Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kicsit még kínjukban mosolyognak a női pólósok

női vízilabda-válogatott nőipóló válogatott
Vágólapra másolva!
Női vízilabdázóink elfogadták, hogy ezen a napon nem tudtak mit kezdeni az Egyesült Államokkal, így 14-10-re kikaptak az elődöntőben. Maggie Steffens egymaga négy gólt lőtt, de az amerikaiak csapatként múlták felül a különben jól játszó magyarokat.
Vágólapra másolva!

"Az a tíz gól, amit lőttünk, rendben van, csak a védelem nem állt össze – jelentette ki az amerikai vízilabda-válogatott elleni elődöntős vereség után a meccset kezdő kapus, Kasó Orsolya. –

Nagyon szorosan fogtak bennünket, minden labdára odaértek, hátul kellett volna még többet nyújtanunk."

Nem lehet az ausztrálok elleni meccsre fogni

Az ellenfél rendkívül hatékonyan használta ki az emberelőnyöket, amelyekből a magyarok eleve kevesebbet kaptak, legalábbis az első félidőben pont annyival lőttünk kevesebb gólt, mint amennyivel több előnyt kaptak az amerikaiak.

Az ausztrálok elleni elődöntőt 1-5-ről mentette meg a csapat, majd büntetőkkel nyerte meg. Kasó szerint azonban nem az volt a gond, hogy túl sokat vett ki az a meccs a csapatból, "egyszerűen el kell fogadnunk, hogy az amerikaiak jobbak."

Ilyen emberfogás mellett nem csoda, hogy nem tudtunk érvényesülni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


Ugyanúgy bízik a bronzéremben, mint kapustársa, Gangl Edina. "Nem a negyedik helyért jöttünk. Mostantól még van három-négy méter, ahol nyilatkoznom kell, de onnantól kezdve csak az oroszok elleni bronzmeccsel foglalkozunk majd" – mondta Gangle Edina.

de most fájó a vereség – ismerte el Takács Orsolya. – Az amerikaiak jók, erősek, tele vannak jó játékosokkal, de nem gondolom, hogy verhetetlenek. Nagyon jól játszottak, de mi sem játszottunk rosszul, sőt."

Bár egy újságíró megjegyezte, hogy Gangl már tud mosolyogni, ő kijavította: "Kicsit még kínomban mosolygok, ez nem őszinte. Semmilyen elvesztett mérkőzés nem lesz kellemes emlék, főleg ha ilyen tétje van. Nem szerettem volna újra átélni ezt az érzést, de tudtuk, hogy nagyon kemény és jó csapat az amerikai, csak nagyon kevés hibával lehetett volna megverni."

A tíz gólnak elégnek kellett volna lennie

Az oroszok elleni bronzmeccs előtt Takács biztatónak találta, hogy az amerikaiakkal ezúttal "sokkal jobb meccset játszottunk, mint a csoportban, a játékunk fejlődik, a védekezésünk fejlődik, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy az oroszokat le tudjuk győzni. Nyilván ehhez nagyon fel kell készülni, elemzésekkel, fejben, és majd mindent egy lapra kell feltenni."

Kisteleki Hanna (b) és Garda Krisztina arckifejezése elárulja, milyen csalódást jelent a játékosonak, hogy nem jutottak döntőbe Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


BÍró Attila szövetségi kapitány azzal kezdte az értékelését, hogy az amerikaiak ellen is megvan a megfelelő játékmodor, volt is konkrét terv, ám a vízben ezt nem nem sikerült úgy megvalósítani, ahogy szerették volna.

"Főleg a második negyedben, amikor voltak olyan periódusok, hogy nem tudtunk mit kezdeni a fizikai fölényükkel. Helyenként jól zónáztunk, és abból le tudtunk fordulni, de nem elégszer, és az emberelőnyökön is lehetett volna javítani. A tíz gólnak elégnek kellett volna lennie, hogy szorossá tegyük a meccset, vagy akár nyerjünk is, a 14 kapott gól az sok, kellett volna egy extra kapusteljesítmény, és még több blokk a zónában" – értékelt Bíró Attila.

Maradt annyi erő, hogy hazavigyék az érmet

A szövetségi kapitány úgy látja, hogy a csapat nem esett szét annyira, hogy a pénteki bronzmeccsen az orosz csapatot ne tudná megverni. "Nagyon komolyan összeálltak az olimpia végére, úgyhogy óriási csata lesz, de maradt annyi erő ebben a csapatban, hogy haza tudjuk vinni a bronzérmet".

A bronzmeccs pénteken magyar idő szerint 16.20-kor kezdődik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről