Csupán két esélyese lesz a női tenisztornának a tokiói olimpián

Ashleigh Barty Naomi Osaka tenisz
Naomi Osaka (R) of Japan poses with the winner's trophy after her victory in the women's singles final against Ashleigh Barty (L) of Australia at the China Open tennis tournament in Beijing on October 6, 2019. (Photo by NOEL CELIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Közel két hónap után a világranglistán 52. helyezett Cseng Szaj-szaj ellen tér vissza Naomi Osaka Naomi a pénteken rajtoló tokiói olimpia női tenisztornáján.
Vágólapra másolva!

A második helyen kiemelt japán játékos május végén, a Roland Garroson szerepelt legutóbb, de Párizsban a második fordulós mérkőzése előtt visszalépett, mivel a sikerrel megvívott első körös meccse után a szervezők figyelmeztették, hogy kötelező részt vennie a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Ashleigh Barty (balra) és Naomi Osaka párharcáról szólhat az olimpiai tenisztorna Forrás: AFP/Noel Celis

Oszaka 2-1-re vezet az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a kínai riválisával szemben. Az egyaránt kétszeres Australian Open- és US Open-győztes japán sztár első kiemelt ellenfele a pályafutása utolsó tornáján szereplő holland Kiki Bertens lehet a nyolcaddöntőben.

A női verseny favoritja, a világelső Ashleigh Barty a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen kezd. A 2019-ben Roland Garros-, idén wimbledoni bajnok ausztrál játékos első komoly ellenfele a 16 között az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lehet.

Az első forduló pontos menetrendjét később hozzák nyilvánosságra, a tenisztorna az első teljes versenynapon, azaz szombaton rajtol az Ariake Teniszparkban.