Túlszárnyalta a NOB elnökének a várakozásait a tokiói olimpia

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, megnyitó, ünnepség, megnyitó ünnepség, Nemzeti Olimpiai Stadion, 2021.07.23.
President of the International Olympic Committee (IOC) Thomas Bach waves a he delivers a speech during the opening ceremony of the Tokyo 2020 Olympic Games, at the Olympic Stadium, in Tokyo, on July 23, 2021. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói játékok felülmúlták az előzetes várakozásokat.
Vágólapra másolva!

"Az olimpia messze túlszárnyalta a várakozásaimat, minden dicséret megilleti a csodálatos versenyhelyszíneket és a barátságos szervezőket" - jelentette ki a német sportdiplomata.

A 69 éves NOB-vezető kifejtette, rendkívül hatékonynak bizonyult a védekezés a koronavírus-járvány ellen.

- jelentette ki.

Bach szerint a résztvevők hálásak, hogy idén végre megrendezik a seregszemlét, és rendkívül magas színvonalon teljesítenek.

- hangsúlyozta a világszervezet elnöke, hozzátéve, több mint 600 ezer koronavírustesztet végeztek el Tokióban, és ezek közül az érkezéskor 0,08, a játékok alatt pedig 0,02 százalék hozott pozitív eredményt.