Itt van az olimpia legnagyobb és legnevetségesebb sportszerűtlensége - videó

ATHLETICS - EUROPEAN CHAMPIONSHIPS - BERLIN 2018 - DAY 1 10 000 M 10000 M 2018 ALLEMAGNE AOUT ATHLETISME AUGUST BERLIN CHAMPIONSHIPS DAY 1 TRACK & FIELD TRACK AND FIELD Horizontal ATHLETICS EUROPE EUROPEAN SPORT
Morhad Amdouni competes and wins in 10000m during the European Championships 2018, at Olympic Stadium in Berlin, Germany, Day 1, on August 7, 2018 - Photo Philippe Millereau / KMSP / DPPI (Photo by PHILIPPE MILLEREAU / DPPI Media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia zárónapján a férfi maratonfutás versenye közben a francia Morhad Amdouni szándékosan felborította a hidratáló állomásra kihelyezett frissítő italokat, így a mögötte futó sportolóknak nem jutott víz. Az egész olimpia legsportszerűtlenebb jelenete volt, amit Amdouni még azzal fokozott, hogy azt állította, az egészet hazájáért, Franciaországért tette. Ami viszont nevetségessé tette: az amúgy Európa-bajnok futó a 17. helyen végzett - ennyit ért az egésszel.
Vágólapra másolva!

Amikor a futók egy csoportja az egyik hidratáló állomáshoz érkezett, a francia atléta futás közben sorban felborította az összeset, megnehezítve ezzel a mögötte lévő sportolók dolgát. A szakaszt vezető kenyai Eliud Kipchoge még fel tudott venni egy palack vizet, és Amdouni is elvett egyet az asztalról, de sokaknak nem jutott víz, így kiszáradva kellett folytatniuk a versenyt.

A world-track.org oldal megírta, hogy a közösségi médiában nagy visszhangot kapott az eset, rengetegen tartották sportszerűtlennek és szégyenletesnek Amdouni megmozdulását, a kommentelők közül többen azonnal kizárták volna a versenyzésből a francia atlétát.

A maratoni futást végül minden idők egyik legjobbja, a kenyai Kipchoge címvédéssel megnyerte, míg Amdouni csak a 17. lett.

Érdekesség, hogy az egyik versenyző, a sportszerűtlen francia atléta mögött futó holland Abdi Nageeye - akinek nem jutott víz az ominózus eset után - végül megelőzte riválisát és ezüstérmes lett.