Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kopasz Bálint: Felemelő érzés olimpiai bajnoknak lenni

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, férfi K-1 1000 m, Kopasz Bálint, kajak-kenu, kajak, döntő, arany, aranyérem, 2021.08.03.
Hungary's Balint Kopasz celebrates as he crosses the finish line in the men's kayak single 1000m final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Luis ACOSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Kopasz Bálint aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián. Az olimpia bajnok magyar kajakos boldogan értékelt a verseny után.
Vágólapra másolva!

Az öt éve tizedik, világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz rögtön a start után kivált a mezőnyből a 2018-ban vb-győztes portugál Fernando Pimentával. Féltvánál már Kopasz, a győriek 24 éves kajakosa vezetett, akit

a célig már nem is tudott utolérni a mezőny, fölényes győzelmet aratva szerezte meg pályafutása első olimpiai bajnoki címét.

Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett Forrás: AFP/Luis Acosta

„Nagyon erős rajttal indultam, nem figyeltem a többieket. Csak a saját pályámra koncentráltam. Örültem neki, hogy megérkezett a hátszék a versenyre. Örültem volna annak is, ha tavaly rendezik meg az olimpiát, mert jó formában voltam. De mivel fiatal vagyok, nekem nem sokat jelentett ez az egy év. Az év elején volt egy kis visszaesés, de

tudtam, hogy a csúcsformát az olimpiára kell időzíteni. Felemelő érzés olimpiai bajnoknak lenni. Megtérült a 15 év, amit beleraktam. Köszönöm édesanyámnak,

aki rengeteg munkát beletett. Na meg mindenkinek, akinek része volt a sikerben" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Kopasz Bálint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről