Imádjuk Magyarországot, ezért is térünk mindig vissza

Ken Wallace
Australia's Ken Wallace (R) and Australia's Lachlan Tame compete in the Men's Kayak Double (K2) 1000m event at the Lagoa Stadium during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / Damien MEYER
Vágólapra másolva!
Egy komoly ellenfele biztosan lesz a csütörtöki döntőben a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin párosnak, a Ken Wallace, Lachlan Tame kettős ugyanis nagy fölénnyel megnyerte a középfutamot a riói olimpia K2 1000 méteres számában. Wallace ráadásul már tudja, milyen érzés olimpiai dobogóra állni, 2008-ban K1 500-on arany-, K2 1000 méteren ezüstérmet nyert.
Vágólapra másolva!

"Természetesen az olimpiai aranyért jöttünk Rióba, nem is lehet úgy elutazni a játékokra, hogy nem ez a célod" - nyilatkozta Walace az Origónak a riói kajakversenyek helyszínén. Az ausztrál klasszis Lachlan Tame-mel remekelt a középfutamban, 3:16.63-mal, a legjobb idővel jutottak be a döntőbe K2 1000 méteren. Ez az idő másfél másodperccel jobb, mint a második hellyel finalista portugál kettősé, és majdnem két másodpercet vertek ré a döntőbe ötödikként bekerülő magyar párosra.

Az Origo tudósítója Wallace-szal végig ült egy Budapest-London repülőutat négy éve, akkor többek között arról is mesélt, hogy ismeri Kati néni, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalin szigorát, és azt is mondta, hogy irigyli a magyarokat az aranyéremért járó 35 millió forintos állami támogatás miatt.

A legjobb idővel döntősök Forrás: AFP/Damien Meyer

Részben most is Magyarországon készült a játékokra párostársával. "Az olimpia előtti két hónapot Szolnokon töltöttük, ez újra egy igazán szép időszak volt, hiszen a magyar válogatottal, a világ legjobbjaival készülhettünk. Imádjuk Magyarországot, ezért is térünk mindig vissza."

A magyar csapatról óvatosan csak annyit mondott, hogy most egy fiatal válogatott utazott el Rióba, ezért

nem tudja megjósolni, hogy mit érhet el Magyarország.

Wallace remek ajánlólevéllel készülhet a döntőre, Lachlannel ugyanis tavaly, Milánóban vb-aranyat nyertek K2 500 méteren, a hosszabbik távon pedig ezüstérmet szereztek Olaszországban csakúgy, mint előtte egy évvel Moszkvában. Az oroszországi vb-n a szlovák Erik Vlcek, Juraj Tarr kettős előzte meg az ausztrálokat, ők most a hatodik legjobb idővel kerültek be az olimpiai döntőbe. Milánóban a német Max Rendschmidt, Marcus Gross duó volt jobb náluk, német egység ezúttal nem lesz a döntőben.