Kovács Sarolta: Nagyobb eredménynek tartom ezt bronzérmem, mint a világbajnoki címem

KOVÁCS Sarolta öttusa
Tokió, 2021. augusztus 6. Kovács Sarolta a női öttusázók egyéni versenyének kombinált számában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokió Stadionban 2021. augusztus 6-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Kovács Sarolta bronzérmet nyert a tokiói nyári olimpiai játékok öttusaversenyén. A magyar sportoló az M4 Sportnak értékelte a teljesítményét, majd az eredményhirdetés után a sajtótájékoztatón is nyilatkozott. Ezek után a folyosón állítottuk meg Kovácsot, aki ott is készségesen nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

"Több okból is nagyobb eredménynek tartom et a bronzérmet, mint a világbajnoki címem. Nagyon sok rossz dolgot kaptam ebben az évben. Két-három hónapja úgy volt, hogy nem csak az olimpiának, de mindennek vége van. De nagyon bíztam még ekkor is, minden negatívumban megláttam a pozitívumot. Bíztam magamban, meg tudtam csinálni, lelkileg voltam nagyon erős" - mondta az olimpiai bronzérmes öttusázó az Origónak.

"Még ráz a hideg, úristen! Még nem fogtam fel, csak annyit tudok, hogy nagyon jó érzés.

- értékelt az M4 Sportnak még az éremátadó előtt a nemrég még sérüléssel bajlódó, most mégis dobogós eredményt elérő világbajnokunk.

"Ezt így még nem lehet felfogni, amit elértem, talán majd holnap, amikor hazaérünk. Nagyon boldog vagyok, hogy nagyon sok év komoly munkája kijött belőlem. Nehéz évem volt, de az élet visszaadta most nekem az összes nehézséget.

Kovács Sarolta fantasztikusan versenyzett az egész verseny során, aminek bronzérem lett a jutalma Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Vívásban bennem maradt pár tus, majd úszás után kijöttem a medencéből és elsírtam magam. Az úszóedzőm felhívott utána, és sírt a vonalban. Minden pillanatát élveztem ennek a napnak.

Csak magamra koncentráltam, nem érdekelt, hogy ki lőtt mellettem és hogy állnak az ellenfelek.

A szívem hajtott. Nagyon nehéz időszak volt, amikor a trómbózis kiderült, voltak álmatlan éjszakáim, hogy nem csak az olimpiával, de a sportolással is fel kell hagynom.

A Semmelweis Klinika a mai napig segítette a dolgom, ahogyan a klubom is. Vörös Zsuzsával beszélgettem tegnap, aki azt mondta, hogy csak magamra koncentráljak, a munkát elvégeztem, így ki fog jönni a jó eredmény. Ez volt a harmadik olimpiám, még meglátjuk, hogy az utolsó-e."