy ütközés után komoly fájdalmai voltak.

Az öltözőben derült ki, hogy Alexisnek a heréje sérült meg, és a meccs utáni sajtótájékoztatón edzője, Luis Garcia azt ecsetelte, hogy a testrész az ütéstől akkorára duzzadt, mint egy kézilabda. Azóta javult a helyzet, és ha a duzzanat teljesen lemegy, akkor a védő akár a vasárnapi bajnokin pályára is léphet.

12:29
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Federernek Tsonga jön

A 10. kiemelt Jo-Wilfried Tsonga három szettben, 7:6, 6:4, 6:2-re győzött honfitársa, Gilles Simon ellen az Australian Open 3. fordulójában. Tsonga következő ellenfele a tornát korábban négyszer megnyerő Roger Federer lesz.

Továbbjutott a tizenhatodik kiemelt japán Nisikori is, aki 7:5, 6:1, 6:0-ra győzött az amerikai Young ellen.

12:58
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Nadal nagyon veri Monfilst

A világelső Rafael Nadal az első szettet 39 perc alatt 6:1-re, a másodikat 36 alatt 6:2-re nyerte, így egy játszmára van a továbbjutástól Gael Monfils ellen az Australian Open 3. fordulójában.

Monfils a második szettben 2:3-ig nagyon jól játszott, de aztán Nadal elvette az adogatását, és onnan percek alatt be is húzta a játszmát.

13:06
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

30 centi hó esett, oda a verseny

A zord időjárás és a gyenge minőségű hó miatt vasárnapra halasztották az olaszországi Cortina d'Ampezzóban a női lesiklóversenyt, amelyet az alpesi sízők világkupa-sorozatában szombaton terveztek megrendezni.

Jóllehet harminc centiméternyi hó esett pénteken, a friss lepel alkalmatlannak bizonyult a versenyzésre. Emellett a téli üdülőparadicsomra zúduló vihar és a pályát ellepő köd is időpont-módosításra késztette a szervezőket.

13:11
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Ezt várja Mocsai a macedónoktól

A magyar férfikézilabda-válogatott 16 órától játssza az első középdöntős meccsét a dániai Eb-n, az ellenfél Macedónia.

"Akkor van esélyünk a győzelemre, ha a végjátékot biztos vezetéssel kezdjük. Macedónia számára előny, hogy a csoportkörben is Herningben szerepelt, így ismeri azt az óriási, 15 ezer fős befogadóképességű arénát, amelyben mi most edzettünk először. Mivel az eddigiekhez képest korábban, 16 órakor lépünk pályára, így a mérkőzés napján már nem tudunk tréningezni. A taktikai munka természetesen folyamatos, több videóelemzés alkalmával igyekszünk megismerni ellenfelünk játékát. A góllövőlista éllovasa, Lazarov a játékuk alapja, azonban nem csupán átlövőjátéka, hanem irányító-átlövő tevékenysége révén is. Jellemző a macedónok játékára, hogy nagy sebességgel ráugranak ellenfelük védőfalára. A feladatunk, hogy elvegyük előlük a területet" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A meccset élőben követhetik majd oldalunkon.

13:30
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

A Chelsea-ből a Bundesligába

Kevin de Bruyne elhagyta a Chelsea-t, és a Bundesligában folytatja a pályafutását. A 22 éves belga középpályás 2019-ig írt alá a Wolfsburghoz.

De Bruyne 2012-ben érkezett a londoniakhoz a belga Genktől, de ebben a szezonban csak kilenc meccsen jutott szóhoz José Mourinhónál. Mivel a belgák kijutottak a vébére, De Bruyne számára fontos, hogy állandó játéklehetőséget kapjon, és erre Oscar, Eden Hazard, Juan Mata, Andre Schürrle és Willian mellett nincs esélye.

Ezért döntött úgy, hogy máshol próbál szerencsét, és a Bundesliga nem lesz számára ismeretlen, mert az előző idényben kölcsönben a Werder Bremenben szerepelt, ahol tíz góllal zárt.

13:37
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Honvéd-játékost figyel a Juve?

Az átigazolási hírekre szakosodott olasz Tuttomercatoweb.com oldal azt írja, a Juventus figyeli a Honvéd 20 éves középpályását, Vécsei Bálintot. Vécsei nemrég a török Galatasaraynál járt próbajátékon, és akkor abban maradt a vezetőkkel, értesítik, ha kell a klubnak.

A Honvéd játékosa rendszeresen játszott az utánpótlás-válogatottban, Pintér Attila pedig meghívta a felnőttcsapat összetartására.

13:52
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Nadal tökéletes meccset játszott

Rafael Nadal ott van a negyedik fordulóban, miután 6:1, 6:2, 6:3-ra verte a francia Gael Monfilst. Csalóka az eredmény, mert Monfils hihetetlenül sokat gürizett, de Nadal tökéletes teniszt mutatott be, és folyamatosan nyomás alatt tartotta a franciát.

Nadal következő ellenfele a tizenhatodik kiemelt japán Nisikori Kej lesz.

14:10
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Nyolc perc, nyolc gól Szegeden

A férfivízilabda-bajnokságban az Eger és a Szeged is nagyon fölényesen győzött. Az Eger a KSI otthonában a második félidőben döntötte el a meccs, a Szeged viszont nem hagyott esélyt a Hegyvidéknek, az első negyedben például minden percre jutott egy hazai gól.

férfi ob I:
KSI SE - ZF-Eger 7-13 (2-4, 3-2, 1-3, 1-4)
a legjobb góldobók: Marnitz, Fejős 2-2, illetve Bedő, Salamon, Graham 3-3

A-HÍD Szeged VE - Hegyvidék-Ybl 19-9 (8-3, 5-2, 3-3, 3-1)
a legjobb góldobók: Szivós, Hegedűs, Jansik Sz. 3-3, illetve Békési, Major, Nagy 2-2

14:28
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Neymar bepánikolt

A Barca klasszisát sokkolta fogadta a Getafe elleni meccsen szenvedett sérülése. „Azt hittem, nagy a baj, sok minden végigfutott a fejemben, főleg a 2014-es céljaim” – mondta az Instagramon a brazil. „De Jézus most is velem volt, és köszönöm mindenkinek, aki imádkozott értem.” A sérülés valóban durvának tűnt, ám másnap kiderült, hogy megússza 3-4 hetes pihenővel.

14:45
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Indul az angol forduló

A Sunderland-Southampton mérkőzéssel kezdődik a Premier League 22. fordulója. A Sunderland a 19., azaz utolsó előtti helyen áll, így mondani sem kell, mennyire fontos lenne a győzelem a csapatnak. A Southampton tizenhárom ponttal többet gyűjtött, mint az ellenfele, és ezzel kilencedik a tabellán.

A további szombati menetrend az angol bajnokságban:
Arsenal - Fulham 16.00
Crystal Palace - Stoke City 16.00
Manchester City - Cardiff City 16.00
Norwich City - Hull City 16.00
West Ham United - Newcastle United 16.00
Liverpool - Aston Villa 18.30

14:50
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Ez gyorsan ment

Négy perc csak el a Sunderland-Southampton meccsből, amikor máris vezetést szereztek a vendégek, Jay Rodriguez 17 méteres lövése kötött ki a jobb alsó sarokban.

15:08
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Mourinho magától nem megy el

"Addig maradok a klubnál, amíg azt akarják, hogy maradjak. Egyetlen klub sem tud elvinni a Chelsea-től, mert most olyan helyen vagyok, ahol szeretnek" - nyilatkozta José Mourinho, aki a nyáron tért vissza a csapathoz.

A portugál edző korábban már dolgozott a londoniaknál, és első időszakában két bajnoki címet, két Ligakupát, valamint FA-kupát is nyert a csapattal. Mourinhónak még három és fél évig szól a szerződése, de már azt ecsetelte, hogy ha pár év múlva új szerződést akarnak kötni, akkor azt alá is írja majd, mert eszében sincs elhagyni a klubot.

Mourinho a mostani idényben is bajnokesélyes csapatot csinált a Chelsea-ből, amely huszonegy forduló után csak két ponttal van elmaradva az éllovas Arsenaltól. Igaz, az edző azt nyilatkozta, nem az az elsődleges, hogy megnyerjék az aranyat, sokkal inkább az, hogy összerakja a jövő csapatát.

15:34
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Mészöly honosítana pár afrikait

Az U19-es válogatottat irányító Mészöly Géza a Heol.hu-nak a belga és az osztrák példát dicsérte. "Érdekes, hogy ezek az országok egyrészt azért is járnak előttünk, mert képesek olyan játékosokat honosítani, akik húzóemberként segítik őket. Persze itt nem arra gondolok, hogy jöjjenek tömegével az afrikaiak, ám meggyőződésem, hogy a testi adottságok, képességek, de leginkább a gyorsaság vonatkozásában jót tenne néhány ilyen fiatal játékos."

15:57
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Varázsolt a horvát bekk

Dejan Lovren látványos góllal növelte a Southampton előnyét a Sunderland otthonában, Fabio Borini azonban gyorsan szépített (1-2), így továbbra is nyílt a meccs.

16:24
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Valdés miatt fáj Martino feje

A Barcelona kapusa, Víctor Valdés már korábban jelezte, nem hosszabbítja meg idény végén lejáró szerződését, és távozik a klubtól. Gerardo Martino, a katalánok edzője azt mondja, Valdés döntése nehéz helyzetbe hozta a klubot.

"Nagyon meglepődtem Valdésen. Azért vagyunk nehéz helyzetben, mert a kapusnak minden csapatnál kiemelt szerep jut, Valdés pedig évek óta stabil pontja a Barcelonának, de most kell találnunk azt az embert, aki képes őt pótolni" - nyilakozta Martino, aki azt is kifejtette, a jelenleg 50 pontos és az Atléticót csak jobb gólkülönbséggel megelőző csapatának 100 pont fölött kell zárnia a bajnokságban ahhoz, hogy összejöjjön az aranyérem.

16:30
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Irtózatos bombával állt fel a Sundarland

A Sunderland vissza tudott jönni 0-2-ről a vendég Southampton ellen, Adam Johnson éles szögből lőtte szét a bal felső sarkot. A hajrában már hiába rohamozott a kiesőjelölt, így 2-2 lett a vége.

17:10
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

CR lövésére mozdulni sem lehetett

Cristiano Ronaldo góljával vezet a Real Madrid a Betis otthonában, a kétszeres aranylabdás nem adott esélyt a hazai kapusnak.

17:30
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Bale is mattolta a Betist

Stephan Andersennek nincs jó napja a Betis kapujában, ahogy Ronaldo bombájára, úgy Gareth Bale szabadrúgására sem tudott mozdulni a dán, így a vendég Real fél óra után már 2-0-ra vezet.

17:55
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Doll 5-1-gyel debütált a Fradinál

Az FTC 5-1-re verte a Soroksárt első felkészülési meccsén, a decemberben érkezett Thomas Doll először ült a kispadon. A Népligetben 1400 néző a duplázó Busai mellett Ionescu, Gyömbér és Péter volt eredményes.

18:10
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Öt hónap után ébredt fel a kómából

A világbajnok német kézis, Joachim Deckarm 131 napig feküdt kómában, miután egy tatabányai KEK-meccsen beverte a fejét a betonborítású pálya talajába 1979-ben. A Gummersbach játékosa öt hónap után felébredt, de azóta is tolószékhez kötött, és állandó ápolásra szorul. "Schumi igazi harcos, és most is győzni fog" - mondta a vasárnap 60 éves Deckarm. Még nem adta fel, másfél szobás kis lakását valóságos fitneszteremmé alakíttatta át, naponta több órát edz, hetente kétszer úszik. Álma, hogy újra segítség nélkül járhasson.

18:22
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Száz gól fölött a ManCity

Edin Dzeko megszerezte a Manchester City századik gólját tétmeccsen a most futó idényben. A vendég Cardiff hiába egyenlített, Jesus Navas meglőtte a százegyediket, így a City vezet a 67. percben.

18:35
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Di Maria is kiosztott egy bombagólt

A nagy gólok napja eddig a szombat a topligákban, a Real Madridban ezúttal Angel Di Maria tüzelt messziről a Betis kapujába. A Real 4-0-ra vezet idegenben nyolc perccel a vége előtt.

18:38
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Az első győzelmünk a kézi-Eb-n

Magabiztos győzelemmel kezdte a középdöntőt a magyar válogatott a dániai kézi-Eb-n. A Mocsai-csapat 31-25-re verte Macedóniát, így két meccsből három ponttal áll a csoportjában. A részletek itt.

18:52
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Az Arsenal és a City is behúzta

A PL-listavezető Arsenal és az üldöző ManCity sem hibázott, a Real Madrid végül öt gólnál állt meg a Betis vendégeként.
Premier League: Arsenal-Fulham 2-0, Manchester City-Cardiff 4-2, Norwich-Hull 1-0, West Ham-Newcastle 1-3, Crystal P.-Stoke 1-0
La Liga: Betis-Real Madrid 0-5

19:16
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Bogdán helyettese hetet kapott

A Bolton 7-1-es vereséget szenvedett a Reading otthononában az angol másodosztályban. A sérüléséből nemrég felépült Bogdán Ádám a kispadon ült, az eredmény után könnyen lehet, hogy hamarosan visszatérhet a most bizalmat kapó Andrew Lonergan helyén. A Varga Józsefet végig játszató Middlesborough 1-0-ra verte a vendég Charltont. Varga csapata a 9., Bogdánék a 18. helyen állnak a 24 csapatos ligában.

19:40
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Gulácsiék elverték a Bayernt

A Salzburg Gulácsi Péterrel a kapujában 3-0-ra legyőzte a vendég Bayern Münchent egy gálamérkőzésen. A BL-címvédőtől hiányzott Ribéry, Lahm, Robben és Schweinsteiger, de így sem gyenge csapattal szenvedett vereséget: Neuer - Javi Martínez (Rafinha, 46.), Höjbjerg (Green, 76.), Dante, J. Boateng - Thiago - Shaqiri, Kroos, Götze (Mandzukic, 46.), Alaba - Müller.

20:20
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

A végén bukta el a Dakart Peterhansel

Az utolsó etap döntött a Dakar-ralin. A 11-szeres győztes Stephane Peterhansel hiába vágott neki 26 másodperces előnnyel a 13. szakasznak, Nani Roma megelőzte, és végül több mint öt perccel nyerte az összetettet. A spanyol a verseny történetének harmadik olyan szereplője, aki motorral és autóval is első tudott lenni, a motorosok közt 2004-ben nyert.

A motorosoknál is a spanyolok ünnepelnek, Marc Coma zárt az élen.

20:22
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Eb-döntős a női váltó

Bejutott a fináléba a Lajtos Szandra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia összeállítású magyar csapat a női váltók 3000 méteres versenyében a németországi Drezdában zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapjának beszámolója szerint a magyar négyes a hollandok mögött, de a lengyeleket és az olaszokat megelőzve másodikként zárt az elődöntős futamában. A vasárnapi fináléban öt staféta szerepel majd, mivel a zsűri az olaszokat is továbbjuttatta.

A férfiaknak nem sikerült ugyanez a bravúr, mivel az oroszok és az olaszok mögött harmadikak lettek az elődöntőben, így összesítésben ötödikként zártak lett.

20:35
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Rapport remizett

Rapport Richárd a sötét bábukat vezetve döntetlent ért el a holland Loek van Wely ellen a hollandiai Wijk aan Zeeben zajló sakk szupertorna hatodik fordulójában. A viadal honlapja szerint a 17 éves magyar nagymester az első öt partijában egy-egy győzelem és döntetlen mellett háromszor alulmaradt, így szombaton a második remijét gyűjtötte be, amelyben a 64. lépés után állapodott meg a riválisával. Rapport - aki tavaly holtversenyben az élen végzett a torna B csoportjában, s csak az egymás elleni összevetésben szorult a második helyre - vasárnap világossal játszik az indiai Pendyala Harikrishnával.

 

20:50
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Könnyed Roma-siker

Sima háromgólos győzelmet aratott az AS Roma az olasz bajnokságban, a spanyol élvonalban az Elche hazai pályán verte a Rayo Vallecanót.

Eredmények, Serie A, 20. forduló:
AS Roma - Livorno 3-0 (2-0)
gól: Destro (6.), Strootman (36.), Ljajic (79.)

Az esti meccsen a Juventus is győzött:
Juventus-Sampdoria 4-2
gól: Vidal (18., 41.), Llorente (24.), Pogba (78.), illetve Barzagli (38., öngól), Gabbiadini (70.).

Primera División, 20. forduló:
Elche - Rayo Vallecano 2-0
gól: Edu Albácar (19., büntetőből), Javi Márquez (79.)
piros lap: Raúl Baena (18., Rayo)

21:01
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Érdi döntetlen Vácon

A nőikézilabda-bajnokság 15. fordulójának szombati eredményei:
Ipress Center-Vác - Érd 28-28 (16-15)
Győri Audi ETO KC - EUbility Group-Békéscsaba 24-20 (15-9)
Siófok-Galérius Fürdő - Veszprém Barabás-Duna Takarék 24-22 (12-8)
Fehérvár KC - MTK Budapest 33-16 (15-8)
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi KA 35-26 (17-10)

 

21:10
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Otthon nyert a PINKK

A női kosárlabda Közép-európai Liga szombati játéknapjának eredményei:
PINKK Pécsi 424 - Piestanske Cajky (szlovák) 68-62 (17-16, 10-10, 21-15, 20-21)
a legjobb dobók: Sarok 14, Ori 13, illetve Tatham 22

Ruzomberok (szlovák) - Uniqa Euroleasing Sopron 78-74 (17-12, 16-15, 21-18, 10-19, 14-10) - hosszabbítás után
a legjobb dobók: Stalvant 19, illetve Hawkins 27

 

21:23
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

0-2-ről állt fel a Pool

Eredmény, Premier League, 22. forduló:
Liverpool - Aston Villa 2-2 (1-2)
gól: Sturridge (45.), Gerrard (53., büntetőből), illetve Weimann (25.), Benteke (36.)

21:30
2014. január 18.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt már az élő hírfolyam.