Teljes jogú olimpiai sportág lett a kick-box

Box Horizontal
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tokiói ülésén teljes jogú sportágnak fogadta el a kick-boxot
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tokiói ülésén teljes jogú sportágnak fogadta el a kick-boxot. A szervezet a végrehajtó bizottság korábbi javaslatára szavazta meg a teljes jogú tagságot a kick-box világszövetség, a WAKO számára. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter szerint hatalmas elismerés ez a kick-box számára, de még sok munka vár a sportágra, hogy az olimpián is bemutatkozhasson majd – adta hírül az MKBSZ.
Vágólapra másolva!

– így reagált a hírre Roy Baker, a WAKO elnöke, aki online vett részt az ötkarikás testület ülésén. Az ír sportvezető történelminek nevezte a döntést. Kijelentette, hogy a sportág hosszú utat tett meg, hogy eljöhessen ez az ünnepi pillanat, és köszönetet mondott mindenkinek, akinek valaha is része volt abban, hogy idáig jutott a kick-box - derült ki a Magyar Kick-box Szakszövetség közleményéből.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tokiói ülésén teljes jogú sportágnak fogadta el a kick-boxot Forrás: AFP/Koen Van Weel

Schmitt Páltól, a NOB jelenlegi tagjától értesült a nagyszerű hírről – mesélte Galambos Péter. A Magyar Kick-box Szakszövetség ugyanis felkérte a szeptemberben sorra kerülő budapesti világkupa védnökévé a volt MOB-elnököt, aki a védnökség elfogadása mellett nem máshonnan, mint a tokiói ülésről tudatta vele az örömteli hírt, hogy – öt másik sportág világszövetségével együtt – a WAKO-t is teljes jogú tagjává választotta a NOB.

- mondta el a szövetség elnöke.

Még sok munka vár a sportágra, hogy az olimpián is bemutatkozhasson majd Forrás: Magyar Kick-box Szakszövetség


– nyilatkozta a hazai szövetség elnöke.

A kick-boxon kívül teljes jogú olimpiai sportág lett a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvöző cheerleading, valamint a muaythai, a cselgáncsot és a szabadfogású birkózást kombináló szambó, a curlinghez hasonló icestocksport és a hálós végű bottal játszott csapatsport, a lacrosse is.