Felül kell vizsgálni a doppingellenőrzési rendszert

Thomas Bach, NOB, olimpia
International Olympic Committee (IOC) president Thomas Bach attends a press conference following an Olympic summit on June 21, 2016 in Lausanne. Russian athletes who pass an individual test by the International Association of Athletics Federations can compete under their nation's flag at the Rio Games, the Olympics chief said today. FABRICE COFFRINI / AFP
Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke úgy véli, világszerte felül kell vizsgálni a doppingellenőrzési rendszert.
Vágólapra másolva!

Kedden a NOB 129. teljes ülésének kezdetén, Rio de Janeiróban az orosz doppingbotrányra utalva Bach felhívta a figyelmet arra, hogy át kell gondolni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) működését. A német sportdiplomata ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a NOB-nak korlátozottak a lehetőségei a doppingellenes harcban.

Thomas Bach, NOB-elnök Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Bach továbbra helyesnek látja az Oroszországgal kapcsolatos döntést, hogy az ország sportolóit nem zárták ki teljesen a pénteken kezdődő riói játékokról, noha emiatt őt sok kritika érte.

A WADA úgynevezett McLaren-jelentése megállapította, hogy Oroszországban központilag irányított doppingolás folyt. A WADA fővizsgálója, Richard McLaren emiatt a teljes orosz küldöttség kizárását javasolta a riói olimpiáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!