Cikkünk folyamatosan frissül
Massimiliano Allegrit kirúgta a Milan, Venus Williams AusOpenje máris véget ért, Serena viszont gyorsan győzött. A BEAC megvert női kosarasa feljelentést tett, csupa Eusébio győzött a portugál rangadón. Kövesse itt a hétfői sporthíreket!
09:35
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett a megvert kosaras

A BEAC szilveszterkor bántalmazott kosarasán több mint tíz nappal az eset után is látszanak az ütések nyomai. Megtette a feljelentést is - írja a Nemzeti Sport.

09:45
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Tizenegy Eusébio verte meg a Portót

A sors úgy hozta, hogy a Benficának éppen a klub valaha volt legnagyobb játékosa, Eusébio halála után egy héttel kellett lejátszania a szezon egyik legnagyobb meccsét. A hozzá hasonlóan 33 ponttal álló, címvédő Porto látogatott a Luz-stadionba, és a Benfica úgy győzött 2-0-ra, hogy minden játékosa Eusébio nevét viselte a mezén - írja a Goal.com.

A gesztus nemcsak a rangadón hozott szerencsét a lisszaboni csapatnak: mivel a városi rivális, a forduló előtt jobb gólkülönbségével a tabellát vezető Sporting csak döntetlent játszott az Estorillal, a Benfica az élre ugrott.

09:51
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Képernyőn az Aranylabda és az Australian Open, továbbá folytatódik a férfikézi-Eb, fociznak Olaszországban és Angliában, hokiznak itthon. Olvassa el, mikor, melyik csatornán.

10:13
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Venus Williams máris kiesett

A hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Venus Williams már a nyitókörben kiesett hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az orosz Jekatyerina Makarova búcsúztatta három szettben. Búcsúzott a Babos Tímeával párosban induló Petra Martic is, a horvát játékos gémet sem nyert a német Annika Beck ellen.

1. forduló, a 64 közé jutásért, érdekesebb eredmények:
férfiak:
Ferrer (spanyol, 3.)-Gonzalez (kolumbiai) 6:3, 6:4, 6:4
Berdych (cseh, 7.)–Nedovjeszov (kazah) 6:3, 6:4, 6:3
Wawrinka (svájci, 8.)-Golubjov (kazah) 6:4, 4:1-nél Golubjov feladta
Gasquet (francia, 9.)-Guez (francia) 7:5, 6:4, 6:1
Garcia-Lopez (spanyol)-Haas (német, 12.) 7:5, 5:2-nél Haas feladta
Juzsnij (orosz, 14.)-Struff (német) 6:1, 6:4, 6:2
Gulbis (lett, 23.)-Monaco (argentin) 1:6, 6:4, 7:6 (7-4), 6:2
Dodig (horvát, 32.)-Karlovic (horvát) 7:6 (8-6), 6:3, 7:6 (7-4)

nők:
Li (kínai, 4.)-Konjuh (horvát) 6:2, 6:0
Görges (német)-Errani (olasz, 7.) 6:3, 6:2
Ivanovic (szerb, 14.)-Bertens (holland) 6:4, 6:4
Stosur (ausztrál, 17.)-Zakopalova (cseh) 6:3, 6:4
Makarova (orosz, 22.)-V. Williams (amerikai) 2:6, 6:4, 6:4
Pennetta (olasz, 28.)-Cadantu (román) 6:0, 6:2
Hantuchova (szlovák, 31.)-Watson (brit) 7:5, 3:6, 6:3
Beck (német)–Martic (horvát) 6:0, 6:0

10:16
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Hanga a Király Kupára hajt

Hanga Ádám egy triplával segítette győzelemhez a Laboral Kutxa Vitoria csapatát a spanyol kosárbajnokságban vasárnap. A magyar légiós - akinek játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 16 perc alatt három lepattanót és egy gólpasszt is gyűjtött a San Sebastian elleni 78-76-os idegenbeli győzelem során.

Hanga annak is örülhetett, hogy egy zsákolását a tíz legszebb momentum közé választották.

10:38
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Izzadtságszagú érv Messiék mellett

Ma este adják át az Aranylabdát a tavalyi év legjobb focistájának. Franck Ribéry, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo lehet a győztes, a Bayern München szurkolói szerint az egyetlen érv, ami a barcás és a realos mellett szól, igencsak izzadtságszagú: mindketten jóval több gólt lőttek Ribérynél, márpedig aki a gólszerzéssel tűnik ki, annak ott az Aranycipő. A francia azonban BL-t, klubvébét, Bundesligát és német kupát is nyert, és még ebből az acélos Bayernből is kiemelkedett.

10:48
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Tízmilliós bevétel

Kemény Dénes, a pólószövetség elnöke telt házas meccseket vár a nyári (július 13-26.) budapesti Eb-től. A szövetségnek már most több tízmillió forintos bevétele van a novemberben elindított jegyeladásból. A rendezvény összköltsége várhatóan 8-900 millió forint lesz, Kemény ezzel kapcsolatban elmondta: "Hála a kormánydöntésnek, amellyel 2011-ben magára vállalta az Európa-bajnokság jogdíját, ezt az egymillió eurót nem mi fizetjük, és reménykedünk egy ehhez hasonló támogatási összegben a sportállamtitkárságtól."

10:58
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Tömegbunyó a szlovén-ukrán kézimeccsen

Egy sima, 35-23-as hazai győzelemmel kiharcolta a világbajnoki pótselejtezőt a szlovén férfikézilabda-válogatott, amely mindent eldöntő csoportmérkőzésen Ukrajnát legyőzve csoportja élén zárt. A mérkőzést egy hatalmas tömegverekedés színesítette, amely végén a játékvezetők két szlovén és egy ukrán játékost is kizártak.

11:09
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Két pont hátrányban a Volán

Vasárnap lezárult az osztrák hokiliga, az EBEL alapszakasza. A Sapa Fehérvár az alapszakaszban tizedik lett, így az alsó házban (7-12. hely) folytatja egyetlen bónuszponttal. A tíz forduló után ennek a hatosnak a két legjobbja bekerül a rájátszásba, a negyeddöntőbe.

Állás a középszakasz előtt:
felsőház (1-6. hely): 1. Vienna Capitals 4 bónuszpont, 2. Linz 3, 3. Salzburg 2, 4. HC Bozen 1, 5-6. Znojmo és Villach 0-0
alsóház (7-12. hely): 1. Klagenfurt 4, 2. Dornbirn 3, 3. Graz 2, 4. Fehérvár 1, 5-6. Innsbruck és Ljubljana 0-0

11:21
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Az AusOpen egyetlen főtáblás magyarja

Magyar idő szerint kedd reggel lép pályára az idénynyitó Grand Slam-torna egyetlen főtáblás magyar teniszezője, Babos Tímea. A múlt héten Sydneyben a cseh Lucie Safarova oldalán tornagyőztes magyar játékos párosban 38., egyesben 87. a ranglistán. Babos egyes ellenfele a szlovák Anna Schmiedlova lesz, aki karrierje legjobbjaként tavaly novemberben 73. volt.

Párosban a horvát Petra Martic Babos partnere, az első fordulóban a Dominika Cibulkova, Yanina Wickmayer kettős vár rájuk.

11:38
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Inzaghi a Milan élén?

Több olasz lap úgy tudja, Filippo Inzaghival hétfőn egyeztet a Milan Massimiliano Allegri edző leváltásáról. A tréner régóta labilis kispadja vasárnap este minden eddiginél ingatagabbá vált, miután a zsinórban öt meccset elveszítő (ezeken gólt sem rúgó) Sassuolo 4-3-ra elverte a Milant.

Barbara Berlusconi igazgató a váltást "szükségesnek és sürgősnek" nevezte a klubhoz közeli források szerint. Nyártól várhatóan Clarence Seedorf veszi át a Milant, ám a holland egyelőre még játszik a Botafogóban, így beugróként az ificsapatot irányító Inzaghi jöhet szóba most.  A klub még hétfőn kiad egy közleményt az edzőkérdésről.

11:53
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Örök élmény

A Milan bajait elsősorban Domenico Berardi szaporította vasárnap, elvégre a Sassuolo mind a négy gólját ő lőtte. A 19 éves játékos érthetően a fellegekben járt a meccs után: "Ezt az estét biztosan nem felejtem el soha. Örülök a négy gólnak, de még inkább a csapat sikerének, nagyon kellett most ez a győzelem."

A Sassuolo sorban öt vereség után tudott nyerni, ezzel egyelőre megmenekült Eusebio Di Francesco edző állása. "Ő hozott minket a Serie A-ba, hatalmas szíve van, akár csak a játékosoknak" - mondta Berardi. A fiatal támadó a lefújás után elkérte Kaká mezét, melyet a rákkal kezelt csapattársának, Francesco Acerbinek ajándékoz majd.

A zöld-fekete csapat jelenleg 17. a tabellán.

12:07
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Két bukás után is olimpia?

Kielégítő az állapota Thomas Morgenstern síugrónak, aki egy hónappal a Titisee-Neustadtban rendezett versenyen történt bukása után pénteken Tauplitzban is óriásit esett. A sportolót ugyan a salzburgi kórház intenzív osztályán kezelik, de orvosa, Josef Obrist hétfőn azt nyilatkozta, hogy 10-14 napos regenerációs fázis után megkezdheti a rehabilitációt.

A Standard azt írta, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, Alexander Pointner január 27-ig mindenképpen vár, és nem hirdeti ki szocsi keretét, Morgenstern ugyanis szeretne ott lenni a téli olimpián.

12:13
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Djokovic kicsit izzadt

Novak Djokovic három sima szettben továbbjutott az AusOpen második fordulójába. Csak a középső szettel szenvedett meg, melyben csak rövidítésben gyűrte le a szlovák Lukas Lackót (6:3, 7:6(2), 6:1).A meccs egy óra ötven percet tartott, Djokovic a következő körben az argentin Leonardo Mayerrel találkozik.

12:30
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Allegrit kirúgta a Milan

Az AC Milan menesztette edzőjét, Massimiliano Allegrit. Az idény első felében - 19 fordulóból - mindössze ötször nyert a Milan, ezzel a 11. helyen áll a Serie A-ban. A 46 éves edző a nyáron mindenképp távozott volna, ám ezt nem várta a klub.

A Milantól messze van a Bajnokok Ligája-szereplés: az éllovas Juventustól 30 pont a hátránya, a még BL-selejtezőt érő helyen álló Napolitól húsz. Mivel a Juventus, Roma, Napoli hármas meglehetősen stabilan szerepel, mögöttük pedig a Fiorentina hajt a BL-re, csoda volna, ha a Milan fél idény alatt ledolgozná a tetemes hátrányát.

12:44
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Alves Kaposváron

Visszatér Kaposvárra André Alves. A harmincéves brazil csatár Dubajban focizott az elmúlt időszakban, idény végéig viszont a NB I sereghajtójának megmentésén fáradozik majd.

12:52
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Nagy pácban a legjobb baseballos

Minden idők legjobban kereső és egyik legsikeresebb baseballosa, Alex Rodriguez ellen vallott annak a floridai klinikának (Biogenesis) a tulajdonosa, akit tiltott szerek forgalmazásával vádolnak. Anthony Bosch a CBS News 60 perc című műsorában azt mondta, hogy éveken keresztül adott el, illetve adott be doppingkészítményt - szteroidot, növekedési hormont, inzulint és egyéb szereket - baseballosoknak, köztük a New York Yankees 38 éves szupersztárjának.

Állítása szerint Rodriguez havonta 12 ezer dollárt fizetett neki. A játékost 211 meccses eltiltással bűntette a liga augusztusban, mivel kapcsolatban állt Bosch cégével, a Biogenesisszel. Azóta 162 meccsre mérsékelték az eltiltását, de az így is rekord, és a teljes 2014-es idényt felöleli.

Rodriguez mellett a Biogenesis-kapcsolat miatt 13 másik játékost tiltottak el: tizenkettőt 50, egyet pedig 65 mérkőzésre, és Rodriguezen kívül mindenki elfogadta a rá kirótt büntetést.

13:02
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Epikus meccs az AO-n

Mindjárt a nyitóforduló hozott egy órási csatát az Australian Openen: Tommy Robredo több mint három és fél órás küzdelemben múlta felül Lukas Rosolt. A spanyolra Julien Benneteau vár a következő fordulóban. A nőknél hatalmas meglepetésre a hatodik kiemelt Petra Kvitova kikapott Luksika Kumkhumtól, aki 88. a ranglistán.

férfiak:
Robredo (spanyol, 17.)-Rosol (cseh) 6:1, 6:7 (7-9), 3:6, 7:6 (7-5), 8:6
Benneteau (francia)-Carreno (spanyol) 6:3, 3:6, 4:6, 6:1, 6:2
Dolgopolov (ukrán)-Berankis (litván) 7:5, 7:5, 6:2

nők:
Kumkhum (thaiföldi)-Kvitova (cseh, 6.) 6:2, 1:6, 6:4  
Cseng (kínai)-Vinci (olasz, 12.) 6:4, 6:3 
Lisicki (német, 15.) - Lucic-Baroni (horvát) 6:2, 6:1

13:15
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Tassotti a Milannál

Ideiglenesen Mauro Tassotti irányítja a Milan edzéseit, de várhatóan Filippo Inzaghi vagy Andé Villas-Boas veheti át a csapatot hamarosan. Nyártól viszont ismét új helyzet áll elő, mikor Clarence Seedorf érkezhet.

13:28
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Serena javított

Venus Williams korai AusOpen-búcsúja után Serena hozta helyre a család presztízsét: lehengerlően simán, 57 perc alatt, 6:2, 6:1-re verte Ashleigh Bartyt.

13:33
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Seedorf ajánlkozik

Bár a Milan-kispadra esélyes Clarence Seedorfnak nyárig szerződése van a Botafogóval, és nyártól nagy valószínűséggel átvehetné az olasz csapat irányítását, a képviselője, Deborah Martin nem akar semmit a véletlenre bízni.

"Bármikor felbontható a Botafogo-szerződés, következmények nélkül" - kínálkozott Martin a Gazzetta dello Sport hasábjain. "Játékos nem lehetne másutt, de amúgy távozhat a klubtól" - tette hozzá.

13:55
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Bagdatisz-égés Melbourne-ben

Markosz Bagdatisz karrierje során először már a nyitófordulóban búcsúzott Melbourne-ben, ahol pedig karrierje legnagyobb sikerét érte el: 2006-ban egészen a döntőig jutott, ahol Roger Federer állította meg.

férfiak, első forduló:
Davigyenko (orosz)-Kubot (lengyel) 3:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4
Isztomin (üzbég)-Bagdatisz (ciprusi) 6:4, 7:5, 6:4

13:58
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Ribéry majdnem tökéletes

Franck Ribéry a tavalyi naptári évben 45 tétmeccsen lépett pályára a Bayern Münchenben, ezek közül 41-en győzött, hármon ikszelt, és csak egyetlen egyszer kapott ki a csapata.

14:08
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Djokovic rekordja

Az elmúlt három Australian Opent megnyerő Novak Djokovic ma délelőtt Lukas Lacko magabiztos kiejtésével kezdett, így zsinórban a 22. AO-meccsét nyerte meg. A szerb világmásodik összesen az ötödik melbourne-i győzelmére hajt, ennyi még senkinek sem jött össze az 1968 óta íródó Open-korszakban. Djokovic mellett Andre Agassi és Roger Federer jutott el négy bajnoki címig az idénynyitó GS-en.

14:12
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Vetődött a hokikapus

Nem csak a fociban védhet a kapus vetődve: Ryan Miller, a Buffalo Sabres NHL-csapatának kapusa bottal pöccintette ki a Washington Capitals csatára, Mihajil Grabovszki közeli lövését.

15:12
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Suáreznek az aranylabdát!

A Sky Sports News a Liverpoolban pazar szezont futó Luis Suárez mutatóival illusztrálta, hogy ki érdemelné meg még a C. Ronaldo, Messi, Ribéry hármasnál is jobban az idei Aranylabdát. Eszerint az uruguayi támadó ősszel 16 bajnokin 22 gólt és 5 gólpasszt jegyez, továbbá összesen 47-szer hozta helyzetbe a társait. C. Ronaldo esetében ugyanez az adatsor így néz ki: 18 meccs, 20 gól, 4 assziszt, 26 kialakított helyzet. Messinél pedig így: 12 bajnoki mérkőzés, 8 gól, 4 assziszt, 20 helyzet.

15:34
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Nehéz csoportban a magyarok

A magyar női teniszválogatott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában februárban, Budapesten játszik. Elkészült a sorsolás, eszerint a csapat a a britekkel, a lettekkel és a románokkal került egy négyesbe. A román válogatottnak három top 100-as teniszezője van, köztük a tavaly hat tornán - köztük a budapestin is - győztes Simona Halep. A magyar szövetség Babos Tímeát (87. a ranglistán), Jani Réka-Lucát (250.), Czink Melindát (255.) és Bukta Ágnest (315.) nevezte a csapatba.

A meccseket február 4. és 9. között rendezik a Syma Csarnokban. A négy csoportgyőztes a rájátszásban dönt arról, melyik kettő jut be a Világcsoport II áprilisi rájátszásába. Az utolsó helyezettek pedig arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

A csoport: Belgium, Hollandia, Horvátország, Luxemburg
B csoport: MAGYARORSZÁG, Románia, Nagy-Britannia, Lettország
C csoport: Ausztria, Izrael, Szlovénia, Ukrajna
D csoport: Bulgária, Fehéroroszország, Portugália, Törökország

15:44
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Ilyen melegben nem lehet síelni

Az enyhe időjárás miatt törölték az alpesisí-Világkupa garmisch-partenkircheni női versenyeit. A jövő hét végén, 25-én és 26-án előbb lesiklást, majd szuper-óriásműlesiklást rendeztek volna a németországi síközpontban, a 2011-es világbajnokság helyszínén.

A férfiak egy héttel későbbi versenyeit - a február 1-jei lesiklást és a 2-i óriás-műlesiklást - jelen állás szerint megtartják Garmischban. A meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis addigra lehűlés várható, így legalább hóágyúzásra lesz lehetőség.

16:12
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

KHL-edző az NHL-ben

Menesztették Claude Noelt, az NHL-ben gyengén szereplő Winnipeg Jets vezetőedzőjét, és helyette Paul Maurice kapott megbízatást. Az 58 éves Noellel sorozatban ötödször kapott ki a klub, ezzel a 14 csapatos nyugati főcsoport 12. helyére csúszott vissza, hátránya a még rájátszást jelentő helytől 12 pont. A 46 éves Maurice - akivel 2002-ben nagydöntős volt a Carolina Hurricanes - legutóbb az orosz profiligában (KHL) dolgozott.

16:33
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Nyomulnak a kínai csempészek

Hamisított olimpiai jelvényeket foglaltak le az orosz-kínai határon. A 900 darab Szocsi 2014 feliratú emléktárgy nem az első próba volt a kínaiaktól a csempészésre: tavaly év végén a távol-keleti Primorje régióba 48 ezer Szocsi-2014 feliratú matricát akartak bevinni. Az olimpiai termékek azonosítását egy háromszögletű hologram segíti a szocsi játékok hivatalos logójával és a termék sorozatszámával. Az oroszok a termékekből több mint 500 millió dolláros bevételre számítanak.

16:56
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

100 éves a 123-szoros bajnok

Kedden ünnepli 100. születésnapját Kisgyörgy Lajosné, 123-szoros országos bajnok sportlövő, edző. A Vas megyei Pinkaszentkirályon született Baba néni világbajnoki ezüstérmes volt, és két vb-bronzot is nyert, olimpián azonban nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először. 1938-ban, 25 évesen kezdte pályafutását, 1979-ig volt aktív, s kilenc versenyszámban összesen 123 magyar bajnoki címet szerzett, ebből 68-at egyéniben. A kisöbű sportpuska térdelő helyzetű számban a férfiak közt lett aranyérmes.


17:23
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Orbán díjat ad át Zürichben

Orbán Viktor adja majd át az év legszebb góljának járó Puskás-díjat a zürichi FIFA-gálán. A három jelölt: Zlatan Ibrahimovic, Neymar és Nemanja Matic. A részleteket itt olvashatja.

17:53
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Ferdinand pucér fenékkel fenyeget

Rio Ferdinand sajátos módon adta tudtára mindenkinek, hogy ma este csak CR nyerheti meg az Aranylabdát.

18:30
2014. január 13.
Vágólapra másolva!

Viszlát a FIFA-gálán!

Búcsúznak a hétfői percről percre sporthírek, de ne feledjék: este 18.30-kor kezdődik a FIFA-gála, melyen átadják az Aranylabdát és a Puskás-díjat, de topligás meccsek is lesznek, többek közt 21 órától az Aston Villa-Arsenal, melyen a hazaiak a 300. PL-győzelmükre hajtanak. Mindezt nyomon követheti az Origón, de a tévében is láthatja.