Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is horvátországi győzelemmel hangolt Tokióra

OLASZ Anna; RASOVSZKY Kristóf
Rasovszky Kristóf a célbaérkezés után a nyíltvízi úszók 5 kilométeres csapatversenyében
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia nyíltvízi versenyében induló két magyar úszó, Olasz Anna és Rasovszky Kristóf is győzni tudott a zadari öbölben rendezett Rtina Maraton elnevezésű verseny 10 kilométeres olimpiai versenytávján.
Vágólapra másolva!

Az öt kilométeren világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf kiváló idővel, 1:46:58 órás eredménnyel nyerte meg az abszúlt versenyt, ami az előző két világbajnokság győztes idején is lényegesen jobb. Habár a mezőny korántsem volt olyan erős, mint egy világbajnokságon vagy egy Európa-bajnokságon, de a 25 kilométeren Eb-ezüst- és bronzérmes olasz Matteo Furlan előtti 21 másodperces előnye így is tiszteletet parancsol. Úgy pedig még inkább, hogy a mezőnyből kiemelkedő veszprémi úszót senki nem kényszerítette igazán nagy harcra.

Rasovszky Kristóf hajrája Zadarban:

A nők mezőnyében Olasz Anna győzött, 1:58:06 órás ideje pedig jobb mint a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon ezüstérmet érő eredménye (de a győztes idejénél is jobb).

A tokiói 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenyt a nők számára augusztus 4-én, míg a férfiak számára augusztus 5-én rendezik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről