Berecz Zsombor: Nem könnyű a helyzetem

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Berecz Zsombor, 2021.07.21.
Hungary's Zsombor Berecz (R) and Sweden's Max Salminen (2nd R) competes in the men's one-person dinghy (heavyweight) finn race 1 during the Tokyo 2020 Olympic Games sailing competition at the Enoshima Yacht Harbour in Fujisawa, Kanagawa Prefecture, Japan, on July 27, 2021. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor, a vitorlázásban hat futam után a harmadik helyen álló magyar versenyző, a Magyar Vitorlás Szövetség honlapjának nyilatkozott a pihenőnapján.
Vágólapra másolva!

"Az elmúlt két nap elég volt ebből a szélből. Nem nagyon találjuk az elejét a futamoknak, én sem és a segítőim sem, rosszul olvassuk a pályát. Nem könnyű a helyzetem, mert a rajtnál nincs sebességem. A futamok második felére egy kicsit elfáradnak az ellenfeleim, akkor tudom tartani a tempójukat, és vissza is tudok jönni tizen-kívüli helyezésekből.

Még játékban vagyok, valószínű, hogy gyenge széllel folytatjuk a versenyt, már nagyon várom. Kicsit sűrűbb a pálya, de nem befolyásolja a versenyt, hogy három vagy kettő kört megyünk. A pihenőnapon a regeneráción lesz a hangsúly és a hátralévő négy futamra való felkészülésen."

A finn dingi szombaton és vasárnap két-két futammal folytatódik, majd a legelőkelőbb helyen állók számára kedden jön az éremfutam.