Cseh Lacit dicséri legnagyobb riválisa

Cseh László, Chad Le Clos
Hungary's Laszlo Cseh is congratulated by South Africa's Chad Le Clos (R) after winning the final of the men's 200m butterfly swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 5, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
A címvédő Chad Le Clos szerint Cseh László a favoritja a 200 méteres pillangóúszásnak a riói olimpián, de 100-on is érmet vár tőle. 
Vágólapra másolva!

A dél-afrikai klasszis az MTI-nek elmondta, hosszú évek óta jóban van magyar riválisával, akit fantasztikus versenyzőnek tart, és hozzátette, úgy látja, kiváló erőben van.

– nyilatkozta a 24 éves úszó, utalva ezzel Cseh győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta.

Chad Le Clos az esélyekről megjegyezte, 200 méteren Cseh Lászlót tartja a favoritnak, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd ő következik a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztárt helyezte a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikra pedig magát Cseh előtt.

Kazanyban így volt: 100-on Le Clos, 200-on Cseh Laci nyert Forrás: AFP/Alexander Nemenov

"Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!" – mondta Le Clos, hozzátéve: az időeredménnyel nem foglalkozik, hiszen azt a verseny dönti majd el. Úgy véli: Cseh és Phelps is képes arra, hogy az órával, vagyis saját magával versenyezzen, ő ugyanakkor inkább az ellenfelekre koncentrál. A 200 méter pillangó előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőjét pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.