Remek meccsen svájci olimpiai bajnoka lett a női tenisznek egyéniben - videó

Belinda Bencic tenisz
Gold medallist Switzerland's Belinda Bencic poses with her medal during the Tokyo 2020 Olympic Games women's singles tennis medal ceremony at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 31, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
A svájci Belinda Bencic nyerte meg a tokiói olimpia női teniszversenyét, miután a szombati fináléban fordulatos meccsen legyőzte a cseh Marketa Vondrousovát.
Vágólapra másolva!

A világranglistán 12. Bencic villámrajtot vett a döntőben, ugyanis azonnal brékelni tudta 22 esztendős prágai riválisát. A 2019-ben Roland Garros-döntős Vondrousova ezt követően sorozatban három játék megnyerésével fordított, ugyanis 24 éves riválisa rengeteget sokat hibázott.

Ennek ellenére Bencic azonnal egyenlített, majd mindketten stabilizálták adogatójátékaikat, így jutottak el 5:5-ig. A svájci játékos ekkor - számára a legjobbkor - egymás után két játékot nyert, így egy óra elteltével vezetett.

Belinda Bencic nyerte a női egyest a tokiói nyári olimpián Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A második játszma elején ezúttal Vondrousova volt az, aki brékkel kezdett, majd riválisát állva hagyva 5:1-re elhúzott, kisvártatva pedig kiegyenlítette az összetett állást.

Az utolsó szett első öt gémjében négy brékre került sor, majd a 2019-es US Openen elődöntős svájci rendezte a sorokat, 5:3-nál a meccsért adogatott, és a második mérkőzéslabdánál a cseh méteres outot ütött. A finálé 2 óra 26 percig tartott.

A pályafutása ötödik tornagyőzelmét arató Bencic vasárnap a női párosok döntőjében is érdekelt lesz, Viktorija Golubic partnereként az idei Roland Garros-bajnok cseh Barbora Krejcikovával és Katerina Siniakovával találkozik.

Az egyes harmadik helyét az ukrán Jelina Szvitolina szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen szetthátrányból fordítva, 2 óra 28 perc alatt legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

Eredmények, tenisz:
női egyes:
döntő:
Belinda Bencic (svájci, 9.)-Marketa Vondrousova (cseh) 7:5, 2:6, 6:3
a 3. helyért:
Jelina Szvitolina (ukrán, 4.)-Jelena Ribakina (kazah, 15.) 1:6, 7:6 (7-5), 6:4

Eredmény:
tenisz, női egyes, olimpiai bajnok:
Belinda Bencic (Svájc)
2. Marketa Vondrouova (Csehország)
3. Jelina Szvitolina (Ukrajna)

korábban:
vegyes páros, a 3. helyért:
Ashleigh Barty, John Peers (ausztrál)-Nina Stojanovic, Novak Djokovic (szerb) játék nélkül

férfi egyes:
a 3. helyért:
Pablo Carreno Busta (spanyol, 6.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 6:7 (6-8), 6:4

női páros:
a 3. helyért:
Laura Pigossi, Luisa Stefani (brazil)-Veronyika Kugyermetova, Jelena Vesznyina (orosz) 4:6, 6:4, 11-9 - döntő rövidítés